Athene image

Athene


Reisgids

Athene
Griekenland
Jvwersch

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Athene is de hoofdstad van Griekenland en met vijf miljoen inwoners tevens de grootste stad van het land. Het oude Athene is de bakermat van de Westerse beschaving. In een ver verleden ontstond hier de eerste democratie. Beroemde overblijfselen zijn onder andere de Akropolis, het Parthenon en de agora. Neem een duik in het rijke verleden van Griekenland en bezoek één van de vele musea die Athene rijk is. Het Nationaal Archeologisch Museum is een belangrijke bezienswaardigheid, met onder andere het beeld van Poseidon en Zeus, het Demeter en vele prachtige fresco’s.

Reisinspiratie

Van onze community

Een eenzame wandeling door de Stoa in Athene
Een eenzame wandeling door de Stoa in Athene
Athene
Anna maria
Wat een uitzicht
Wat een uitzicht
Athene
Whelder
Halloween in Athene
Halloween in Athene
Athene
Jeannette

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type CStekker type DStekker type EStekker type F
  • Tijdsverschil: 1 uur later