Ingeltje

'998154' door Ingeltje '998154' door Ingeltje

GriekenlandKefalonia

GriekenlandKefalonia

Paradijs in...Grieken

Ingeltje

Kefalonia is nog redelijk onontdekt door Nederlanders. En dat is zonde, want Kefalonia is echt prachtig. In de haven van de hoofdstad Argostoli, verkopen de vissers 's morgens hun vangst. Af en toe gaat er een visje overboord en daar zijn deze schildpadden erg dankbaar voor.

'560383' door Ingeltje '560383' door Ingeltje

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Zonsondergang Jan...T

Ingeltje

Als je liggend op je strandbedje geniet van een pizza en de ondergaande zon, je enige stress is welke cocktail je nu eens zal proberen.....Dan weet je dat je vakantie hebt... Wat heb ik genoten van Curaçao

'408025' door Ingeltje '408025' door Ingeltje

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Droomvlucht

Ingeltje

Na een heerlijk dagje op het strand, zaten we nog te genieten van een prachtige zonsondergang Toen we ineens achter ons een aanhoudend gebrom hoorden. Het brommen bleek van een aantal paragliders te komen, die rustig snorrend rondjes maakten boven het strand en de zee om vervolgens weer landinwaarts te gaan. Moet zeggen, had daar ook best willen rondvliegen.

'407217' door Ingeltje '407217' door Ingeltje

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Zonsondergang in...Zw

Ingeltje

Ik kan nooit wachten tot ik weer op vakantie mag. Daarbij vergeet ik soms hoe mooi Nederland zelf is. Maar als ik dan een rondje ga wandelen, dan weet ik het gelijk weer. Deze foto heb ik gemaakt met mijn mobieltje, langs het kanaal tussen Raalte en Heeten.

'403633' door Ingeltje '403633' door Ingeltje

Zwitserland

Zwitserland

Zonsondergang in...Zw

Ingeltje

Op doorreis naar Italie kwamen we op een camping in Sempach terecht, vlak bij Luzern. De camping ligt vlak aan de Sempachersee. Tijdens een wandeling naar het meer hadden we dit uitzicht. Helaas lag mijn camera nog in de tent, dus is de fot gemaakt met mijn mobiele telefoon

'403359' door Ingeltje '403359' door Ingeltje

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Cinque Terre: Vernazz

Ingeltje

In de brandende zon van Monterosso naar Vernazza lopen is best pittig, maar ook zeker de moeite waard, want fantastiche uitzichten. Vernazza is 1 van 5 dorpen van Cinque Terre. De dorpen zijn in 1997 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De 5 dorpjes zijn verbonden door een wandelpad: de Via dell'Amore. Ook worden de dorpen met elkaar verbonden door een spoorlijn die onderdeel is van de hoofdlijn La Spezia-Genua. Het grootste dorp is Monterosso en heeft 1560 inwoners. Het is gelegen aan een zandstrand. Vernazza heeft 1060 inwoners en wordt beschouwd als het meest pittoreske van de vijf dorpen. Het dorp telt een aantal rotsstranden en heeft een kleine vissershaven ter bevoorrading van de lokale restaurants en het eigen achterland. Manarola is het oudste van de vijf dorpen. Het werd gesticht in de twaalfde eeuw en heeft aan de achterzijde van de haven het gebied Punto Bonfiglio met een historische begraafplaats en aanliggend park. Van daaruit kan langs een wandelpad naar de andere stadjes gelopen worden, Corniglia en Vernazza.

'403358' door Ingeltje '403358' door Ingeltje

ItaliëLombardije en de meren

ItaliëLombardije en de meren

Balkon van Italie

Ingeltje

Lago Lugano ligt op de grens van Italie met Zwitserland. Precies op de grens ligt Val d’Intelvi (het balkon van Italie). Dit "balkon" is meer dan de moeite waard. Hier kan je het hele meer van Lugano overzien, met bij helder weer de besneeuwde toppen van de Alpen op de achtergrond. Je kunt het balkon van Italie bereiken door via de zuidkant langs het meer naar Lanzo te rijden.

'369264' door Ingeltje '369264' door Ingeltje

KroatiëKvarner-kust

KroatiëKvarner-kust

Kust Kroatië

Ingeltje

De kust van Kroatië is echt prachtig! Na elke bocht wacht je weer een prachtig uitzicht, kleine stadjes prachtige kleine strandjes. Als je iets meer landinwaarts rijd, heb je ook een adembenemend uitzicht over de vele eilandjes voor de kust.

'369263' door Ingeltje '369263' door Ingeltje

KroatiëEilanden

KroatiëEilanden

Prachtige lucht op he

Ingeltje

Deze foto is gemaakt op een klein privé strandje bij onze camping ergens tussen Punat en Stara Baska op het eiland Krk (Kroatië). Na een lange reis konden we dan 's avonds eindelijk van dit prachtige uitzicht genieten.

'259950' door Ingeltje '259950' door Ingeltje

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Wie doet me wat

Ingeltje

Dit stoere vogeltje is duidelijk toeristen gewent. Hij was voor niets of niemand bang, zolang er maar wat te halen viel. Zodra er bijv een pak koekjes te voor schijn kwam wemelde het van musjes rond onze tent. Dit stoere exemplaar kwam even op de tafel kijken (waar wij direct aanzaten) of we nog wat kruimels hadden laten liggen.

'259757' door Ingeltje '259757' door Ingeltje

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Fly away

Ingeltje

Ben net weer uit Annecy en kan het iedereen aanraden! Het weer was heerlijk en het uitzicht geweldig. Vanaf onze camping keken we zo op het meer van Annecy en de besneeuwde bergtoppen waar we paragliders vanaf zagen zweven. De foto is vanaf de andere kant gemaakt. Op Col de la Forclaz (bij Montmin) is een startplaats voor paragliders. Daar heb je gelijk een spectaculair uitzicht over het meer van Annecy en de omliggende dorpjes.

'249978' door Ingeltje '249978' door Ingeltje

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Paragliden

Ingeltje

Een goede vriendin had een bon waarmee ze 4x kon paragliden. Of ik zin had om mee te gaan...... Zo kwam het dat we vorige week zondag in een weiland ergens in de buurt van Doetichem stonden voor een tandemvlucht. Het was geweldig. Ik had niet verwacht dat we zo hoog gingen en dat je zo ver kon kijken. Het weer zat alleen niet zo mee. Jeetje wat had ik het koud zeg!!! Vandaar ook de donkere foto, bij gebrek aan zonlicht en met heel veel wolken. De volgende keer toch maar bij een zonniger oord de lucht in...maar zeker voor herhaling vatbaar.

'239649' door Ingeltje '239649' door Ingeltje

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Aurlandsfjorden

Ingeltje

Als je van ongerepte natuur houdt in Noorwegen zeker een aanraden. Als je van de "snelweg" afgaat en de weggetjes door de bergen volgt val je van het ene mooie landschap in het andere. De smalle tunneltjes en watervallen zijn ontelbaar. Op deze foto staat het Aurlandsfjord, welke op de werelderfgoederenlijst staat. Vanuit Bergen vertrekken er vele cruiseschepen via de Aurlandsfjorden naar het kleine toeristische plaatje Flam.

'474117' door Ingeltje '474117' door Ingeltje

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Raften

Ingeltje

Als je van een beetje spanning houdt, ga dan raften op de Kicking horse River in de Rocky Mountains. Ga vooral niet te laat in het jaar, want bij raften moet je het hebben van het smeltwater dat uit de bergen komt. Daardoor onstaan er geweldige stroomversnellingen waar de gids je in een ruberrenboot door heen stuurt. Zelf moet je ook hard aan de bak en echt warm is het water dat je in grote hoeveelheid over je heen krijgt niet, maar het is het allemaal meer dan waard. Vooraf krijg je goede instructies en ook als je nog helemaal geen ervaring hebt is het goed te doen. Er zijn verschillende klasses (1 tot 5) waarvan 5 de zwaarste is. Voor meer info: www.raftbanff.com

'474113' door Ingeltje '474113' door Ingeltje

Italië

Italië

Canyonning

Ingeltje

Als je van een beetje actie en spanning houdt is canyonning zeker een aanrader. Voor diegene die niet weten wat het is: bij canyonning volg je het pad van een rivier. Dit houd in dat je abseilt van rotsen, glijdt van watervalletjes en van de rosten in het meer onder je springt. Je komt op geweldig mooie plekken, waar je anders niet kan komen. Je moet niet angstig zijn aangelegd en zeker geen hoogtevrees hebben, want dan krijg je het erg zwaar. Ik zelf heb aan canyonning gedaan in Spanje en dus ook in Italië. Ik kan mezelf niet echt ervaren noemen, maar onze gids in Italië had dit niet helemaal goed begrepen. Ze kwam het dat ik 2 jaar geleden ergens te noorden van Laggo Maggiore ineens voor een sprong van 15 meter stond! Na een paar laatste tips (je moet daar terechkomen) en technieken dan toch gespronegen. Wat een kick!!!!!

'473893' door Ingeltje '473893' door Ingeltje

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Mount Edith Cavell

Ingeltje

Veel mensen bezoeken in Canada de Columbia Icefield. Deze gletsjer is prachtig maar met zijn vele bussen ed wel erg toeristisch. Een goed alternatief is Mount Edith Cavell in de buurt van Jasper. Het is een klein smal weggetje omhoog, waarbij je constant het idee hebt dat je vast verkeerd bent. Maar boven aangekomen kan je je auto parkeren op een grote parkeerplaats en kan je rustig in je eigen tempo naar de gletjer wandelen. Net zo mooi als de Columbia Icefields, maar wel een stuk rustiger en nog gratis ook ;-).

'473892' door Ingeltje '473892' door Ingeltje

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Andorra in de zomer

Ingeltje

Veel mensen kennen Andorra als wintersportland, maar ook in de zomer is Andorra voor de actieve vakantievierder zeker de moeite waard. Het bergachtige landschap leent zich uitstekend voor activiteiten als, wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen, canyoning, paardrijden enz. De mensen zijn er erg vriendelijk en het eten is er heerlijk. En voor ons prijsbewuste Nederlanders, Andorra is belastingvrij, dus ook voor de portomonee een echt paradijsje.

'473891' door Ingeltje '473891' door Ingeltje

Zwitserland

Zwitserland

JungfrauJoch

Ingeltje

Het is er wel toeristisch, maar daarom zeker niet minder de moeite waard: De Jungfrau-Aletsch-Bietshorn UNESCO world Heritage Site. Vanuit Grindewald ga je met een treintje naar Europa's hoogste station met 3454 meter boven zeeniveau. Het ritje naar boven is best prijzig en de restaurants bij het station erg toeristisch. Maar bovengekomen heb je een spectaculair uitzicht over de de besneeuwde bergtoppen. Ook kan je er allerlei activiteiten doen als skienen, slee-rijden en gletsjer-wandelen.

'223397' door Ingeltje '223397' door Ingeltje

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Spinnenweb

Ingeltje

Kan niet echt zeggen dat spinnen mijn favourite beestjes zijn. Maar ik heb wel de bewondering voor de manier waarop ze elke keer weer zo'n prachtig web maken. Door de sneeuw zie je nog beter wat voor kunstwerkjes het eigenlijk zijn.

'222915' door Ingeltje '222915' door Ingeltje

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Ijskristallen

Ingeltje

Alles ligt weer onder een dik pak sneeuw. Een prachtig gezicht, maar vaak vindt ik de kleine details het mooist. Zoals de mooie tekeningen die de ijskristallen op de ramen maken.

'222555' door Ingeltje '222555' door Ingeltje

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Happy Newyear!

Ingeltje

Hierbij wil ik iedereen een heel gelukkig en gezond 2010 toewensen. Dat 2010 een mooi jaar mag worden vol met mooie verhalen en prachtige foto's!

'221090' door Ingeltje '221090' door Ingeltje

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Hekwerk

Ingeltje

Net als vast veel van jullie, kon ik het niet laten om wat winterplaatjes te schieten. Ben er met de auto op uit getrokken en als ik dan iets leuks zag maar gelijk de auto aan de kant gegooid, soms in de middle of nowhere.

'221086' door Ingeltje '221086' door Ingeltje

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

In de tuin

Ingeltje

Het mooiste van dit weer, vind ik dat alles is bedekt met een dun laagje sneeuw. Hierdoor onstaat er een mooi contrast met de natuur.

'220588' door Ingeltje '220588' door Ingeltje

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Winterlandschap

Ingeltje

Deze foto is gemaakt tussen Raalte en Broekland. Aan het eind van de middag kleurde de lucht prachtig rood-oranje. Heb toen snel mijn camera gepakt, ben in de auto gestapt en heb dit plaatje gemaakt.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik