Jan10e: Reviews

Bezochte bestemmingen

Hier onder staan alle bestemmingen waar Jan10e foto's, tips en blogs over heeft geupload of is geweest. Alle bestemmingen met een   zijn nog niet door deze reporter gereviewed.

Geplaatste Reviews

8
Jeju-do (Zuid-Korea)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Jan10e was hier in juli 2012

Een compact eiland waar cultuur en natuur elkaar afwisselen. Minstens 2 dagen nodig om het eiland te verkennen. Huur een auto om tijd te sparen en eigen planning te maken. Vanwege de geisoleerde ligging heeft het eiland een eigen karakter en wijken de gebruiken en taal af van het vaste land. Dus extra reisbeleving bij bezoek aan Zuid-Korea. Een greep uit de hoogtepunten: Vulkaan en lavagrotten, Wandelpaden langs kust, Seongsan Illchulbong, de ronde krater. Is het mooist met zonsondergang De dol hareubang (stenen grootvader) die uit blokken lava worden gehouwen. Mooie zandstranden De Haenyeo ("zeevrouwen"), Deze vrouwen duiken het gehele jaar door, zonder speciale uitrusting, naar allerlei schelp- en schaaldieren. Berggebied met tempels en grote boedha's Een heel scala aan musea: van chocolade-, via teddyberen- naar sex- en gezondheid museum. In het jaar 1653 strandde de Nederlandse zeeman Hendrik Hamel, die de eerste Europeaan is waarvan bekend is dat hij Korea bereikte, op Jeju Volop keuze aan accommodatie en het is gemakkelijk om ergens te eten en je weg te vinden.

Culturele aspecten anders dan op vaste land Er zijn bergen, een vulkaan en lavagrotten Strand, kust en havens Goede infrastructuur Acco en restaurants in overvloed Bereikbaar met vliegtuig en boot
Als het regent, regent het hard! Maar kort.
Review geplaatst op 05 januari, 2018
7
Plovdiv (Bulgarije)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
Jan10e was hier in november 2017

Koop bij aankomst gelijk de terugreis. Anders misschien de bus vol. Wij hebben 4 uur de tijd genomen. Beter is 5 of misschien wel 6. Vanuit het busstation een stevige wandeling naar het centrum. Trek daar al minstens een half uur voor uit. Het toeristenbureau is t.o. de Dzuhmaia moskee voor het geval je ook een stadskaart nodig hebt. Plovdiv heeft meerdere parken en moderne winkelboulevard. Het centrale plein biedt diverse terassen. Vanuit de moskee kun je verschillende kanten op. Al dwalend de oude stad verkennen met de kleurrijke huizen en authentieke straten. Musea en Romeinse ruïnes. Onderdompeld in cultuur.

Cultuur Centrum zelf kleinschalig Mooie winkelstraat
Service vvv, dook gelijk weer achter de pc. Wandeling van stations naar leuke deel vd sta
Review geplaatst op 08 december, 2017
8
Oribi Gorge Nature Reserve (Zuid-Afrika)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Jan10e was hier in februari 2015

Een makkelijk te bereiken natuurgebied is Oribi Gorge Nature Reserve. Je komt er langs als je vanuit Durban naar Port Elisabeth rijdt. Een kleine d-tour vanaf de N2 en je bent er. De N2 loopt vanaf Port Shepstone het binnenland in en na een kleine 30 km is dan de afslag naar rechts. Er is hier onverwachts veel te beleven. Wild 5 adventure biedt activiteiten aan als raften, slide, swing, abseilen en zipp line. Maar je kunt ook op eigen gelegenheid lopend van de natuur genieten zonder van de kliffen te springen. Kloven, kliffen, bos en de rivier. En al zou je alleen in de auto blijven zie je ook veel moois. Volg de route en je doorkruist het hele reserve. Je komt dan later weer op de N2 om je weg te vervolgen. Er zijn prima pleisterplaatsen om te pauzeren. De meesten hebben geweldig uitzicht. Vogels zijn er ook volop. Sommige acco bieden SC, maar als je voor 15.30 besteld heb je ook een diner.

Natuurgebied met kloof Prachtige vergezichten Krijg een adrenaline kick!
Veel accommodaties obv selfcatering
Review geplaatst op 21 november, 2017
9
Ambohimanga (Madagaskar)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Jan10e was hier in april 2013

De 'blauwe heuvel' was de eerste hoofdstad van de Merino koninklijke familie. Nadat om politieke redenen de regering naar Antananarivo was verhuisd bleef dit een heilige plaats en ontoegankelijk voor vreemdelingen. Omdat deze heuvel met de paleisgebouwen toch wel het grootste symbool is van de culturele identiteit van het volk van Madagaskar is het in 2001 toegevoegd aan de lijst van Unesco World Heritage sites. Rova (fort) Ambohimanga is dan ook een must see. Het ligt op een klein half uurtje rijden van Tana. (15 km. ten noorden) Niet alleen de gebouwen van het paleis zijn hier de rit waard. Het landschap is ook mooi.

Unesco World Heritage Zelfstandig te bezichtigen
route er naar toe kan druk zijn
Review geplaatst op 05 november, 2017
8
Beachy Head (Groot-Brittannië)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
Jan10e was hier in september 2017

Beachy Head is prachtig gebied met glooiend groen landschap en witte kliffen. Er zijn wandelpaden langs de kliffen. De blik op de vuurtoren ver beneden je is best specta. Er is een sfeervolle pub/restaurant als je klaar bent met genieten van het landschap. Kun je nu verder culinair genieten.

landelijk gebied met witte kliffen goed wandelen hier ook met openbaar vervoer bereikbaar
De kliffen breken af, dus oppassen geblazen!
Review geplaatst op 29 oktober, 2017
8
Elan Valley (Groot-Brittannië)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Jan10e was hier in september 2017

Een mooie d-tour door Wales is Elan Valley. Hier zijn 6 stuwdammen gebouwd. Kriskras over de diverse bruggen en aquaduct is het een mooie tocht. De regio is een natuurgebied. Bezoek aan het bezoekerscentrum is aanrader. Onderweg uitstappen om te wandelen is een optie.

Mooie vallei Wandelmogelijkheden Bezoekerscentrum elke dag open behalve kerst
Voldoende reistijd voor deze route
Review geplaatst op 20 oktober, 2017
7
The Needles, Isle Of Wight (Groot-Brittannië)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
Jan10e was hier in oktober 2017

Natuurlijk wil je het prachtige uitzichtpunt met eigen ogen bewonderen. We hebben het op onze dagtocht over het eiland tot het laatst bewaard. Een slingerweg leid je er naar toe. Het weer was niet zo bijzonder. Maar op een prachtige dag zal het zeker leuk zijn om een van de boottochtjes te maken van het strand van Alumbay om dichter bij de Needles te kunnen komen. Er is een pretpark(je) bij en het parkeren is gratis.

Keten van rotsformaties met vuurtoren. Gratis parkeren
Na 16.30 is de boel al behoorlijk verlaten
Review geplaatst op 07 oktober, 2017
10
Historical Dockyards (Groot-Brittannië)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Jan10e was hier in september 2017

Prachtige schepen te bewonderen in de entourage van de oude marinehaven. Met ook steeds een bijbehorend museum. Entree is pittig maar met Groupon of met een aktie van de ferrymaatschappij fikse kortingen. Een all inclusief ticket is trouwens wel een jaargeldig. Dus als het niet in een dag allemaal lukt? De harbourtour is ook inbegrepen.

Prachtige schepen met toegang tot alle dekken Ruim opgezet, publiek verspreid zich snel
Zal in hoogseizoen best druk zijn! Niet geschikt voor kleine kinderen
Review geplaatst op 07 oktober, 2017
7
Wales (Groot-Brittannië)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Jan10e was hier in oktober 2017

Chester is een interessant stadje met mooie gebouwen. Je kunt er ook goed kerstinkopen doen. Te vergelijken met York... zo zegt ons gidsboek voor vaarvakantie over de kanalen.

Scenic met industriële erfgoed Leuke terrassen en pubs/restaurants Shopping
Herrie aan de kade voor als je daar ook met n
Review geplaatst op 05 oktober, 2017
8
Alto Alentejo (Portugal)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Jan10e was hier in oktober 2015

In wat drizzelig weer een tussenstop gemaakt in Serpa. Smalle straatjes, pleintje, trappen en kerkje. Maar je gaat natuurlijk voor het kasteel met de twee enorme torens en het ingestorte rotsblok. Ook staat er nog groot deel van een aquaduct. Als je over de kasteelmuren loopt heb je mooi zicht over de dakpannen van de huisjes. Heel sfeervol. Je kunt er rustig nachtje doorbrengen. Wij hadden gepland voor Beja en vonden daar nog net een laatste kamer vanwege een congres. Hadden we bijna terug moeten rijden naar Serpa.

Sfeervol kasteelstadje als tussenstop goed te bezichtigen
zondag's in het najaar alles 'uitgestorven'
Review geplaatst op 10 september, 2017
9
West Kaap (Zuid-Afrika)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
Jan10e was hier in maart 2017

Internationale toeristen die georganiseerd op teis zijn bezoeken de hangbrug over de Stormsrivier Rivier Mouth evt als tussenstop. En hebben dan ongeveer 1,5 uur de tijd. Kort maar krachtig dus. Mocht je zelf de reistijd kunnen plannen, blijf hier dan eens overnachten. En laat de natuur op je inwerken. En kom tot rust met het geluid van en het kijken naar de branding. Er is keuze uit verschillende accommodatietypen. Een restaurant is aanwezig voor niet selfcateraars. Wandelen, kanoën, tidalpool... Het is vakantie tijdens het op reis zijn. Stormsrivier Mouth Camp te boeken via Sanparks

Indrukwekkende kust met branding Wandelmogelijkheden
2x dagtarief bij overnachting
Review geplaatst op 31 maart, 2017
9
Mandela Capture Site (Zuid-Afrika)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
Jan10e was hier in maart 2017

Mandela Capture Site is een monument op de plek waar Mandela gevangen is genomen. Het bezoekerscentrum geeft duidelijke informatie over het leven van Mandela. Het ligt bij het plaatsje Howick. Dat ligt weer aan het einde van Midlands Meander. Een mooi landelijk gebied met diverse artistieke en sportieve ondernemingen. Als je de zuidelijke Drakensbergen hebt verkend maak dan deze D-tour. Je kunt verder reizen naar Unterberg (Sanipas) of richting Durban

Prachtig monument Mooie omgeving Goed bereikbaar
Weinig beschutting tegen de zon
Review geplaatst op 30 maart, 2017
8
Wild Coast (Zuid-Afrika)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Jan10e was hier in maart 2017

Wild Coast.. gelegen tussen Port St Johns en East Londen. Vanwege het ontbreken van asfaltwegen en de nog onontgonnen stukken kust zo genoemd. Zonder 4x4 ben je wel wat beperkt en kun je niet overal komen. Haast moet je hier niet hebben. Prachtige verlaten stranden, ruwe kustlijnen, brede riviermondingen. Bereikbaar via bochtige grondpaden over bergen en heuvels met bossen en vlaktes die zijn besprekeld met kleurrijke rondavels. Hier en daar zijn er een aantal kleinschalige accommodaties die al jaren bestaan. Geen moderne architectuur. Zowel een gepensioneerd stel als wij als jongere backpackers als iedereen die er tussen zit kunnen hier hun draai wel vinden. Vanuit de accommodaties zijn er wandelmogelijkheden, hikes of tochten met kano te maken. Ook vissers en vogelliefhebbers komen aan hun trekken. Port.St John's (badplaats met Afrikaanse sfeer), Coffeebay (mooi strand, hippiesfeer) Hole in the Wall (natuur en landschap) Wavecrest (paradijselijk, hotel biedt fullboard), Trennery's (hier wordt het al wel meer resort en tot slot Morgansbay... (al weer met bebouwing en camping. Het asfalt reikt al wel tot hier... als je vanuit de richting East Londen komt. Hoe meer noordelijk, hoe meer onbewoond, hoe meer 'Wild Coast'.

Ruimte en rust Natuur en landschap Lokale bevolking
Veel vakantiedagen nodig voor deze regio
Review geplaatst op 11 maart, 2017