Tafelberg

Vanaf de Tafelberg, die een vlakke top van drie bij drie kilometer heeft, heb je schitterend uitzicht over Kaapstad. Je kan naar de top met een de kabelbaan, maar sportievelingen nemen de benenwagen. Een van de bekendste flanken van de Tafelberg is Lion's Head. Maar ook Devil's Peak is een opvallend punt. Een spectaculair aanblik op de Tafelberg heb je wanneer je op het Bloubergstrand bent.

Informatie over Tafelberg

Beste foto's & tips van Tafelberg

'240351' door Lione Kolsteren '240351' door Lione Kolsteren

Zuid-AfrikaTafelberg

Zuid-AfrikaTafelberg

One misty morning

Lione Kolsteren

Het Kaapse schiereiland, gezien vanaf Kaap de Goede Hoop (achter mij). Het zou een prachtige dag worden, maar zo vroeg in de ochtend zit de zeemist toch nog tot vlak bij de rotsen. Een prachtig landschap hier op de Kaap!!

'495684' door WKerkhof '495684' door WKerkhof

Zuid-AfrikaTafelberg

Zuid-AfrikaTafelberg

Abseilen vanaf de...t

WKerkhof

Eenmaal bovenop de tafelberg zijn er verschillende mannieren om weer beneden te geraken. Een daarvan is met dezelfde kabelbaan terug te gaan als waar je mee omhoog bent gekomen, maar ook terug wandelen is een goede optie. Maar voor wie echt durf, je kunt ook abseilen naar beneden! Een hele bijzondere ervaring voor wie durft! Graag even openen Met AbseilAfrica zou je dit kunnen doen, http://abseilafrica.co.za. Het duurt ongeveer een uurtje, dat is inclusief instructies en het aantrekken van de gordel en zekeringstouwen. Kosten zijn ZAR 750 (op dit moment €55,-) Ik durfde helaas niet, maar het was wel heel gaaf om deze mensen de sprong te zien wagen!

'490551' door JMoerkens '490551' door JMoerkens

Zuid-AfrikaTafelberg

Zuid-AfrikaTafelberg

Zicht vanaf de...Tafe

JMoerkens

Het meest unieke van Kaapstad vond ik toch wel de ligging aan de voet van de Tafelberg. Bij het kiezen van een categorie voor deze foto twijfelde ik tussen stadsbeeld en landschap, en dat is nu exact de charme wat mij betreft. Binnen zeer korte tijd kun je vanuit de kosmopolitische stadskern bovenop de Tafelberg staan. Op het vlakke afgestompte deel van de berg kun je rondwandelen en dan waan je je in een natuurgebied. Met aan de randen uitzichten waar je kin van op de grond valt van verbazing. Een must-see! Op de foto zie je de Lion's Head, en rechts de kabels van de kabelbaan die je naar boven brengen. Je kunt ook zelf klimmen, maar ik koos voor de comfortabele optie ;-)

Laat kaart zien