Kvarner-kust

De Kvarner is een baai in het noorden van de Adriatische Zee, tussen het Istrische schiereiland en de Noordelijke Kroatische kust. De grootste eilanden aan de Kvarner-kust zijn Cres, Krk, Pag, Rab en Lošinj. Het deel in de Kvarner is erg diep, daardoor is het voor grotere schepen mogelijk de haven van Rijeka te bereiken.

Informatie over Kvarner-kust

Beste foto's & tips van Kvarner-kust

'500248' door Simmes Jan '500248' door Simmes Jan

KroatiëKvarner-kust

KroatiëKvarner-kust

Het eiland Pag

Simmes Jan

Overzichtsfoto van de hoofdstad Pag op het gelijknamige Kroatische eiland. Zoutwinning is een belangrijke inkomstenbron van Pag. Het eiland is bovendien befaamd om zijn schapenkaas, paški sir: Pag telt ruim 40.000 schapen. De bekendste wijn van Pag is de žutica, een witte wijn. Grote delen van Pag doen denken aan een soort van maanlandschap met een stenige ondergrond met daarop olijfbomen. Het eiland heeft helder zeewater en vele baaien met stranden. Als je de foto opent, dan kun je de zoutpannen in de verte zien liggen, maar dan moet je de foto misschien nog een beetje meer vergroten, maar het is lastig te zien. Pag, mei 2015.

'411996' door corriebalten '411996' door corriebalten

KroatiëKvarner-kust

KroatiëKvarner-kust

S Werelds Kleinste...

corriebalten

Het 9e eeuwse kerkje in het vissersdorpje Nin is niet alleen een belangrijk Oud-Kroatische bouwwerk, maar ook kalender en klok van bewezen precisie en ze is de kleinste kathedraal ter wereld.

'407290' door corriebalten '407290' door corriebalten

KroatiëKvarner-kust

KroatiëKvarner-kust

Trogir

corriebalten

Ik zwerf al uren door Trogir. Nog geen moment heb ik me verveeld. De oude stenen huizen, wachttorens en vestingwerken doemen stuk voor stuk op…Sfeervolle oude straatjes met een boeiend verleden.,....

Laat kaart zien