Jan10e

'1102858' door Jan10e '1102858' door Jan10e

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Zaanse schans

Jan10e

Een regenachtige dag, maar ja, eens in de zoveel keer buitenlands bezoek en dan is dit toch een leuke bestemming! Ik geniet er elke keer weer van de molenpracht. Het buitenmuseum is gratis, tenzij je de molens wilt bezichtigen. Dan kun je beter de combikaart voor de molens kopen in 1 van de molens. (MJK niet geldig) Wij kochten nu kaartje voor onze gast voor het Zaans museum, omdat we daar nog niet binnen waren geweest. Leuk het Verkade paviljoen. MJK is hier wel geldig.

'1101186' door Jan10e '1101186' door Jan10e

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Visnetten binnenhalen

Jan10e

Twee nachten in Paternoster geeft gelijk het gevoel van strandvakantie. We beginnen de dag dan ook met een strandwandeling. La Chaim Cottage ligt aan zee. En ook later in de middag lopen we over het strand naar het noordelijke puntje van het strand. Daar is een visser hard aan het roeien om zijn visnet binnen te halen. Er zijn dus nog wel roeiboten want de meeste vissersboten hebben inmiddels een stevige motor en gaan dus ook verder de oceaan op. Paternoster is een populaire bestemming. Juist voor de weekenden. Maar daar heb ik niet veel van gemerkt. Alleen voor diner dien je in Paternoster meestal wel tafeltje te reserveren. En dan krijg je vast een lekker visje van deze visser op je bord!

'1100956' door Jan10e '1100956' door Jan10e

Zuid-AfrikaWest Coast DC

Zuid-AfrikaWest Coast DC

Bergrivier bij...Veld

Jan10e

We maken een ´klein´ rondje door de West Kaap. Tulbach, Citrusdal, Velddrif, Paternoster en dan naar onze vaste ´basis´ nabij Kaapstad. Hier is de soort van lagune van de Bergrivier ten oosten van Velddrif te zien. De weg R399 komt er pal langs. We komen uit droge dorre regio, passeren vruchtbare glanzende velden, rijden een pas naar Goedverwacht en zetten dan koers naar Velddrif. Even verderop zie je de kleinschalige tentjes waar je de bokking kunt eten die hier wordt gevangen, gezouten vervolgens aan stokken in de wind wordt gedroogd. Ze wordt gegeten na ´t afpellen van de huid. In sommige gevallen is het ook gerookt . Het is soms aangeduid als "fish biltong ".

'1100315' door Jan10e '1100315' door Jan10e

ArgentiniëHumahuacavallei

ArgentiniëHumahuacavallei

Grote Zoutpannen

Jan10e

Wat een witte vlakte! Zonnebril nodig! In Purmamarca regelen we s'morgens dat we meekunnen met de middagexcursie naar de Grandes Salinas. Als je over de markt loopt kom je de chauffeurs vanzelf wel tegen. We zaten met ons tweetjes nog met 4 anderen in een busje. Eerst bij de zoutverwerkingsfabriek gekeken maar daarna konden we over de zoutvlaktes lopen. We kregen voldoende tijd om alles op ons in te laten werken en rustig te fotograferen. Het duurt dan ook 4 - 4,5 uur 'uit en thuis'.

'1100314' door Jan10e '1100314' door Jan10e

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Broere kerk Bolsward

Jan10e

Met de boot zijn we in Bolsward 'verzeild' geraakt. De Broerekerk is het oudste monument van Bolsward. Zo rond de 13e eeuw gebouwd als kloosterkerk van de Minderbroeders. Na de laatste brand op 8 mei 1980 is de kerk in 1986 opengesteld als ruïne. In 2006 is er een bijzondere glazen overkapping geplaatst waardoor het karakter van het monument nog voelbaar is. Het heeft nu een maatschappelijke functie. Het is in de grachten rondom het centrum van Bolsward druk met boten. Het centrum is kleinschalig. Je loopt het in een ochtendje helemaal in de rondte en dwars over en weer. Mooi stadje toch wel. Dus als je er eens in de buurt bent... Het gemeentehuis staat de komende twee jaar nog wel in de steigers, maar het ziet er nu al prachtig uit.

'1100312' door Jan10e '1100312' door Jan10e

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Kleinste haven van...

Jan10e

We zijn op verkenning door Gaasterland in Friesland. Mooi stukje Friesland dat ik nog niet eerder écht bezocht had. Mooie landschappen, zeer bosrijk, smalle watertjes en lieflijke dorpen als Oudemirnum (bezoekerscentrum Mar en Klif is interessant), Rijs (statige huizen met grootse tuinen), Mirns (familie strandje met strandtent), Laaksum (haventje met visrestaurant), Skarl (monument slag bij Warns 1345), Warns en Hemelum. En komen zo ook langs de kliffen. Ja, die hebben we dus echt in Nederland. Van oost naar west zijn het: Oudemirdumer Klif, Mirnser Klif en het Rode Klif. Mooie uitzichtpunten over het IJsselmeer daar waar de bodem vroeger is weggeslagen. Bij Laaksum lopen we een rondje door de kleinste haven van Europa. Ooit een vluchthaven maar er kwam ook visnijverheid. Er zijn nu slechts 2 broers die hier nog hun vissersboot hebben liggen. Ze vissen nog op traditionele wijze. Veel boten kunnen er niet invaren want er ligt een ondiepte voor de ingang. Dus je loopt zo vast! Ik hoop voor Gaasterland dat de zandwinning (24 uur per dag/een project van 30 jaar!) écht niet door gaat! Dan is het toch wel gedaan met de rust, de stilte en weidsheid die je voelt als je over het IJsselmeer uitkijkt.

'1094452' door Jan10e '1094452' door Jan10e

Zuid-AfrikaAgulhas

Zuid-AfrikaAgulhas

Wrak bij Cape Agulhas

Jan10e

Dank allen die me vorige week hebben gefeliciteerd. Ik loop al weer zover achter zie ik. Net op het punt dat ik uit Kaapstad vertrek om nog beetje rond te toeren en familie te bezoeken werd ik vereerd met het reisreporter van de weekschap. Niet in de gelegenheid geweest om te reisteporteren. Inmiddels al paar dagen weer verder. Morgen terug naar huis. Het overwinteren weer voorbij. Was gisteravond in Struisbaai en bij Het wrak van Meisho Maru in Agulhas dat hier in 1882 op de klippen is gelopen. Mooie plek voor een sundowner (als het wat warmer was geweest). Behalve de vuurtoren en het monument is hier nu ook een driedimensionale kaart van Afrika met alle bergketens en woestijnen. Ook wel leuk om te zien. In de sahara stond wel water vanwege de regen. En hoewel het er eerst niet naar uit zag werd het toch een mooie zonsondergang en ik beschouw dit maar als het einde van de overwintering 2019. Nu weer nieuwe plannen maken.

'1093807' door Jan10e '1093807' door Jan10e

ArgentiniëPurmamarca

ArgentiniëPurmamarca

Caramelo de Coca

Jan10e

Op weg naar de Salinas Grandes over de Route 52 vanuit Purmamarca passeer je op 4170 m het hoogste punt. Cuesta de Lipan. In deze verlaten woestenij hier houdt men er een souvenirmarktje. Niet alleen de gebruikelijke souvenirs maar deze dame verkoopt Caramelo de Coca. Of het van cocablaadjes is betwijfel ik. Misschien wel gewoon van cola gemaakt. Ik heb ze niet geprobeerd. Haar collega is de hoogte een beetje teveel geworden, die ligt een middagdutje te doen.

'1093806' door Jan10e '1093806' door Jan10e

ArgentiniëPurmamarca

ArgentiniëPurmamarca

Verkoper op grote...h

Jan10e

Monolito de Lipan is het hoogste punt van de pas van Purmamarca naar de Grande Salinas. Je kunt er een stop maken en verder nog omhoog lopen. Op dit punt zijn er diverse souvenirstalletjes. De verkopers zitten er in ´weer en wind´. De meesten hebben dan ook een verweerd gezicht. Dit deel van de weg is nogal vlak. De diverse uitzichtpunten terug de vallei in zijn we al gepasseerd en daarvan is mijn foto Mirador Cuesta de Lipan een voorbeeld van.

'1093805' door Jan10e '1093805' door Jan10e

ArgentiniëSalta

ArgentiniëSalta

Plein Cachi

Jan10e

Een leuk en bedrijvig dorp waar we een nacht verblijven is Cachi. Leuke straatjes, natuurlijk het kerkje, het plein, kleine winkeltjes en paar best wel gezellige restaurants. Ook is er een museum dat gevestigd is n het witte gebouw met de arcade. Hier een doorkijkje naar de nog net verlichte heuvels door de avondzon aan de overkant van de rivier.

'1093700' door Jan10e '1093700' door Jan10e

Zuid-AfrikaWestern Cape

Zuid-AfrikaWestern Cape

Windmill Beach...Simo

Jan10e

Altijd leuk om naar Simonstown te gaan. Eerst hebben we weer gejut bij Glencairn with the Beach Co-op deze keer. In Glencairn ontdekten we een heel leuke 'antiek'winkel. Wat een enorme hoeveelheid ouwe meuk maar leuk om te zien. Zeker voor verzamelaars. En daarna hebben we alle winkeltjes in Simonstown afgestruind (kijken kijken niet kopen) en verlaat ontbijtje genuttigd. Er stond veel wind dus niet echt strandweer. Maar toch gaan we naar een favoriete plek net naast Boulders Beach (ja. die met de vele puinguins) nl. Windmill Beach. Hier alleen wat lokale bezoekers. T ligt net ff uit de loop. Toch uit de wind tussen de vele rotsen. Ik vind de rotsen links net olifanten trouwens. Jullie ook? Daarna nog wel de pinguïns opgezocht door achterlangs het reservaat te wandelen. Je hoeft hier geen entree voor te betalen en toch zie je dan de pinguïns op of nabij hun nest. De hoofdentree is vandaag superdruk zag ik en dus ook het uitkijkpunt. Maar je ziet dan wel de kolonie pinguïns. En dat is toch best bijzonder. Moet je toch wel doen mocht je hier verzeild raken.

'1093493' door Jan10e '1093493' door Jan10e

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Columbus staart in de

Jan10e

We hadden nog even wat tijd te verpozen nadat we hadden ingechecked op de nationale luchthaven van Buenos Aires voor de vlucht naar El Calafate. Dus zijn we even naar buiten gelopen om daar onze koffie te drinken. Helaas was het parkje waarin het standbeeld van Columbus staat ´in onderhoud´ dus konden we er niet bijkomen. Maar het gat in de lucht waar Columbus naar staat te staren had toch ook wel wat.

'1093492' door Jan10e '1093492' door Jan10e

Zuid-Afrikapaternoster

Zuid-Afrikapaternoster

Namiddag in...Paterno

Jan10e

In 2008 lag het strand van Paternoster nog vol met vissersbootjes. Ik had bedacht deze keer weer de kleurrijke bootjes vast te kunnen leggen. Maar t strand was helemaal leeg. Geen bootje te bekennen. De volgende dag zag ik ook waarom. De bootjes zijn ´gegroeid´. Zwaarder uitgevoerd met grote buitenboordmotoren en ze worden elke dag met grote auto´s met bootaanhanger naar en van het strand gebracht. Dus een leeg strand zo op een mooie zonnig zondag namiddag in Paternoster. Een prettig vakantiedorp met heel veel accommodaties en goede restaurants.

'1093238' door Jan10e '1093238' door Jan10e

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Battery Park

Jan10e

Een recent geopend park in het gebied van de Waterfront van Kaapstad is Battery Park. Een nieuwe parkeergarage geeft je rechtstreeks toegang tot dit park. In het weekend kun je er gratis parkeren, maar ach anders is het ook maar een paar euro voor hele dag. Want je loopt vanaf hier nu heel eenvoudig langs het kanaal naar de bascule brug en dan ben je in hartje waterfront. Of je gaat meer richting het Silo district, dat inmiddels nu ook helemaal gereed is. Maar nu even over het Battery Park. Hier was vroeger het Amsterdam Fort. De massieve kanonnen van toen hebben ook een plek gekregen. Nu is er een skatebord park gekomen. Zitjes in een mooi aangelegde tuin en een groot grasveld. En je kunt er suppen door de kanalen. Je kunt ter plekke zo'n supboard huren. Een kleine supermarkt, een koffie tentje en voor fietsfanaten een fietswinkel. Ook is er een opstappunt voor de hop on hop off boot naar de waterfront. In het naast gelegen City hotel kun je drankje drinken of aan de overkant hiervan. Even de brug oversteken. Galileo Open Air cinema heeft hier regelmatig op een vrijdagavond filmvoorstellingen. Iedereen zit dan in het gras, maar er zijn zitjes en dekens te huur. Vooraf kun je evt. picknicken. Er zijn wat stalletjes of je neemt zelf e.e.a. mee. Een superambiance om film te kijken. Voorlopig alleen nog bekend onder de locals.

'1093155' door Jan10e '1093155' door Jan10e

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Stark-Condé nabij...J

Jan10e

Er valt nog steeds weer voor ons iets nieuws te ontdekken. Deze keer zijn we eens naar het Jonkershoek Nature Reserve gereden. Door de Dorpstraat van Stellenbosch en dan maar de borden volgen. Eerst maken we nog een stop bij Lanzerac Estate, maar daar vertel ik later nog wel een keer over. Jonkershoek is een vallei met bos, bos en bos. En bavianen. Er zijn trails om te mountainbiken of te hiken. Entree is 50 Rand. Op weg ernaar toe passeer je Ride In Café, waar je iets kunt nuttigen en fietsen kunt huren. Overnachten kan er evt. ook. Wij hebben vooral genoten van het landschap en de uitzichten. En wij hebben onze pitstop gehouden bij Stark-Condé. Een van de vele winefarms. Maar bij deze waren we dus nog niet geweest. Niet te missen want er stond een groot bord met Coffee and Lunch bij de entree. Fijn dat je hier blijkbaar (nog) niet vooraf hoeft te reserveren om iets te kunnen nuttigen. Wat een prachtplek en wat een entourage. Heerlijk op het terras, smakelijk eten en daarna nog even wandelen langs het meer.

'1093098' door Jan10e '1093098' door Jan10e

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Tafelberg vanuit trei

Jan10e

Vandaag heb ik vanuit Kaapstad een treinreis gemaakt naar Elgin v.v. Met de Ceres Steamtrain Company. Om 8.00 vertrek. De locomotief staat al te ronken en spuwt behoorlijk zwarte rook uit. Deze dag is geloof ik niet zo goed voor mijn ecologische footprint. Hier de eerste foto. Van Tafelberg over het militaire vliegveld heen. De rit brengt ons kronkelend over de Sir Lowry's pass. Nooit geweten dat daar een spoorlijn liep. Deze nostalgische trip is mogelijk op zaterdag. Via de wachtlijst konden we toch nog mee want is al voor de rest van het seizoen volgeboekt. Tegenover de Royal Yachtclub is het vertrek. Alles tot in de puntjes geregeld. In elke wagon een steward die om de haverklap met info langskomt en controleert of alles met ons in orde is. Het keerpunt is de (food)markt in Elgin (in bijzonder gebouw) waar je meer dan genoeg tijd krijgt om te lunchen. (Ook leuk om met de auto daar naar toe te gaan) Om 17.35 waren we weer terug in Kaapstad. Het is relatief lang treinen, maar toch erg leuk om te hebben gedaan.

'1092889' door Jan10e '1092889' door Jan10e

ArgentiniëPurmamarca

ArgentiniëPurmamarca

Mirador Cuesta de...L

Jan10e

Vanuit het centrum van Purmamarca hebben we de transfer v.v. genomen naar de Salinas Grandes. Een comfortabele kleine bus met vriendelijke chauffeur. Een lange middagexcursie die ik hierbij aanraad. Prachtig en afwisselend. Eerst volgen we de route 54 door vallei met grillige rotswanden. We klimmen slingerend naar het Mirador. Daar is deze foto gemaakt. Boven op de pas 'monolito' kun je evt. nog te voet omhoog klimmen. Dan begint de afdaling naar de Salinas Grandes. Aan deze kant is het minder grillig en wat opener. Tijd genoeg om de Salinas te bewonderen om dan de rit weer terug te maken. Het licht is verandert en nu nog meer de kleuren en vormen van de bergen zichtbaar. Het had zo een andere weg kunnen zijn.

'1092887' door Jan10e '1092887' door Jan10e

ArgentiniëSalta

ArgentiniëSalta

Koepel Kathedraal...S

Jan10e

Salta doet erg Spaans aan. Rondom het centrale plein van Salta ´Plaza 9 de Julio´ is het gezellig druk. Er staan een paar statige, koloniale gebouwen. Zoals de roze Kathedraal. Van binnen zeer bezienswaardig. Gebouwd in 1878. Dit is de koepel.

'1092824' door Jan10e '1092824' door Jan10e

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Crayfish Wharf...Pate

Jan10e

Ben ik net paar dagen vertrokken uit Paternoster hoor ik dat daar het beste restaurant van de wereld is gevestigd. Wolfgat. Er kunnen slechts 20 gasten per avond eten. Sommige gerechten nemen een paar dagen qua voorbereiding. Veel wordt op de dag zelf vers gestruind langs de kust. Allemaal heel uniek zie ik op foto´s. Kortom. Je moet nu al een half jaar van te voren reserveren. Voor een vast bedrag krijg je een proeverij van gerechten in meerdere gangen. Afijn, ik wist het dus niet en het restaurant stond ook niet in het lokale blaadje dat ik ontving van de accommodatieverhuurder. Wat ik wel ontdekt heb tijdens mijn verblijf in Paternoster is de Crayfish Wharf. Hier was vroeger de kreeftenverwerkingsfabriek. Het is nu een leuke plek met historische waarde. De geschiedenis van de visserij in Paternoster. Er zijn twee restaurants gevestigd. Hartje zomer zul je hier ook zeker moeten reserveren. Begin februari was het zeker niet druk. In eentje, de Hungry Monk hebben we gedineerd. Aziatische keuken. Gemiddeld wel wat duurder dan ons gebruikelijke budget voor het avondeten, maar t'was weekend. En de plek is gewoon tof. We hebben er lekker gegeten. Overdag heb je prachtig zicht over de baai. De bootjes die voorheen werden gebruikt om de zee op te gaan, zijn nu in gebruik als eettafels.

'1092713' door Jan10e '1092713' door Jan10e

Zuid-Afrikamilnerton-flea-market

Zuid-Afrikamilnerton-flea-market

Gratis tanden (om te.

Jan10e

Vandaag was ik op de Milnerton Flea market. Het is een enorme markt met van alles en nog wat bedoeld voor lokaal gebruik hoewel er ook wel interessante kunst items uit NL en Indonesie te zien waren. Heb er ook net een review van geplaatst. Het meest grappige dat ik vandaag gezien heb zijn deze kunstgebitten. Vanaf de markt kijk je zo naar de Tafelberg en als je bent uitgeslenterd dan kun je zo door naar strand, naar Bloubergstrand om hapje te eten lunchen of je gaat achterlangs naar Durbanville voor de wijnlanden aldaar.

'1092683' door Jan10e '1092683' door Jan10e

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Bonte IJsvogel

Jan10e

Ik had al laten weten dat we tot op het laatste moment nog een aantal traktaties kregen alvorens we het Krugerpark verlieten. Zo deze ijsvogel. Bont betekent bij dieren doorgaans zwart-wit gevlekt. De bonte ijsvogel heeft dan ook een kenmerkend zwart-wit verenpak. Mannetjes hebben een opvallende dubbele borstband, vrouwtjes een enkele, onderbroken borstband. Bovendien heeft hij een opvallende kuif. Hier gezeten op de betonnen rand van de brug waar we overheen reden. Om dan ineens een duik in het water te nemen. Helaas geen visje gevangen.

'1092588' door Jan10e '1092588' door Jan10e

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Stelletje aasgieren

Jan10e

Het laatste halfuur dat we nog in Krugerpark zijn krijgen we toch nog weer genoeg 'prikkels' om toch nog weer te stoppen en te fotograferen. Krokodillen, ijsvogeltje en dit stelletje aasgieren. Die op een stukje strand zich verkoeling zoeken door hun vleugels te spreiden. Tenminste, dat denk ik dat ze dat doen. Het was deze dag tegen de 40 graden.... Het is aan de S1, op zo'n 2/3 van de afstand tussen Shukuza kamp en Phabeni gate.

'1092586' door Jan10e '1092586' door Jan10e

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Panorama vanuit...Ste

Jan10e

Je voelt je klein als je dit uitzicht hebt. En het voelt ook zo weids. Al wandelend met z'n tweetjes over de farm bij Roundstone Mountain Lodge zie je dit panorama. (foto openen, want je ziet anders maar de helft) Als je op zoek bent naar een comfortabele kleinschalige accommodatie in Limpopo dan heb ik een plezierig verblijf gehad in Roundstone Mountain and Biking Lodge. t Ligt bij Sterkspruit in Limpopo. Je krijgt veel waar voor je geld. (en dat was geeneens veel). Leuke ruime kamer, lekker eten, jacuzzi, zwembad, tuin, wandelpaden en mountainbike paden. Evt. ook vissen. Wij hebben vooral de wandelpaden benut. Er is een kudde bokkies op de farm. Want het is ook een citrusfarm én een gamefarm ook nog. Tijdens de wandeling heb je zicht op dit gebergte. De punt heet Hanglip. Het ligt in het Waterbergdistrict in Limpopo. Het Entabeni Safari Conservancy ligt aan de andere kant van deze bergen. De Rounstone Lodge richt zich niet echt op internationale toerist maar ik kwam er terecht omdat we de dag erop in Entabeni gingen verblijven voor een safari met vrienden die daar al logeerden. En het heeft zeker goed uitgepakt.

'1092583' door Jan10e '1092583' door Jan10e

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Giraffen in Entabeni

Jan10e

Vorig jaar 2 nachten in het Wild Camp in Entabeni Safari Conservancy verbleven. Dankzij vrienden die daar al waren en hadden gevraagd of wij wilden langskomen. Een safari park dat ik graag onder de aandacht breng. Mooi landschap, lunch bij waterval, braai in lapa, sundowner op bergrichel, tented accommodatie en mooie safarimomenten. Dat was 2,5 dag genieten.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik