Jan10e

9
Zuid-Afrika KwaZulu-Natal
Jan10e was hier 11 Mar 2022
Ga uit eten in Malachite Manor als je in Underberg verblijft. Meestal is dat wel het geval als je de Sani Pass wilt gaan doen. Het ligt aan de weg die uiteindelijk in Drakensberg Gardens eindigt. Vanuit Underberg is het hooguit 7 km. Wij sliepen in Elgin Farm guesthouse, niet ver van Malachite Manor. Ook aan de eerder genoemde weg. En i.p.v. naar het dorp terug te rijden kregen we de tip in Malachite Manor te eten. Nou, dat was een voltreffer. Echt heel lekker en zo goed van kwaliteit. We hadden de soul besteld. Is forel, maar ik vond het eruit zien als zalm, zo mooi roze. Zo goed en fijntjes klaargemaakt met smakelijke bijgerechten. Op zich is eten in Zuid Afrika altijd wel goed en is de standaard hoog. Wij roepen altijd: Sterrenmaaltijden voor eetcafé prijzen. Nou dat was hier zeker het geval. De volgende avond gelijk nog weer daar gegeten en weer net zo geslaagd. Dit is echt een aanrader.
Regio
  • geen uitgebreide kaart, maar wát erop staat
  • je hoeft er niet persé te logeren om er te kunnen dineren
  • kleinschalig restaurant
  • prima gemoedelijke service
  • diner van sterrenkwaliteit
  • In de bar kun je vooraf gezellig aperitive drinken
  • reserveren aanbevolen
Review geplaatst op 2022-04-01
8
Zuid-Afrika Kaap de Goede Hoop
Jan10e was hier 05 Feb 2022
Imhoff Farm in Kommetjie en route naar Kaap de Goede Hoop. Eigenlijk is het een bestemming op zich. Het is een uitgebreide locatie met sinds kort een klimtoren voor geiten bij de entree (vroeger kon je hier kamelen bewonderen, maar die hebben ze weggedaan). Rondom de werf (de boerderij dateert uit 1743) staan diverse gebouwen. De homestead, stallen, silo's, smitse, melkschuren en slavenkwartieren. Er zijn nu allemaal door horeca, kunstenaars en winkels bezet. Er zijn activiteiten voor de hele familie. Er valt veel te zien en te proeven. De boerderij heeft een roerige geschiedenis, maar de huidige eigenaren zien er op toe dat Imhoff's gift een fijne pleisterplaats is. In het Bleu Water Café is het heerlijk lunchen op het terras met prachtig uitzicht. Maar kop koffie met taart is er ook niet te versmaden. .
Highlight
  • Vriendelijk personeel
  • Leuke sfeer
  • Voldoende Pplaats
  • Winkels, horeca, kunstenaars
  • Fijne stop aan Cape Point Route
  • Dat je er te lang blijft hangen als je nog ergens anders naar toe 'moet'.
Review geplaatst op 2022-03-28
10
Italië Matera
Jan10e was hier 27 Oct 2021
La Casa di Gianni in Matera is een aanrader. De studio ligt precies op de rand van de Sassi. Alles wat je nodig hebt is aanwezig en meer eigenlijk. En vanuit het raam/balkon heb je geweldig uitzicht op de Kathedraal en de Sassi. Je zit ook om de hoek van het voetgangersgebied en het centrum. De auto kun je in de buurt parkeren, maar check wel waar je 's nachts gratis kunt parkeren. Het is een comfortabel appartement geschikt voor 2 of 3 personen. De woonruimte en het slaapgedeelte zijn onder een boog, dat maakt het een sfeervolle overnachtingsplek in Matera. De prijs meer dan waard. Tip: Blijf 2 nachten in Matera. Op zich heb ik veel gezien en gedaan in een middag, avond en ochtend, maar de gezellige sfeer in de stad is beter op te snuiven als je er wat langer de tijd voor neemt en op meerdere locaties kunt neervallen voor een pauze en avondeten.
Stad
  • je ontvangt sleutel persoonlijk bij de voordeur en krijgt uitleg over 't een en 't ander
  • Uitchecken is om 11.00 dus je hebt nog wat tijd voor vroege sightseeing in Matera
  • Volledig ingericht met keuken en wasmachine
  • Prima wifi
  • Fantastisch uitzicht over de stad naar de Kathedraal
  • Op loopafstand van het centrum en de Sassi
  • Superleuke en sfeervolle studio in Matera
  • Geen minpunten ervaren
Review geplaatst op 2022-03-25
2
Zuid-Afrika Johannesburg
Jan10e was hier 18 Mar 2022
Teleurgesteld in Aerotropolis Guest Lodge in JHB. Ons verheugd op onze laatste twee dagen en nachten hier. Het ziet er gezellig, goed verzorgd en smaakvol uit op de foto's. Echter het pakt anders uit. Gebroken opstaptegel, gebroken verwarming aan de muur, geen drinkbekers in badkamer, geen lepeltjes bij bekers, geen zitje op terras, wastafel die niet goed doorloopt, slechts 1 kapot ligbed bij het zwembad. De tafels en stoelen die er wel staan zijn vies en verweerd. Slechts 1 aanwezig personeelslid. Aardig en onze verzoeken dienstverlenend ingewilligd. Alleen heb ik steeds eerst een tijdje moeten zoeken en roepen alvorens hij tevoorschijn kwam. Dat het bij het vliegveld ligt hebben we ook geweten. De vertrekkende vliegtuigen komen pal over de lodge en het is niet geluidsgeisoleerd. Er zijn evt. wel gratis transfers. Voor het ontbijt de volgende ochtend moest eerst nog worden afgewassen. Zonder overleg werd er na een tijdje een kwak scrambled eggs met koude bacon en koude bonen en één toast op tafel gezet. Het is de limiet. We krijgen tel. van de eigenaar/manager maar die neemt niet op maar stuurt sms dat we bij de receptie moeten zijn. Maar die kan er ook niets aan doen dat het allemaal niet up to standard is. Die moet roeien met de riemen die hij krijgt en die zijn 'gebroken'. Nog een hele zaterdag en zondag in deze entourage als afsluiting van de reis? Nee dus. We besluiten te vertrekken. Hebben dit de manager via SMS laten weten en er geen reactie meer op gekregen.
Stad
  • 3 pk is ruim
  • bieden gratis transfers indien nodig
  • dichtbij covidtestlocatie, toen nog nodig
  • dichtbij vliegveld
  • niet proactief inspelend op komst van de gasten
  • best begrip dat na Covid niet alles picobello kan zijn, maar bij alle andere acco's tijdens de reis zijn dit soort euvels niet voorgekomen
  • werkelijkheid komt niet overeen met de foto's
  • bij klachten is management niet bereikbaar
  • slecht ontbijt
  • 2pk zijn krap bemeten
  • te weinig personeel om goed te runnen
  • achterstallig onderhoud
  • Veel last vliegtuiglawaai, ook s'nachts
Review geplaatst op 2022-03-25
8
Zuid-Afrika Vrijstaat
Jan10e was hier 18 Mar 2022
Mile High Vineyard in Fouriesburg. Ben je in Clarens en je hebt geen activiteiten georganiseerd is er de optie om naar de hoogst gelegen winefarm in Zuid Afrika te gaan. Ligt op ruim 1600m hoogte. Pinotage en Shiraz druiven. Het is slechts 26 km rijden. En alleen al voor het landschap zou je deze rit moeten maken. Maar ga je vanuit Clarens toch naar Lesotho, dan kom je hier automatisch langs. Het is een kleine wijnfarm. De trossen hangen nog en worden komende week pas geoogst. Te weinig zon en warmte dit jaar dus het suikergehalte in de druiven valt tegen. Dus ze mochten nog wat langer blijven hangen dan gebruikelijk. Het proeven van 3 wijntjes kost slechts R25 pp. Maar je kunt er ook een heerlijke kaasplank of kleine gerechtjes bestellen. Het uitzicht is mooi. De erosie heeft in dit landschap goed toegeslagen en je ziet de rotspartijen fier uit het landschap komen. In dit jaargetijde ook overal paarse, roze en witte veldbloemen in de bermen en langs de weilanden. Een genoeglijke namiddag ligt je in het verschiet als je geen haast hebt om alweer naar je volgende bestemming in Zuid Afrika te vertrekken. Het proeflokaal 'the Rosehouse' in niet zo fancy als het in Stellenbosch meestal is. Integendeel. Eenvoudig maar gezellig. Bel wel van te voren om te checken of ze open zijn en dat de bediening weet dat je komt.
Regio
  • Prachtige landschap ernaar toe
  • Er is ook accommodatie te boeken
  • Geschikt voor lunchstop
  • Hoogste wijnfarm in Zuid Afirka
  • Wijnproeverij met uitzicht
  • Dat je er weer weg moet.
Review geplaatst op 2022-03-19
9
Zuid-Afrika KwaZulu-Natal
Jan10e was hier 10 Mar 2022
The Old Orchard Guesthouse. Een prettige overnachtingsplek in Kokstad. Als je overland reist van East Londen naar Durban doe je dat natuurlijk over de N2. Hou rekening met 6 uur rijtijd naar Kokstad. Soms zit je een heel traject achter een vrachtauto die je niet verantwoord kunt inhalen.Het is een mooie route door Oost Kaap/Transkei en het wegdek is prima (met hier en daar nog wegwerkzaamheden)Wij zijn onderweg naar Underberg en verlaten dus bij Kokstad de N2. Wij hadden eerst Mthatha in gedachten om te verblijven maar zag vooraf geen accommodatie naar mijn zin die binnen het budget viel. Zouden dan na 3 uur reistijd er al zijn en er is verder niet veel te bedenken voor ons om te doen daar. Dus niets geboekt en zouden wel gaan rondkijken. Eenmaal in Mthatha aangekomen sloeg de drukte om ons heen. Kom.... we gaan door naar Kokstad. De bergen komen inmiddels in beeld. En die trekken meer dan een ommuurde B&B. Er zijn wel leuke verblijven hoor in Mthatha, maar helaas niet beschikbaar. In Kokstad rijden we richting de kerk en bekijken een B&B. Hmmm. toch maar even op google het e.e.a. checken. Krijg ik The Old Orchard Guesthouse onder ogen. Ligt 3 km verder dan waar we nu zijn en het plaatje laat bergen en meertje zien. Wat een verademing. Bij aankomst krijgen we leuke kamer aan de vijver tegen gereduceerd tarief. (het is na 16.00 uur). En er is nog restaurant ook! Hoeven we de deur niet meer uit en kunnen heerlijk op de veranda met wijntje bijkomen van de reisdag.
Regio
  • Wifi werkt goed
  • Veilig Parkeren
  • Ontbijt is ook mogelijk
  • Hebben eigen generator dus geen last van de loadscheddings
  • Vogeltjes vliegen af en aan in het riet voor de bungalow
  • Zwembad en Golf Driving Range (emmer met 1oo ballen)
  • Ruime bungalow kamer van alle gemakken voorzien
  • Heeft eigen restaurant, za en zo alleen voor de gasten op bestelling
  • Iets buiten de stad in landelijk gebied
  • Heb wel een half uurtje de tv van de buren gehoord en hoor nu de buurman snurken
  • De standaardkamers kijken uit over de golf range en liggen niet aan het meertje maar dat is een budget kwestie.
Review geplaatst op 2022-03-10
10
Zuid-Afrika
Jan10e was hier 29 Jan 2022
Hoewel ik nog 2 weken langer van Zuid Afrika mag genieten wil ik alvast laten weten hoe ongelooflijk plezierig het hier allemaal weer is. Zuid Afrika heeft toeristisch gezien veel te verduren gehad gedurende de Covidcrisis. De maatregelen die men heeft genomen in de toeristen- en horecasector (en in het algemeen) hebben gunstig uitgepakt. Alles is in bedrijf. Activiteiten vinden doorgang. Musea open. Tours worden geboekt. Alleen het dragen van mondkapjes, handen desinfecteren en afstand houden wordt nog voorgeschreven. Soms wordt de temperatuur opgenomen. Officieel moet je ook in het openbaar in de buitenlucht mondkapje dragen, maar dat doen niet veel mensen meer. Wel als het drukker is buiten. Personeel draagt ook altijd en overal standaard een mondkapje. De mensen zijn echt blij met de klandizie (waar niet). Het is relatief nog wel rustig dus op dit moment volop keuze aan accommodatie en beschikbaarheid. In de meeste restaurants hoeft er niet gereserveerd te worden. Er is wel een tekort aan huurauto's omdat de vloot is gekrompen en de aanvulling laat op zich wachten. Ook nog wel eens loadshedding. Hiervoor is een app te downloaden zodat je op de hoogte blijft welke niveau de loadshedding zal hebben. Per niveau worden dan de tijdstippen en duur aangegeven. Meestal in de nacht of vroeg in de ochtend. Als toerist heb je hier niet echt veel last van. De minpunten is eigenlijk alleen wat extra gedoe dan een echt minpunt. Zie het maar als aandachtspunten. Het is genieten!
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • Men staat te springen om meer toeristen
  • nog volop beschikbaarheid accommodatie
  • Met open armen ontvangen
  • Reizen is als vanouds zoals voor Corona
  • Neg. PCR of antigeentest voor de terugkeer naar Nederland
  • Neg. PCR test om Zuid Afrika binnen te komen
  • Er is een tekort aan huurauto's, dus reserveer zo vroeg als mogelijk
  • Er is helaas nog wel sprake van Loadshedding af en toe.
Review geplaatst op 2022-03-07
9
Zuid-Afrika
Jan10e was hier 23 Feb 2022
Montagu Hot Springs. Enthousiast teruggekomen van een korte wandeling langs Pietersfontein. Deze begint rechts achterin op de Pplaats van het Avalon Spring Resort. We zouden eigenlijk de Springs zelf bezoeken, maar het blijkt een resort te zijn met een paar warmwaterzwembaden en grote glijbaan. Aangezien onze accommodatie ook zwembaden heeft hebben we er niet voor gekozen om R100 per persoon te betalen en te gaan wandelen. De hike (op teva's makkelijk te doen) gaat door een kloof waarin het riviertje stroomt. Deze steek je een paar keer over via stapstenen. De rotsen torenen hoog boven je uit. De structuren van het gesteente zijn gebogen. Allemaal omhoog gestuwd tijdens bevingen. Een groep bavianen houdt ons in de gaten. Op een gegeven moment komen we bij een overhang (kan het geen grot noemen) waar klimhaken bevestigd zijn. Het riviertje is hier een poeltje met zanderige bodem. De route is aangegeven met gele pijlen. Een prima activiteit van een uurtje voor in de namiddag. In Montagu zijn voor de hikers ook trips van meerdere uren te maken. Verhit zijn we na de wandeling in het zwembad van 'Montagu Little Sanctuary' gesprongen welke accommodatie ik ook zeker kan aanraden. Je bent dan al bijna bij het startpunt van de wandeling en kunt de auto dus bij de acco laten staan.
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • Gratis
  • Bavianen
  • Veel natuurschoon
  • Makkelijke wandeling
  • In de schoolvakanties is het behoorlijk druk bij de Springs.
  • Hitte, dus ga in de ochtend of in de namiddag
Review geplaatst op 2022-02-23
8
Zuid-Afrika Cape Town
Jan10e was hier 18 Feb 2022
Jager Walk in Fish Hoek. Heel veel toeristen verblijven of bezoeken het mondaine Campsbay met alle drukte, herrie en parkeerproblemen. In Fish hoek echter is het de rust zelve. Hier geen deftig en mondain gebeuren. Vooral gepensioneerd publiek alhoewel er toch ook een speeltuin is. Het dorp Fish Hoek is een doorgaande weg met woonblokken, winkels, benzine station en trein en busstation. Maar als je dat voorbij bent en de afslag neemt naar het strand dan ben je in een andere wereld. Twee jaar geleden pas voor het eerst geweest en vandaag op herhaling. Fish Hoek heeft een fijn breed zandstrand dat langzaam afloopt in zee. Maar er loopt ook een wandelpad langs de kust over de rotsen. Er staan allemaal ´ter herinnering aan´ banken. In steen of in hout. Of in beton. Deze zijn kleurrijk geschilderd. Je zit dan uit de wind en bij een aantal ook in de schaduw van de bomen en struiken. Het is een leuke wandeling. Uitkijkend over de rotsen en de branding. Er zijn natuurlijke tidal pools en een aantal aalscholvers hebben hun rustpunt op een rotsblok. Herman Scott Jager is 12 jaar burgemeester geweest en heeft deze ´walk´ voorgesteld. Ter herinnering aan hem is dit wandelpad naar hem vernoemd. Er is één goede horecagelegenheid en de openbare toiletten zijn spic en span. Entree tot het parkeerterrein is wel 13 ct. Je mag blijven zolang je wilt. Dus wil je een meer natuurlijke omgeving i.p.v. allemaal appartementenblokken aan een drukke weg, dan is Fish Hoek zeker een goede keuze.
Stad
  • Leuke makkelijke wandeling
  • Openbaar toilet aanwezig
  • Schoon, lang en breed zandstrand
  • Bij wind uit het zuiden is het er fris ook al geeft thermometer 30 graden aan.
Review geplaatst op 2022-02-18
10
Nederland Flevoland
Jan10e was hier 18 Oct 2020
Een combinatie van natuur (bos, struiken en watertjes) en techniek is te vinden in het Waterloopbos. In de Noordoostpolder bij Marknesse en Vollenhove. Al wandelend in dit Rijksmonument passeer je de verborgen schaalmodellen van ruim dertig waterwerken. Het Waterloopkundig Laboratorium deed hier van de jaren '50 tot en met de jaren ’90 ruim 200 waterloopkundige onderzoeken. De Deltawerken zijn hier getest, maar ook de havens van Rotterdam, Lagos, IJmuiden, Istanbul en Bangkok. Proefopstellingen van waterlopen, waterkeringen en havens van over de hele wereld. Echt wel interessant. Er zijn routes uitgezet. Kies bv. voor Havenroute of de Waterlooproute. Er wordt nu al jarenlang niet meer getest dus vrijwel alles in overwoekerd door de natuur. Men is wel begonnen met restauraties van een aantal opstellingen. Natuurmonumenten beheerd het gebied en verzorgd ook excursies. Gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Er is een horecapaviljoen en veel parkeerruimte. Omdat er natuurlijk verval is van oud land naar nieuw land is er overal stromend water en is het ook aantrekkelijk gebied voor o.a. ijsvogel en libellen. In de herfst ook mooie paddenstoelen.
Regio
  • Ook toegankelijk voor mindervaliden (2 routes)
  • Keuze uit diverse wandelroutes.
  • Er is horecapaviljoen en bezoekerscentrum
  • Voldoende parkeerplaats
  • Afwisseling natuur en oude waterwerken
  • keuzestress welke route te wandelen
  • honden mogen er niet los lopen
Review geplaatst op 2022-02-08
9
Italië Puglia
Jan10e was hier 28 Oct 2021
San Marco Antico Relais in Bitonto. Een uitstekende en comfortabele accommodatie. Een aanrader als je laat met een vlucht in Bari aankomt of vroeg van Bari vertrekt. Ligt aan buitenkant van Bitonto ten zuiden van het vliegveld. Aankomst met Transavia is in de avond. Ik had gekozen voor autohuur vanaf aankomst, anders de volgende dag toch ook weer naar het airport. En om 's avonds eerst nog naar de stad te gaan met OV of taxi... qua dagen autohuur zou het niets uitmaken. Dus gekozen voor gelijk de auto ophalen. Het proces duurde wat lang want er was maar 1 balie open van de autohuur. (verder totaal geen klachten over de boeking via Sunny Cars). Het is een stukje lopen naar waar de huurauto's geparkeerd zijn. Ik heb de accommodatie (de late aankomst had ik vooraf aangevraagd) ondertussen bericht gestuurd dat we nog later komen vanwege het oponthoud. Geen probleem. Men is gewoon blijven wachten. Dan denk je misschien... in het donker dan naar die accommodatie rijden. Ja dat is wel even spannend. Maar met google maps heel duidelijk te vinden. De inrit is wel moeilijk te zien in het donker, maar na er eerst voorbij gereden te zijn en te zijn gedraaid vonden we de ingang van de oprijlaan. We komen een enorm erf oprijden. Grote toegangsdeuren. Er staan grote oude olijfbomen. De administratie is snel afgewikkeld en we worden naar de kamer gebracht. Prima nacht. De volgende ochtend schijnt de zon en eten we heerlijk ontbijt. De reis door Puglia begint zo wel heel relaxed.
Regio
  • Je bent gelijk op vakantie en is niet zo'n typisch saai airporthotel
  • Bieden ook airportservice aan
  • Boerderij geweest met nu olijfbomen in tuin en groot zwembad
  • Hoewel vlakbij het airport, geen last van de vliegtuigen tijdens nacht
  • Ontbijt is goed verzorgd
  • Gratis veilig parkeren
  • Kamer is comfortabel, ruim, goed bed en met privé patio
  • Dicht bij Airport van Bari, slechts 9 km. Vanaf de parking autohuur ben je er zo!
  • late aankomst moet wel worden aangevraagd/goedgekeurd
  • Even opletten om in het donker de verstopte toegangsweg te zien
Review geplaatst op 2022-02-07
8
Italië
Jan10e was hier 04 Nov 2021
Een leuke stop onderweg van Tarente naar Gallipoli is het provinciale stadje Manduria. We volgen in eerste instantie de kustweg omdat er leuke haventjes zijn met ook antieke wachttorens maar gaan dan toch het binnenland in. Missen in eerste instantie de afslag naar Manduria en zitten ineens op de snelweg terug naar Tarente. Dat is niet de bedoeling, maar ´t duurt even voordat er weer een afslag is en dus weer terug kunnen rijden. Gelukkig zijn de afstanden tussen alle bezienswaardige plaatsen in Puglia niet ver. Manduria zelf heeft drukke straten en pleinen, veel eenrichtingsverkeer maar we vinden toch al snel onze bestemming. Namelijk het Museum van de Primitivo wijn. Het is een enorme ruimte waarin de geschiedenis van de wijn wordt uitgelegd. De gebruiksvoorwerpen voor het verbouwen van de druiven, het verwerken van de druiven en de wijnvaten zijn allemaal aanwezig. Het is heel mooi gepresenteerd en met goede uitleg. Echt bijzondere antieke werktuigen. Het is er ook een cooperatie. Er wordt wijn verkocht gemaakt van druiven van druivenboeren die bij de cooperatie zijn aangesloten. Enorme metalen containers ´staan´ wijn te maken. Je koopt een jerrycan en dan kies je de wijn. Vervolgens wordt de jerrycan volgetankt. Het ziet er hetzelfde uit als een tankstation voor de auto. Dat maakte het juist extra leuk. Hiermee hebben we de rest van de reis ons aperitiefje genoten in de namiddag. De laatste dag was de jerrycan nog net niet leeg. Zo´n 8 dagen meegedaan.
Bergen Reizen Met Kinderen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • Heeft eigen parkeerplaats
  • Behalve de ´tank´ wijn in jerrycan ook mooi cadeau assortiment
  • Gratis museum over de wijnbouw in de regio Puglia
Review geplaatst op 2022-01-31
9
Zuid-Afrika Addo NP
Jan10e was hier 20 Feb 2020
Boottochten over de Sundays River. Als je Addo via de zuid uitgang verlaat na een lange en intensieve safaridag dan wil je niet nog eens 2 uur rijden. Dus kies een accommodatie in Colchester. Zo kan ik Elephant Footprint Lodge aanraden. Maar de laatste keer verbleef ik in Addo Riverside Villa. Behalve de prettige tuin en de service is er ook een boot. De eigenaar neemt gasten mee de Sundays River op. Stroomopwaarts richting Addo of stroomafwaarts naar de duinen en de lagune. Het is echt weer een toevoeging aan onze ervaringen in Zuid Afrika. Dieren spotten vanuit de boot. Maar de tocht naar de lagune is de kers op de taart. Duinen komen tot in de Sundays River. Vaart ook eerst langs het dorp. Het verschil tussen het blanke zand en het groen en dan in de verte de oceaan. Maar zover mag er niet gevaren worden. De boot legt aan bij een duin die je dan mag beklimmen. En da´s niet zo makkelijk met het mulle fijne zand. Maar wat heb je dan een uitzicht. Het is meen ik nog 4 km naar de oceaan en al wat je ziet is duin duin duin en zand zand zand en de rivier die naar de oceaan meandert. Echt een heel leuke ochtendtocht. Zowel accommodatie als excursies zijn heel affordable.
Highlight
  • Heel leuke en mooie boottochten over Sundays River en Lagune
  • Boot is ruim en heeft goede motor en is deels overdekt
  • Goede service
  • Accommodatie in prive woning, tuin en binnenzwembad
  • je deelt de boot evt. met 2 andere gasten. Voor ons geen probleem, boot is groot zat voor 6
Review geplaatst op 2022-01-22
9
Italië Puglia
Jan10e was hier 01 Nov 2021
Logeer onderweg ook eens op een camping! Had ik ook vooraf niet bedacht, maar was heel leuk voor de afwisseling. Het is prachtig weer toen wij in het najaar in Puglia een rondreis maakten. En ik was even toe aan een accommodatie in het groen en waar we buiten konden zitten in plaats van in een stad met klein balkonnetje. Maar ja, Otranto staat op het programma. Is ook weer een vestingstadje. In Otranto vonden we een camping net buiten de stadsmuren: Baia dei Micenei. Heerlijk in het groen want er staan grote bomen. Kleinschalig maar uitstekend verzorgd. Splinternieuwe stacaravan met alle benodigdheden. Er zijn ook huisjes te huur. We waren er al om 11.00 uur, maar dat was in dit seizoen geen probleem. Heerlijk onder de bomen in de tuinstoelen gezeten. Eigen kop thee/koffie en lunch. Er is een kampwinkel en een afhaalrestaurant met terras met eenvoudige snacks/ ontbijt/ bar. Je loopt in 15 min. naar het antieke centrum en het kasteel zodat je geen zoektocht hebt naar een Pplek. Het was een lang weekend voor de Italianen en met het mooie weer kozen er veel Otranto om te lunchen of te dineren. Dus best wel druk in het centrum voor de tijd van het jaar. Ik vond het ideaal om hier op deze camping Baia dei Micenei te verblijven.
Regio
  • vriendelijke en klantgerichte eigenaren
  • gratis parkeren en wifi
  • op loopafstand van Kasteel Otranto en haven
  • eigen tuin met zitje
  • leuke stacaravan
  • zo relaxed daar dat ik onze twee doppers in de koelkast heb laten staan.
Review geplaatst op 2022-01-11
10
Zuid-Afrika Tafelberg
Jan10e was hier 03 Mar 2020
Devils Corner. Geniet hier van een spectaculaire zonsondergang met het silhouet van Signal Hill op de voorgrond. Ik had er nog niet over gehoord. Maar is instagramhotspot? 't Is een verborgen platform in de klif onder het bovenste kabelbaan station van Tafelberg. Je komt er door vanaf het dalstation naar de haarspeldbochten te lopen (er is ook Pplaats) Daar ga je een hek door en volg je het pad. Het is een behoorlijke klim. Niet moeilijk maar je moet tot ongeveer halverwege de Tafelberg omhoog. Eenmaal boven is er het platform met wat struiken en kun je nog langs de steile wand een mooi plekje zoeken om dan de zon onder te zien gaan. Ga dus ruim voor zonsondergang hieraan beginnen. Een uurtje of wat. De lucht zie je veranderen van blauw naar paars en vervolgens oranje. En ook al ga je niet helemaal naar Devils Corner, halverwege liggen er paar rotsblokken....Vanaf daar heb je ook al een onwijs mooi zicht. (ik ben nl. zelf tot zover gekomen en dat van helemaal boven heb ik van mijn reisgenoten vernomen en op hun foto's gezien) Al is de zon dan onder, er is nog precies genoeg licht om de afdaling veilig te kunnen maken. En oooh...eenmaal terug dan heb je Kaapstad by Night aan je voeten liggen. Veiligheidsadvies: er is genoeg volk dat deze hike maakt, sommigen gebruiken het als joggingsroute. Mijn advies ga niet alleen, maar in een groepje. Er gebeuren niet altijd leuke dingen tijdens een hike. Er is beveiliging, maar toeristen blijven toch altijd nog een gewild target.
Highlight
  • gratis
  • prachtige plek met wijds uitzicht
  • actieve klim voor een zonsondergang
  • ga niet in je eentje
Review geplaatst op 2022-01-08

Community-updates

EDITIE 108 | Reis mee met Floortje Dessing & andere reisheldinnen

15-04-2021 Columbus Travel editie 108 is nu verkrijgbaar! Voor deze editie bundelden we onze krachten met die van Nederlands bekendste reisjournalist: Floortje Dessing. In een interview stellen we de vragen die we altijd al van haar wilden weten. En lees je meer over bijzondere bestemming in Indonesië, India, Botswana en Zwitserland.   Bekijk de editie hier >

WEEK 20 | COMMUNITY-TOPPERS


Neretva. Foto: Canipel
1. Topfoto & -tip: Neretva door Canipel
2. Review: De Hortus Alkmaar door Agrotewal
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Ad Jonker

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik