MariekeH

'1109106' door MariekeH '1109106' door MariekeH

CanadaYukon

CanadaYukon

'Sourtoe cocktail'

MariekeH

De Klondike Gold Rush kwam op gang rondom Dawson City. Twintig kilometer voordat je in Dawson aankomt, zie je dat het landschap is omgekeerd tijdens deze zoektocht naar goud. Zelf kun je ook proberen om te ´goldpannen´. Wie weet vind je een stukje goud om een deel van je reis te kunnen bekostigen. Er heerst een poolklimaat in Dawson City. De verschillen in temperatuur tussen zomer en winter zijn groot. In het hotel in het dorp is een merkwaardig drankje te drinken, de ´sourtoe cocktail´. Een geamputeerde teen zit in je glas. Drink snel of langzaam, maar... je lippen moeten in aanraking komen met die teen. Dit is een oude traditie. De eerste teen was van een mijnwerker afkomstig! Wil je dit zelf ervaren? Reis naar Dawson City.

'1108916' door MariekeH '1108916' door MariekeH

VietnamSapa

VietnamSapa

Buddies forever

MariekeH

Kun jij je voorstellen dat je op deze manier je zusje of broertje op je rug vervoert voor een aantal jaren totdat ‘ie te zwaar wordt? Dan moet er wel een sterke familieband ontstaan. Misschien is dit voor veel mensen een oplossing. Anno 2020 is er niet veel tijd, ruimte en liefde voor elkaar. Dit is een hele mooie manier om een sterke familieband te creëren. In Sapa valt met het gezin veel te leren over de Vietnamese cultuur, traditie en kleding van deze bergbewoners. Omdat Sapa op hoogte ligt heerst er een koel klimaat. Neem daarom ook warme kleding mee voor iedereen. De natuur is er prachtig. In de zomer kun je genieten van de prachtige rijstterrassen en mooie wandelingen maken in de omgeving. Het reizen in Vietnam is geschikt met kinderen. Er is mogelijkheid tot binnenlandse vluchten, om busreizen te maken of zelfs met de trein te reizen. Vietnam biedt een veelzijdigheid aan activiteiten. Kinderen maken bij aankomst op een nieuwe plek snel contact met andere kinderen, wat natuurlijk fantastisch is. Tip: maak samen met je kind een fotoboekje over bijvoorbeeld zijn/haar klas om aan andere kinderen op reis te laten zien. Laat je kind foto’s maken met een compacte camera. Kies als gezinsleden om de beurt een activiteit op een nieuwe plek en laat de kinderen beslissen over hun eigen activiteit. Laat je kind bij terugkomst een beknopte spreekbeurt houden over het land dat het heeft bezocht met jullie.

'1108851' door MariekeH '1108851' door MariekeH

IndonesiëRaja Ampat

IndonesiëRaja Ampat

'A taste of paradise'

MariekeH

De herinnering aan onze tijd in Raja Ampat is magisch. Natuurlijk heeft de reis er naartoe bijgedragen aan dit avontuur, maar ook het gebied zelf dat ongerept is en absoluut indrukwekkend. Het unieke is dat dit gebied ook beschermd wordt en dat je daarom een prijzige entree moet betalen. Het wakker worden in een rieten hut, het primitieve leven waarbij je op blote voeten langs het strand loopt, de Indonesische keuken en het feit dat je bij de meeste homestays niets kan kopen maakt je ontzettend relaxt. Je krijgt er het 'back to the basisc' gevoel. Zet je snorkelset op en spring van de steiger bij je homestay om direct grote scholen (bumbhead) vissen te zien. Ga duiken met de locals en geniet van 80% bij mens bekende soorten koraal. Onvergetelijk! Tip voor accommodatie: www.stayrajaampat.com.

'1108805' door MariekeH '1108805' door MariekeH

MaleisiëBako National Park

MaleisiëBako National Park

'Wildlife in the...ju

MariekeH

Borneo klinkt avontuurlijk en het is absoluut een avontuur. Vanuit Kuching was onze eerste highlight Bako National Park. Hoewel je het niet verwacht, is Borneo het derde grootste eiland ter wereld. Maleisië is een fijn land om te reizen. De vriendelijke en rustige mensen en de gemakkelijke manier van reizen trekken erg aan. Bako National Park ligt 40 kilometer van Kuching op een schiereiland. Er zijn verschillende busstations langs de rivier vanwaar je in een bus kunt stappen naar dit natuurpark. Natuurlijk hoort een boottochtje er ook bij! De jungletrekking die je er kunt doen is geweldig! Wat een prachtige natuur! De geluksvogels zien diverse aapsoorten, zoals deze zilverkleurige langoer aap, en slangen om zich heen. Tijdens zo´n wandeling zul je wat af zweten in de tropen. Neem voldoende water mee en lange sokken tegen de bloedzuigers, een droog t-shirt en kijk steeds even omhoog in de bomen of je wildlife ziet!

'1108722' door MariekeH '1108722' door MariekeH

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Jonge monnikken in...

MariekeH

Menig reiziger zal zich Angkor Wat herinneren: het grootste religieuze tempelcomplex ter wereld. Een goed moment om Ta Prohm te belichten. Het is bedekt met oude wortels van bomen die hier overheen en doorheen gegroeid zijn. Sommige zijaanzichten zijn erg mooi. Fiets met je huurfiets langs Prasat Kravan en Banteay Kdei. De tempels hebben mooie bewerkingen van steen. Er zijn veel gangen en doorkijkjes. Geniet van het tempelcomplex bij zonsopkomst en zonsondergang. Het belooft wat! Het is absoluut toeristisch, maar soms heb je geluk en kun je een mooi shot maken met je camera, in dit geval van deze jonge monnikken die het boeddhisme uitdragen.

'1073319' door MariekeH '1073319' door MariekeH

IndonesiëSumba

IndonesiëSumba

Sporten op Sumba

MariekeH

Hartelijk dank voor jullie verrassende ervaringen over Indonesië. Leuk dat jullie die met mij en andere reisreporters wilden delen! Sommige herinneringen waren van lang geleden, andere vonden kort geleden plaats. Deze foto is genomen op Sumba tijdens een sportevenement. Een vriendin van ons rende de halve marathon voor het goede doel, samen met tientallen andere actievelingen met de stichting Compassion. Een aantal van hen ontmoetten hun sponsorkindje voor het eerst. Het was een unieke ervaring met bijzondere ontmoetingen. Sumba is ongerept en niet toeristisch. Het eiland is gemakkelijk te bereiken per vliegtuig vanuit bijv. Denpasar (Bali) of Ende (Flores). Maak op Sumba kennis met de locals en hun gewoonten en geniet van de wonderschone natuur!

'1071215' door MariekeH '1071215' door MariekeH

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

'Happy Friday'

MariekeH

Wat zijn jouw leukste ervaringen op de cultuurreis in Indonesië? Naast de unieke smaakervaring van de heerlijke maaltijden, de dagelijkse bezigheden van de bevolking, de overweldigende natuur, hoort daar voor mij ook de verkeerschaos bij. Volwassenen met kinderen op een scooter of nee.. met een heel gezin op de scooter! Of mensen op de fiets met een kind onder de arm. Het blijft leuk om je te verwonderen over de verschillende vervoersmiddelen en hoe deze worden ingezet. Wat dacht je van palmtakken achterop de scooter? Gevlochten manden of goudvissen in zakjes? Vertel me jouw leukste moment! Fijn weekend toegewenst voor iedereen.

'1070503' door MariekeH '1070503' door MariekeH

IndonesiëRaja Ampat

IndonesiëRaja Ampat

Buiten de gebaande...

MariekeH

Deze foto laat het oosten van Indonesië zien: West-Papoea. Papoea behoort samen met Nieuw Guinea tot een van de grotere eilanden op deze wereld. De afstanden zijn groter, kosten worden hoger, er zijn minder wegen, alles wordt per boot of per vliegtuig vervoerd, de bevolking is puurder. Er zijn mensen die hun eten verzamelen met pijl en boog, zowel op het land als onder water. Papoea voelde voor ons alsof we in een ander land terecht kwamen. Tijdens onze reizen kregen we steeds puzzelstukjes met informatie over het Raja Ampat archipel, dat bestaat uit 1600 meestal onbewoonde eilanden. De oppervlakte is 50.000 km2. Het is de nummer één duikplek van de wereld: 80% van alle bij mens bekende koraalsoorten kun je hier vinden en meer dan 1300 soorten vis. Met deze foto nemen we je mee op een wandeling over Kri island, waar drie ' uitgangen' van de zee met elkaar samenkomen. Bij laagtij kun je over het zand wandelen in dit prachtige gebied.

'1069800' door MariekeH '1069800' door MariekeH

Canada

Canada

'Sunset in...Saskatch

MariekeH

Saskatchewan is een provincie in Canada die menig reiziger overslaat. Het landschap is er vlak met veel boerenbedrijven. Deze provincie heeft veel bekende en minder bekende meren om heerlijk in te zwemmen na een zomerdag. Deze foto is gemaakt in de buurt van Provost, op de grens met Alberta. Saskatoon is een grote aantrekkelijke plaats met campings, golfbanen, leuke winkeltjes en bakkerijen. De blauwebessentaart, bessen worden ook wel 'Saskatoonies' genoemd zijn een 'must eat' op je reis. Hier volgt het recept, het is wel in het engels met ingrediënten die bij ons misschien anders heten, leuk he! Ik kook meestal van engels geschreven baksels die ik achterin m'n reisdagboek opschrijf. Canadian Prairie Saskatoon Berry Pie Recipe 2 discs of frozen homemade pie pastry. 5 cups of Saskatoon berries (I used frozen wild ones I foraged) 1/2 cup white sugar, plus 1 tbsp. 3 tablespoons of flour. zest of one lemon. 2 to 3 tablespoons of butter. one egg. Demerara sugar for crust.

'1068526' door MariekeH '1068526' door MariekeH

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

´Xcentrics gallery...

MariekeH

Deze vrolijke Xcentrics Gallery is een echte blikvanger als je via de zij-ingang het ´Bahia Mar´ hotel verlaat richting de parkeerplaats. Oude voorwerpen uit allerlei hoeken worden door een team opgelapt waarbij een ieder een eigen specialiteit heeft. De één schuurt de voorwerpen, de ander schildert ze opnieuw. Denk aan een vintage botsauto, een reusachtig beeld van Betty Boop, een hobbelpaard, een limited edition van een antieke weegschaal, een sierlijke opgelapte oude fiets ter waarde van 10.000 USD. Het kost iets, maar dan heb je wel een uniek item te pakken. Fantástisch om een bar of café mee aan te kleden of als nieuwe aanwinst in een museum mee te pronken. Kijk voor meer informatie op www.xcentricsgallery.com. Fort Lauderdale is een toeristische kustplaats net boven Miami gelegen.

'1067798' door MariekeH '1067798' door MariekeH

Verenigde StatenLas Vegas

Verenigde StatenLas Vegas

´Man, I really like..

MariekeH

´What happens in Vegas, stays in Vegas!´ En toch gaan wij jullie vertellen met wat voor missie wij naar Nevada zijn gevlogen. Vorige week vrijdag wisten we nog van niets en na twee dagen vlogen we uit. De baas van mijn man had in zijn hoofd dat er een nieuwe limousine mocht komen om de mensen mee op te halen die mee gaan op dagtrip en mijn man heeft geprobeerd contact te leggen met iemand in Las Vegas. ´Regel het maar´ werd er tegen hem gezegd. Laten er nou net twee limo´s te koop staan en hij mocht dit voor hem organiseren. Daarbij was het een droom om de limousines zelf naar Miami te rijden, waar zij op transport gaan en zo gebeurde het dat wij mee mochten op avontuur. Dat vinden wij natuurlijk héél erg vervelend, maar niet heus. Wij houden van lange afstanden afleggen door verschillende staten en nieuwe dingen zien en dát in een gouden limousine. Wordt vervolgd...

'1064274' door MariekeH '1064274' door MariekeH

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

´On the road again´

MariekeH

Zing maar mee: On the road again. Just can't wait to get on the road again. The life I love is making music with my friends. And I can't wait to get on the road again. Goin' places that I've never been. Seein' things that I may never see again. And I can't wait to get on the road again. Like a band of gypsies we go down the highway. We're the best of friends. Insisting that the world keep turning our way. Mijn man draait de hele ochtend al country/roadtrip/American music nummers en we komen helemaal in de stemming. Sinds twee dagen weten we dat we vanavond naar Las Vegas vliegen! Met een bijzondere missie dat één groot avontuur gaat worden... Ik kom hier later graag even op terug! Hoe dan ook, ik ben even offline de komende tijd! Fijne Sinterklaas gewenst aan alle medereisreporters.

'1064234' door MariekeH '1064234' door MariekeH

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

´Scooter rijden op...

MariekeH

Flores is een prachtig eiland van Indonesië en net zo toeristisch dan Bali en Lombok, tenminste als je in de omgeving van Labuan bajo verblijft. Dat heeft een reden, want van daaruit kun je onvergetelijke duiktrips maken rondom Komodo & Rinca en menig meerdaagse boottrip komt hier aan of vertrekt vanuit hier. We besloten naar Ende te gaan en een nieuw avontuur op Flores te beginnen: we willen tien dagen een scooter huren. Dat vergt wat onderhandeling in het dorp en na heen en weer schrijven van bedragen op een kladblok, aangevuld met een getekende kalender om aan te duiden hoelang we deze twee stoere voertuigen willen lenen, komen we een prijs overeen en vertrekken met de backpacks achterop. Dit moeten we vaker doen! Je rijdt door dorpjes en geniet van het contact met de locals. Je doorkruist het platteland en door weer en wind geniet je van wat dit stukje Indonesië te bieden heeft. Zie hier een paradijselijke plek op Flores, bij verrassing reden wij hier langs op weg naar Maumere.

'1064184' door MariekeH '1064184' door MariekeH

IndonesiëRaja Ampat

IndonesiëRaja Ampat

´Small changes can...

MariekeH

Als je op het prachtige Raja Ampat woont, is het leven vrij eenvoudig. De lokale bevolking leeft van de visvangst. Wegen zijn er nauwelijks, het leven speelt zich aan en op het water af. Ondanks het primitieve, kun je een leuk kijkje nemen in het leven van de inwoners van Raja Ampat. Er zijn namelijk diverse homestays waar je kunt verblijven. Het is een hele bijzondere ervaring om af te spreken met mensen die geen internet hebben en niet of nauwelijks over communicatiemiddelen beschikken, maar je wel komen ophalen met een bootje dat zo breed is als je kont. En je dan naar hun huis brengen, iets wat voor hun heel normaal is, maar je waant jezelf helemaal in het paradijs! Op de foto zie je de man die ons heeft opgehaald. Hij werkt hier aan zijn tweede bootje. Alles wordt handgemaakt, soms uitgehold uit een boomstam. Hij maakt drijvers voor aan beide kanten van de boot, zodat het in balans kan blijven. Eén ding is zeker: je komt bij Yenkawe homestay helemaal tot rust in een ruime hut op palen boven het kabbelende water.

'1064122' door MariekeH '1064122' door MariekeH

CanadaBanff National Park

CanadaBanff National Park

Canadese Rocky...Moun

MariekeH

Met de auto of camper door de Rocky Mountains? Op roadtrip door Canada of Amerika? Gewoon doen is ons motto! Er zijn vele websites en tips te vinden op het wereldwijde web en de Columbus website over het huren van een voertuig, het kopen van een Nationale Parken pas, avontuurlijke routes in British Columbia en Alberta, must go places, welke kampeeruitrusting of reisbenodigdheden je mee moet nemen, welke perioden van het jaar geschikt zijn om door Canada te reizen. Sinds 2016 moet je een ETA formulier invullen om het land in te komen. Dit is eenvoudig om online aan te vragen en met creditcard te betalen. De vluchten naar Canada worden steeds leuker (aan)geprijsd vanuit Nederland. Zowel in het voorjaar als de zomer, herfst en de winter is Canada het reisavontuur meer dan waard! Voor jongeren onder de 31 jaar is er het zogenaamde ´working holiday´ programma, waarbij er de mogelijkheid is tot reizen én werken in dit prachtige land. Kijk voor meer informatie op www.cic.gc.ca

'1064071' door MariekeH '1064071' door MariekeH

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

´Ongerept Sumbawa´

MariekeH

Ons doel was om van Lombok naar Flores te reizen via de tussenliggende eilanden. Zo zijn we eerst van Lombok naar het eiland Sumbawa gevaren. De ferry meert aan in Poto Tano. In het zuidwesten van Sumbawa zijn ongerepte stranden, zó mooi dat ze lijken op de Australische stranden. De golven zijn één keer in de zoveel tijd vreselijk hoog: een uitdaging voor surfers van over de hele wereld. Om half 6 lagen de eerste surfers al in het water. Er zijn niet veel culturele hoogtepunten op dit grote eiland, maar de natuur is er fantastisch. De inwoners zijn hier armer dan in andere delen van Indonesië. Je vindt er traditionele dorpen, een indrukwekkend binnenland met prachtige natuur, vriendelijke inwoners en de beste surfspots. Er is nauwelijks toerisme, waardoor je vaak alleen op de prachtige stranden of in de jungle bent voor een wandeling. Het landschap is bergachtig. Met de scooter kun je op zoek gaan naar alle mooie plekken op dit eiland.

'1064046' door MariekeH '1064046' door MariekeH

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

'There's something in

MariekeH

Maak een ruige, onvergetelijke roadtrip van Darwin naar Exmouth of helemaal naar Perth door het gebied de Kimberleys. Doorkruis de outback bij 4WD, want alleen via de Mitchell Plateau Track en de Kalumburu Road kun je in het nationale park ´Mitchell River National Park´ komen. In het park leven ruim 50 verschillende soorten zoogdieren en 220 soorten vogels. Vogels kwetteren er héérlijk op los als je ´s ochtends wakker wordt in je tent. Daarnaast leven er 86 soorten amfibieën en reptielen. De bekendste soorten hiervan zijn de ´King Brown´ slang en de zoutwaterkrokodil. Spring in elke natuurlijk water om te zwemmen en vertrouw erop dat er geen krokodillen om je heen zijn. De Mitchell Falls en Surveyers Pool zijn trekpleisters in dit park. Wandel omhoog langs de prachtige rotsen en geniet op gepaste afstand en hoogte van de krokodillen die je in de gorges onder je ziet zwemmen.

'1063973' door MariekeH '1063973' door MariekeH

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

'Na de winter...'

MariekeH

Nederland is zo prachtig en daarom wil ik stiekem vast de lente onder de aandacht brengen. Het zuiden van Zuid-Holland is prachtig voor fietstochten. Wat dacht je van kanoën op de rivier de Linge? Varen op de Lek? Kersen eten in Rumpt? Wandelen in de natuur en pannenkoeken eten bij eeuwenoud familielandgoed Mariënwaerdt? Bezoek de havendag in Gorinchem, geniet van de weilanden en het water met zicht op de molens in Kinderdijk, neem de trein om te winkelen in Dordrecht. Leer glasblazen in Leerdam, proef de lekkerste wijnen bij fort Asperen. Vaar met de pont over van Vuren naar Brakel en vervolg daar je fietstocht. Fijne winter toegewenst waarin er plannen gemaakt mogen worden voor de lente!

'1063805' door MariekeH '1063805' door MariekeH

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

´Kookaburra´

MariekeH

Er is niks grappiger dan wanneer je wakker wordt een vogel te horen roepen vanuit de boom voor je cabin: de ´Kookaburra´. We wonen een paar kilometer van de boerderij vandaan waar we werken. Het mysterieuze gevoel dat er op deze afgelegen plek ook koala´s in de bomen zitten, maakt het Down Under gevoel compleet. Deze vogel behoort verrassend genoeg tot de ijsvogels en hij wordt ook de ´lachvogel´ genoemd. Het geluid dat hij produceert valt te vergelijken met iemand die je toelacht of uitlacht, het is net hoe je het bekijkt. Mannetjes en vrouwtjes lijken op elkaar met hun bruine, blauwe en rode kleuren. Het mannetje heeft vaak blauwe vlekken op de snuit. In tegenstelling tot de ijsvogel zoals wij die kennen, jaagt de Kookaburra op landdieren als kikkers, hagedisjes en insecten. Het leefgebied van deze vogel is het zuidoosten van Australië.

'1063768' door MariekeH '1063768' door MariekeH

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

´Voor dag en dauw in.

MariekeH

Bij Australië horen koalaberen en kangoeroes. Menig gejuig gaat op onder de backpackers als deze dieren worden gespot. Wist je dat kangoeroes actief zijn bij zonsopkomst en zonsopgang? Uitkijken dus op de highways! Ervoor uitwijken kan levensgevaarlijk zijn, mede omdat je de weg deelt met enorme roadtrains. En deze chauffeurs kunnen niet voor jou op de rem! Wellicht heb je zelf weleens een kangoeroe tegen de auto gehad. Rijd daarom voorzichtig. Kangoeroes dragen hun baby in de buidel. Vaak hangt er een pootje uit terwijl er grote sprongen worden gemaakt. Dit kan dankzij de achterpoten en de lange, gespierde staart. Er zijn kleine soorten, ook al wallaby´s genoemd. Wist je dat sommige kangoeroes bijna twee meter hoog zijn? Wij hadden geluk toen we in Flinder Range National Park twee kangoeroes zagen boksen! Een gevecht gaat er soms hard aan toe met rake klappen! De foto is gemaakt in Queensland, 45 minuten rijden vanaf Emerald. We werkten op een boerderij en ´s ochtends vroeg zagen we regelmatig kangoeroes over de velden jumpen! Happy Friday!

'1063711' door MariekeH '1063711' door MariekeH

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

'King of the jungle'

MariekeH

In het oosten van Sarawak, op het Maleisische gedeelte van Borneo, ligt het opvangcentrum Sepilok. Zieke orang oetans en wezen worden hier opgevangen en verzorgd. Ze leren spelen, klimmen, eten te verzamelen en worden klaargemaakt om weer terug te gaan in het wild. Wist je dat een orang oetan maarliefst 10 jaar bij zijn moeder leeft, normaal gesproken? Deze orang oetan liep ´vrij´ rond en wij mochten hem van dichtbij aanschouwen. Het is indrukwekkend om hun gedrag te observeren. Het zonlicht geeft glans aan de rode vacht. Ik hoop van harte dat mensen voorzichtig omgaan met de natuur. Kap niet onnodig bomen en bescherm deze dieren! Het is ook mogelijk om een vrijwilligersproject te doen in dit natuurcentrum. Tip: Het eco-resort in de buurt van Sepilok is betaalbaar en aangenaam in verblijf. Het ligt in een tropische omgeving en in een bloementuin ligt een klein, rond zwembad. Er zijn zowel vierpersoonskamers als privékamers en qua prijs vind je altijd iets wat bij je past. Er is zelfs een zeer uitgebreid inclusief ontbijt op een houten terras. Het is een rustpunt voor de avonturier tijdens zijn reis!

'1063639' door MariekeH '1063639' door MariekeH

NoorwegenNærøyfjord

NoorwegenNærøyfjord

'Somewhere over the..

MariekeH

Noorwegen is een land qua uitersten wat het weer betreft. Na een regenbui met zon is er kans om de regenboog te zien! Deze valt op in de groene natuur. De indrukwekkende rotspartijen en adembenemende fjorden maken de reis compleet. In de auto rondrijden in zo´n uitgestrekt gebied is fantastisch en af en toe moeten de benen even worden gestrekt. We wandelden de route ´Rimstigen´ omhoog en hadden een onvergetelijk zicht op het Naeroyfjord. Omdat regen zich voortdurend afwisselde met zon, verscheen de regenboog zichtbaar in het fjord. Bovenaan de route stond een signpost met een klein huisje op een paal met een gastenboek. Natuurlijk laten wij daar onze namen in achter. De volgende dag hebben we vanuit het dorp Gudvangen bij ´nordic ventures´ een kano gehuurd en zijn gaan peddelen in het fjord. Als je op doorreis bent, kun je in Gudvangen bij het benzinestation genieten van een warme douche!

'1063594' door MariekeH '1063594' door MariekeH

Nieuw-ZeelandWellington

Nieuw-ZeelandWellington

Duo Xtreme

MariekeH

Gisteren heb ik mijn eerste mountainbikewedstrijd gereden. Tijdens ons verblijf in Nieuw Zeeland op Rivenrock mountainbikepark, anderhalf uur rijden vanuit Wellington, heb ik de skills van het mountainbiken geleerd. Technische stukken, goed gefocust zijn en goed zitten op de fiets - of achter het zadel hangend - daar ben ik aardig in thuis geraakt. Op Curacao heb ik hier profijt van, aangezien wij regelmatig op de technische paden van de zoutpannen fietsen. Samen met mijn man hebben we de 50 km Duo Xtreme mixed couples gereden in westpunt. We startten en finishten bij Playa Hunku. Gravel, zand, stenen, zoutvlakten, koraal, asfalt... alles werd getrotseerd. De wondjes van de cactusstekels zijn nog zichtbaar in het been. We zijn 3e geworden! Ons zie je helaas niet op de foto, maar wel locals uit Nieuw Zeeland. Trots en voldaan zijn we de nieuwe week begonnen. Mountainbiken in zowel Nieuw Zeeland als op Curacao is een absolute aanrader!

'1063477' door MariekeH '1063477' door MariekeH

CanadaBanff National Park

CanadaBanff National Park

´Natuurlijke kunst´

MariekeH

Ben jij al in Canada geweest? Staat dit land nog op de bucketlist? De natuur is overweldigend mooi en je voelt je nietig en klein tussen de enorme bergen en grote meren. Alsof je er alléén bent! Moraine Lake ligt in Banff National Park en vlakbij het bekende Lake Louise. Er zijn verschillende tracks om te wandelen. De Rockpile Trail is een wandeling die vaak door reizigers wordt gekozen. Mede omdat de view vanaf de top die je van Moraine Lake te zien krijgt, een fotogeniek punt is. Dit plaatje herken je terug op de oude Canadese twintig dollarbiljetten. Kies je voor de Consolation Lakes trail, dan krijg je een unieke view te zien van een uitloop van het meer die mensen anders niet te zien krijgen. Het is mogelijk om kano´s te huren en het meer vanaf het water te verkennen. Volop keuze voor de avonturier. Klimfreaks kunnen de Perren Route vanaf het meer volgen en na acht tot twaalf uur klimmen in de Neil Colgan Hut slapen.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier