Gullfoss

Gullfoss wordt ook wel de Gouden Waterval genoemd. Het biedt adembenemend uitzicht over de kracht en schoonheid van de ongerepte natuur. De waterval maakt deel uit van de Golden Circle, een favoriete rondreis langs Thingvellir, de Geysir en de Gullfoss die vanaf Reykjavik in één dag is af te leggen. Mede daardoor is het een van de meest bekende Gullfossse toeristenplaatsen.

Informatie over Gullfoss

Beste foto's & tips van Gullfoss

'485149' door JMoerkens '485149' door JMoerkens

IJslandGullfoss

IJslandGullfoss

Overdonderend Gülfoss

JMoerkens

Behorend tot de Gouden Driehoek is Gülfoss één van de meest bezochte watervallen van IJsland. Dat is wat mij betreft geen reden om hem over te slaan. Want het is een majestueus schouwspel, om die enorme hoeveelheden water in verschillende etappes naar beneden te zien storten, met een lawaai dat zijn weerga niet kent. Ik vond het mooi om de waterval van verschillende standpunten te bekijken, zo kun je ook een wandelpad lopen langs de kloof, waardoor je uiteindelijk van bovenaf de kloof inkijkt, ook zeer indrukwekkend! Op deze foto zie je linksboven in beeld enkele toeschouwers kijken, dit geeft je een nog betere indruk van de omvang van deze spectaculaire waterval.

'514807' door JMoerkens '514807' door JMoerkens

IJslandGullfoss

IJslandGullfoss

Gülfoss van Bovenaf..

JMoerkens

Güllfoss is één van de bekendste en grootste watervallen van IJsland. Het behoort samen met nationaal park Thingvellir en het geisergebied tot de zogenoemde Gouden Driehoek. Wanneer je de waterval bezoekt, raad ik je aan om verschillende standpunten te zoeken. Waar de bussen stoppen, heb je wellicht het beste zicht (van veraf) over het water dat trapsgewijs naar beneden stort. Maar wanneer je het wandelpad richting de waterval neemt, of nog hoger over de weg die kant op loopt, zie je de waterval van een heel andere kant. Voor deze foto had ik een hoger standpunt, waardoor je de kloof in kijkt waar het water met veel kabaal naar beneden valt. Door de nevel die dat tot gevolg heeft, krijg de plek een mysterieuze aanblik.

'483691' door robgreeve '483691' door robgreeve

IJslandGullfoss

IJslandGullfoss

Gullfoss

robgreeve

Gullfos is en spectaculaire waterval wat heel makkelijk te bereiken is. Dat is ook goed merkbaar aan de hoeveelheid toeristen die er rond lopen. De Hvívtá rivier stort hier, in twee trappen die haaks op elkaar staan, in een nauwe kloof. Als je naar de waterval loopt, zorg dan voor een goede regenjas om je foto camera te beschermen tegen opspattend water.

Laat kaart zien