Leoni

'483541' door Leoni '483541' door Leoni

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Mooie ogen

Leoni

Al wandelend door Jaipur zagen we dit meisje met haar ouders lopen. We zagen gelijk haar mooie ogen. Keurig aan vader gevraagd of we een foto van dit mooie meisje mochten maken ... en hij had geen enkel bezwaar! Als de gesluierde moeder er maar niet op kwam, was het oke!

'445808' door Leoni '445808' door Leoni

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

Papegaaiduiker IJslan

Leoni

Papegaaiduikers in IJsland, we hadden een stille hoop ze te zien toen we op vakantie gingen. En jawel, al in de eerste week kwamen we op een vogelrots deze papegaaiduiker tegen. Prachtig om te zien, en op m'n buik in het gras kon ik deze foto maken!

'482438' door Leoni '482438' door Leoni

IJsland

IJsland

IJsland met de...camp

Leoni

Ga je naar IJsland? huur dan een camper! Dit geeft je alle vrijheid die je wilt, en in IJsland is vrij weinig verkeer, dus een makkie om zelf te rijden. Wij hebben het hele "eiland" rond gereden in 3 weken, en overal de tijd voor genomen. Genieten van de prachtige natuur met de geisers, vulkanen, het ijsschotsenmeer, de mooie kliffen met vogels, de kleine dorpjes, .... het is zeer de moeite waard om er de tijd voor te nemen en op je gemak rond te reizen. Zeker de vrijheid met een camper is ideaal omdat je overal mag overnachten waar je wil. Uit eten is best prijzig, maar lekker zelf koken in de camper is een goede optie om de uitgave een beetje binnen de perken te houden. In elk dorpje is wel een winkel of benzinepomp met klein winkeltje erin, dus mogelijkheden genoeg om boodschappen te doen. daarna een mooi plekje opzoeken en buiten eten en genieten! Wij waren er in juni en hadden prachtig mooi weer, zelfs korte broek aan gehad!

'445283' door Leoni '445283' door Leoni

IJslandGullfoss

IJslandGullfoss

Geysir

Leoni

De mooie "blauwe"bel voordat de geiser "ontploft" ... prachtig iets van de natuur, waar je geen genoeg van krijgt om naar de kijken! Momenteel staat er een vulkaan op 'ploffen' ben benieuwd wat dat voor beeld zal geven, maar wij zijn inmiddels alweer veilig thuis!

'445280' door Leoni '445280' door Leoni

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

1 van de gezichten va

Leoni

Zo ontzettend veel verschillende mensen in India, allemaal even vriendelijk en absoluut geen probleem als je een foto wilt maken. Even netjes vragen en het is geen probleem.

'354951' door Leoni '354951' door Leoni

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Holland Souvenir

Leoni

Souvenirs uit alle landen ... maar natuurlijk ook uit ons eigen land! Ze gaan als boordjes over de toonbank, en als mensen ze niet kopen maken ze er wel een foto van! Altijd druk rond het klompenrek, maar zeker niet minder mooi als een souvenir uit andere landen, zeker voor de toeristen hier in NL !

'354751' door Leoni '354751' door Leoni

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Eten... ?

Leoni

Net aangekomen bij de Grand Canyon zat deze meneer om zich heen te kijken of er wat te eten viel! Als je je tas maar pakte, kwam hij op je af om te bedelen! Bepaald niet bang dus.

'354628' door Leoni '354628' door Leoni

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Prachtig mooie...scho

Leoni

In een bazar in Istanbul waren heel veel kraampjes, maar deze met zoveel gekleurde schoentjes sprong direct in het oog! Toch schattig om te zien hoe ze uitgestald zijn ... en laat er dan maar eens een paar staan ... niet dus! 1 paar gaat er in de kofffer mee als souvenir!

'354421' door Leoni '354421' door Leoni

FinlandLapland

FinlandLapland

Sneeuw in Fins Laplan

Leoni

Heel veel sneeuw in Fins Lapland eind februari. We waren nog net optijd, want daarna ging het dooien en waren de boomtoppen met veel minder sneeuw. En de kou viel reuze mee!

'335117' door Leoni '335117' door Leoni

GriekenlandAthene

GriekenlandAthene

Akropolis, tempel van

Leoni

Boven op de 1 na hoogste berg in Athene staat de Akropolis. Bij de Akropolis staat deze tempel van Ahtene Nike. Prachtig mooie beelden nog aan de voorgevel te zien. Athene was de Godin van de overwinning.

'334362' door Leoni '334362' door Leoni

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Kerkje met ondergaand

Leoni

Kerkje met ondergaande zon in Santorini, Imerovigli. In oktober nog een heerlijke temperatuur, beetje wind maar wel veel zon! Heerlijk om 's avond te genieten van de ondergaande zon, waar je ook bent! Altijd is er wel een mooi plaatsje om van te genieten.

'333455' door Leoni '333455' door Leoni

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Tempel van Apollo

Leoni

Hier dan nog een tempel uit Griekenland. Deze staat op het eiland Naxos, en het is de tempel van Apollo. Prachtig aan de rand van het eiland, en met zonsondergang is het helemaal mooi. Zeker de moeite waard om er aan het eind van de dag heen te wandelen.

'286324' door Leoni '286324' door Leoni

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Herfst in Drents...Fr

Leoni

Drents Friese Wold. Een enorm natuurgebied wat zeker in de herfst prachtig is om te zien. Er zijn verschillende toegangen waar je een mooie wandeling kan starten, aangegeven met paaltjes en kilometers. Ook voor de kleintjes is er een kaboutertocht!

'272022' door Leoni '272022' door Leoni

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Crematie 2

Leoni

Vanaf het huis van de overledene naar de plaats voor creamtie, wordt op elke hoek van de straat gebeden. De mensen willen het beste voor de overledene en bidden dat hij niet terug komt op de huidige aarde, maar door gaat naar een beter leven. Vandaar de mensen op Bali geen verdriet tijdens de plechtijgheid hebben, maar geloven in een beter leven na dit leven, en juist feest vieren dat de overledene naar een beter leven gaat.

'270907' door Leoni '270907' door Leoni

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Crematie (1)

Leoni

We kwamen de dag voor de crematie door een dorpje waar 2 mannen bezig waren met het opbouwen van de wadah (bamboe draagstellage). We werden uitgenodigd om de volgende dag bij de cremantie aanwezig te zijn. Dat was een hele belevenis, totaal anders dan bij ons natuurlijk. Het is voor de overledenen en de familie een hele eer als er buitenlandse toersiten aanwezig zijn bij de plechtigheid.

'270610' door Leoni '270610' door Leoni

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Monnikenmolen Sint...

Leoni

Monnikenmolen in Sint Jansklooster. Prachtig mooi onderhouden molen die nog dienst doet als korenmolen. Sint Jansklooster ligt in de gemeente Steenwijkerland. Kan het Hollandser met een molen, gras, blauwe lucht en witte wolken?

'270552' door Leoni '270552' door Leoni

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Effe vlooien!

Leoni

Monkey forrest in Ubud, Bali. Prachtig om te wandelen en te genieten van de apen. Altijd wel wat te beleven. Deze apen zitten effe lekker te vlooien .... en op Bali doen niet alleen de apen dat bij elkaar! Regelmatig zie je ok de vrouwen bij elkaar opzoek naar hoofdluis ..... brrrr

'269280' door Leoni '269280' door Leoni

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Krab

Leoni

Tijdens een van de prachtige duiken op Bali kwamen we bij een nachtduik deze krab tegen. Zou niet weten wat voor krab het is ... wie het weet mag het zeggen! Maar dat het mooi rood is op de foto, is wel duidelijk he?

'268596' door Leoni '268596' door Leoni

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Lokale markt...specer

Leoni

Lokale markt Dubai! Super om een keer mee te maken en hier alle lokale gerechten en specerijen te bewonderen. Vooral kruiden, gedroogde specerijen en nog veel meer staan keurig opgesteld in bakken of zakken voor het winkeltje.

'267894' door Leoni '267894' door Leoni

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Blauwe Reiger

Leoni

Heerlijk genietend van de zon zat deze blauwe reiger mooi op een paal in het water. Woudrichem is een prachtig vestingstadje waar je mooi om heen kan wandelen via de Rijkswal. Tijdens de wandeling kom je prachtige dingen tegen, dus hou vooral je camera bij de hand!

'267612' door Leoni '267612' door Leoni

MaleisiëDanum Valley

MaleisiëDanum Valley

Vlinder

Leoni

In het prachtige Danum Valley zie je echt de mooiste vlinders. Soms niet altijd even makkelijk om foto's van te maken, maar altijd het proberen weer waard! We zijn er 5 dagen geweest, en elke dag weer proberen .....

'266831' door Leoni '266831' door Leoni

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Offeren

Leoni

Deze vrouw komt net uit te tempel waar Kuningan was (Balinese 'Allerheiligen'). In haar offermand zit fruit, zoetigheid zoals cakejes, snoepjes, maar ook zelfgemaakte brooddeegfiguurtjes. Deze brooddeegfiguurtjes hebben felle kleuren. In dikke bladeren verpakken ze bloemetjes, maar ook kleine koekjes. Na het feest in de tempel is de mand met heilig water besprenkeld, en gaat alles mee naar huis om daar verder te feesten en met familie en vrienden alles te eten.

'266690' door Leoni '266690' door Leoni

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Puri Saren

Leoni

De grandeur van Ubuds koninklijke paleis. De huidige muren en poorten zijn prachtig bewerkt en met groen omgeven. Binnen mag je helaas niet overal komen, delen zijn afgezet en daar mogen alleen de high society komen. In dit paleis vinden nog heel regelmatig ceremonies plaats, en daarom nog steeds een heel belangrijke plaats midden in Ubud.

'265383' door Leoni '265383' door Leoni

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Zo lief !!

Leoni

Dit meisje komt net uit de tempel! Ze heeft de rijstkorreltjes nog op haar voorhoofd. Let ook op de bloemblaadjes achter haar oor! Het hoort allemaal bij de tempelrituelen, waar ook de kleinste gelijk in meegenomen worden. Ze vond het wel leuk om even te poseren en pakte heel proffesioneel de pilaar naast haar ..... Zo lief!

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik