Jan10e

9
Zuid-Afrika Paternoster
Jan10e was hier 31 Jan 2019
Paternoster is een echt vakantieplaatsje. Het heeft mooie stranden, ontelbare accommodatie om uit te kiezen en diverse restaurants. Waaronder het beste restaurant van de wereld: Wolfgat. (maar daar gaat deze review niet over) Wat ik ontdekt heb tijdens mijn verblijf in Paternoster is de Crayfish Wharf. Hier was vroeger de kreeftenverwerkingsfabriek en niet toegankelijk voor publiek. Het is nu een leuke plek met historische waarde. De geschiedenis van de visserij in Paternoster. Er zijn twee restaurants gevestigd. Hartje zomer zul je hier ook zeker moeten reserveren. Tot mijn verbazing stond de Crayfish Wharf nog niet op de kaart en informatie die ik had ontvangen. Het ligt tussen de twee stranden van Paternoster. Dit was mijn 3e keer in Paternoster. Gekozen voor 2 nachten. En nu heerlijk tijd gehad voor strandwandelingen. Toen ik hier 11 jaar geleden voor het eerst was lagen er nog veel bootjes op het strand. Nu rijden er 4x4 auto's het strand op om de boten bij de huizen te kunnen stallen. En behalve dat er nog wat meer huizen zijn bijgekomen vond ik het er verder niet verandert. Een aantrekkelijk vakantieplaatsje.
Stad
  • toeristische attracties in regio
  • Goede horeca
  • Lange en brede zandstranden
  • in seizoen wellicht aan drukke kant
Review geplaatst op 2019-03-11
8
Zuid-Afrika Milnerton-flea-market
Jan10e was hier 28 Feb 2019
Op zaterdag (08.00 t0t 14.00) en zondag (8.00 - 15.00) kun je naar een enorme vlooienmarkt. De Milnerton Flea Martket. Een paar jaar terug nog vooral kofferbakverkoop, maar nu toch ook met allemaal kramen. Het is een lokaal gebeuren dus je ziet een enormiteit aan diverse mensen. Ligt buiten de stad, maar als je geen eigen vervoer hebt kun je gebruik maken van de MyCity bus. Enorme afwisseling in voorwerpen. Het meeste oud en gebruikt. Maar er zitten daar toch wel heel leuke zaken tussen. Zeker niet de gebruikelijke toeristische items. Huishoudelijk, gereedschap, meubilair, leren tassen, sieraden, schilderijen, munten... om maar iets te noemen. Gewoon er lekker overheen struinen met de Tafelberg op de achtergrond. Er zijn ook wat foodstalletjes, toiletvoorzieningen en bankjes om even te rusten. Ons bezoek duurde zo'n 1,5 uur. Daarna ga je bv. naar het strand in Lagoon beach dat er vlakbij ligt of rij door naar Blaubergstrand dat ik persoonlijk wel leuker vind en paar goede eettentjes heeft zoals bv. Ons Huisie.
Markt Highlight
  • Parkeren en entree is gratis
  • lokale klandizie
  • zeer gevarieerd aanbod
  • heel veel parkeerplaats
  • Te bereiken met openbaar vervoer
  • Op hete zonnige dagen vrijwel geen beschutting
  • Als je iets groots koopt... hoe het dan naar NL te krijgen...
Review geplaatst op 2019-03-10
9
Zuid-Afrika Norval-art-museum-capetown
Jan10e was hier 31 Jan 2019
Nieuw Een culturele aanvulling voor als je toch met de Constantia Wine route bezig bent of als geheel los bezoek in te plannen: Het gloednieuwe artcentre van de Norval Foundation. Het moderne gebouw ligt bij het begin van de Ou Kaapse weg. Op dit moment zijn er 4 verschillende exposities van diverse kunstenaars. Het ene spreekt meer aan dan het andere. Smaken verschillen. Maar alleen al het gebouw en de beeldentuin zijn de omweg waard. (en anders ook bij Steenberg Winery om de hoek aanwaaien). Er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zoals bv. een repetitie van het Capetown Ballet. Openingstijden van 10.00 - 18.00 uur. Rondleidingen beginnen om 14.oo uur. Entree is 140 Rand. Tot 18 jaar gratis. Op maandag voor iedereen gratis. Qua horeca is het hier ook goed toeven: Er is ook een restaurant 'the Skotnes' en bar. Het terras heeft prachtig zicht op de tuinen en de wijnranken in de verte. Ook kun je een picknick basket bestellen en deze in de beeldentuin nuttigen. De shop heeft exclusieve items die de toeristische souvenirs ver overstijgen. https://www.norvalfoundation.org/
Meer Cultuur Horeca Highlight
  • prachtige omgeving
  • Nog niet druk
Review geplaatst op 2019-02-28
9
Zuid-Afrika Tulbagh
Jan10e was hier 31 Dec 2018
Op zoek naar 'n verblijf in wijngebied met bergen. Na te hebben gezocht in Stellenbosch en Franschhoek koos ik voor Tulbagh. Daar vond ik erg leuke (zeer betaalbare) accommodatie (Tulbagh Mountain Manor). Prachtplek met mooi uitzicht over de vallei, incl. ontbijt en een lekker zwembad. Net aankomend vanuit NL was het ook niet al te ver rijden van Capetown Airport. (1,5 uur als je geen koffie drinkt of fotostops maakt in de bochtige Bainskloofpas). Tulbagh had ik wel eens eerder globaal gekeken maar verder dan de Kerkstr. en de Van der Stelstr. was ik toen niet gekomen. En Drostdy natuurlijk. Omdat we er al tegen lunchtijd aankwamen hadden we nu 1,5 dag om de omgeving te verkennen. Lokale musea, de kerk, de witte gekalkte huizen, diverse galeries. Er zijn wandelmogelijkheden en wie weet kom je dan ook wel de geitenkudde tegen. We hebben een paar wijnhuizen aangedaan. Niet om te proeven deze keer, maar om van de omgeving te genieten. Montpellier (kerkje tussen de wijnranken) Saronsberg (beelden en kunst), Twee jonge gezellen en ook Rijks Country House is mooi om even rond te kijken. Een lokale traditie om geitekop te eten in het Olive terrace Bistro die hebben we maar overgeslagen. Om eens heen deden de lokale stoere heren zich tegoed aan dit gerecht, terwijl hun dames toch ook maar wat anders hadden besteld. Net als wij. Een sfeervol restaurant met Zuid Afrikaanse gerechten als Boboti vind je in Paddagang eethuis. Een prettig sfeertje daar. Tulbagh: Klein maar fijn.
Stad
  • lekker relaxed beginnen na de vlucht
  • toch maar 1,5 uur rijden van Kaapstad Airport
Review geplaatst op 2019-02-24
8
Zuid-Korea Jeju-do
Jan10e was hier 30 Jun 2012
Een compact eiland waar cultuur en natuur elkaar afwisselen. Minstens 2 dagen nodig om het eiland te verkennen. Huur een auto om tijd te sparen en eigen planning te maken. Vanwege de geisoleerde ligging heeft het eiland een eigen karakter en wijken de gebruiken en taal af van het vaste land. Dus extra reisbeleving bij bezoek aan Zuid-Korea. Een greep uit de hoogtepunten: Vulkaan en lavagrotten, Wandelpaden langs kust, Seongsan Illchulbong, de ronde krater. Is het mooist met zonsondergang De dol hareubang (stenen grootvader) die uit blokken lava worden gehouwen. Mooie zandstranden De Haenyeo ("zeevrouwen"), Deze vrouwen duiken het gehele jaar door, zonder speciale uitrusting, naar allerlei schelp- en schaaldieren. Berggebied met tempels en grote boedha's Een heel scala aan musea: van chocolade-, via teddyberen- naar sex- en gezondheid museum. In het jaar 1653 strandde de Nederlandse zeeman Hendrik Hamel, die de eerste Europeaan is waarvan bekend is dat hij Korea bereikte, op Jeju Volop keuze aan accommodatie en het is gemakkelijk om ergens te eten en je weg te vinden.
Regio
  • Culturele aspecten anders dan op vaste land
  • Er zijn bergen, een vulkaan en lavagrotten
  • Strand, kust en havens
  • Goede infrastructuur
  • Acco en restaurants in overvloed
  • Bereikbaar met vliegtuig en boot
  • Als het regent, regent het hard! Maar kort.
Review geplaatst op 2018-01-05
7
Bulgarije
Jan10e was hier 31 Oct 2017
Koop bij aankomst gelijk de terugreis. Anders misschien de bus vol. Wij hebben 4 uur de tijd genomen. Beter is 5 of misschien wel 6. Vanuit het busstation een stevige wandeling naar het centrum. Trek daar al minstens een half uur voor uit. Het toeristenbureau is t.o. de Dzuhmaia moskee voor het geval je ook een stadskaart nodig hebt. Plovdiv heeft meerdere parken en moderne winkelboulevard. Het centrale plein biedt diverse terassen. Vanuit de moskee kun je verschillende kanten op. Al dwalend de oude stad verkennen met de kleurrijke huizen en authentieke straten. Musea en Romeinse ruïnes. Onderdompeld in cultuur.
Land
  • Cultuur
  • Centrum zelf kleinschalig
  • Mooie winkelstraat
  • Service vvv, dook gelijk weer achter de pc.
  • Wandeling van stations naar leuke deel vd sta
Review geplaatst op 2017-12-08
8
Zuid-Afrika
Jan10e was hier 28 Feb 2017
Een makkelijk te bereiken natuurgebied is Oribi Gorge Nature Reserve. Je komt er langs als je vanuit Durban naar Port Elisabeth rijdt. Een kleine d-tour vanaf de N2 en je bent er. De N2 loopt vanaf Port Shepstone het binnenland in en na een kleine 30 km is dan de afslag naar rechts. Er is hier onverwachts veel te beleven. Wild 5 adventure biedt activiteiten aan als raften, slide, swing, abseilen en zipp line. Maar je kunt ook op eigen gelegenheid lopend van de natuur genieten zonder van de kliffen te springen. Kloven, kliffen, bos en de rivier. En al zou je alleen in de auto blijven zie je ook veel moois. Volg de route en je doorkruist het hele reserve. Je komt dan later weer op de N2 om je weg te vervolgen. Er zijn prima pleisterplaatsen om te pauzeren. De meesten hebben geweldig uitzicht. Vogels zijn er ook volop. Sommige acco bieden SC, maar als je voor 15.30 besteld heb je ook een diner.
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • Natuurgebied met kloof
  • Prachtige vergezichten
  • Krijg een adrenaline kick!
  • Veel accommodaties obv selfcatering
Review geplaatst op 2017-03-11
9
Madagaskar
Jan10e was hier 31 Mar 2013
De 'blauwe heuvel' was de eerste hoofdstad van de Merino koninklijke familie. Nadat om politieke redenen de regering naar Antananarivo was verhuisd bleef dit een heilige plaats en ontoegankelijk voor vreemdelingen. Omdat deze heuvel met de paleisgebouwen toch wel het grootste symbool is van de culturele identiteit van het volk van Madagaskar is het in 2001 toegevoegd aan de lijst van Unesco World Heritage sites. Rova (fort) Ambohimanga is dan ook een must see. Het ligt op een klein half uurtje rijden van Tana. (15 km. ten noorden) Niet alleen de gebouwen van het paleis zijn hier de rit waard. Het landschap is ook mooi.
Land
  • Unesco World Heritage
  • Zelfstandig te bezichtigen
  • route er naar toe kan druk zijn
Review geplaatst op 2017-11-05
8
Groot-Brittannië
Jan10e was hier 31 Aug 2017
Beachy Head is prachtig gebied met glooiend groen landschap en witte kliffen. Er zijn wandelpaden langs de kliffen. De blik op de vuurtoren ver beneden je is best specta. Er is een sfeervolle pub/restaurant als je klaar bent met genieten van het landschap. Kun je nu verder culinair genieten.
Land
  • landelijk gebied met witte kliffen
  • goed wandelen hier
  • ook met openbaar vervoer bereikbaar
  • De kliffen breken af, dus oppassen geblazen!
Review geplaatst op 2017-10-29
8
Groot-Brittannië
Jan10e was hier 31 Aug 2017
Een mooie d-tour door Wales is Elan Valley. Hier zijn 6 stuwdammen gebouwd. Kriskras over de diverse bruggen en aquaduct is het een mooie tocht. De regio is een natuurgebied. Bezoek aan het bezoekerscentrum is aanrader. Onderweg uitstappen om te wandelen is een optie.
Land
  • Mooie vallei
  • Wandelmogelijkheden
  • Bezoekerscentrum elke dag open behalve kerst
  • Voldoende reistijd voor deze route
Review geplaatst op 2017-10-20
7
Groot-Brittannië
Jan10e was hier 30 Sep 2017
Natuurlijk wil je het prachtige uitzichtpunt met eigen ogen bewonderen. We hebben het op onze dagtocht over het eiland tot het laatst bewaard. Een slingerweg leid je er naar toe. Het weer was niet zo bijzonder. Maar op een prachtige dag zal het zeker leuk zijn om een van de boottochtjes te maken van het strand van Alumbay om dichter bij de Needles te kunnen komen. Er is een pretpark(je) bij en het parkeren is gratis.
Land
  • Keten van rotsformaties met vuurtoren.
  • Gratis parkeren
  • Na 16.30 is de boel al behoorlijk verlaten
Review geplaatst op 2017-10-07
10
Groot-Brittannië
Jan10e was hier 31 Aug 2017
Prachtige schepen te bewonderen in de entourage van de oude marinehaven. Met ook steeds een bijbehorend museum. Entree is pittig maar met Groupon of met een aktie van de ferrymaatschappij fikse kortingen. Een all inclusief ticket is trouwens wel een jaargeldig. Dus als het niet in een dag allemaal lukt? De harbourtour is ook inbegrepen.
Land
  • Prachtige schepen met toegang tot alle dekken
  • Ruim opgezet, publiek verspreid zich snel
  • Zal in hoogseizoen best druk zijn!
  • Niet geschikt voor kleine kinderen
Review geplaatst op 2017-10-06
7
Groot-Brittannië Wales
Jan10e was hier 30 Sep 2017
Chester is een interessant stadje met mooie gebouwen. Je kunt er ook goed kerstinkopen doen. Te vergelijken met York... zo zegt ons gidsboek voor vaarvakantie over de kanalen.
Regio
  • Scenic met industriële erfgoed
  • Leuke terrassen en pubs/restaurants
  • Shopping
  • Herrie aan de kade voor als je daar ook met n
Review geplaatst op 2017-10-04
8
Portugal Alto Alentejo
Jan10e was hier 30 Sep 2015
In wat drizzelig weer een tussenstop gemaakt in Serpa. Smalle straatjes, pleintje, trappen en kerkje. Maar je gaat natuurlijk voor het kasteel met de twee enorme torens en het ingestorte rotsblok. Ook staat er nog groot deel van een aquaduct. Als je over de kasteelmuren loopt heb je mooi zicht over de dakpannen van de huisjes. Heel sfeervol. Je kunt er rustig nachtje doorbrengen. Wij hadden gepland voor Beja en vonden daar nog net een laatste kamer vanwege een congres. Hadden we bijna terug moeten rijden naar Serpa.
Regio
  • Sfeervol kasteelstadje
  • als tussenstop goed te bezichtigen
  • zondag's in het najaar alles 'uitgestorven'
Review geplaatst op 2017-09-10
9
Zuid-Afrika West Kaap
Jan10e was hier 28 Feb 2017
Internationale toeristen die georganiseerd op teis zijn bezoeken de hangbrug over de Stormsrivier Rivier Mouth evt als tussenstop. En hebben dan ongeveer 1,5 uur de tijd. Kort maar krachtig dus. Mocht je zelf de reistijd kunnen plannen, blijf hier dan eens overnachten. En laat de natuur op je inwerken. En kom tot rust met het geluid van en het kijken naar de branding. Er is keuze uit verschillende accommodatietypen. Een restaurant is aanwezig voor niet selfcateraars. Wandelen, kanoën, tidalpool... Het is vakantie tijdens het op reis zijn. Stormsrivier Mouth Camp te boeken via Sanparks
Regio
  • Indrukwekkende kust met branding
  • Wandelmogelijkheden
  • 2x dagtarief bij overnachting
Review geplaatst op 2017-03-31

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik