Andorra la Vella

Andorra la Vella is de hoofdstad van de dwergstaat Andorra la Vella, gelegen in het midden van de Pyreneeën. Het is een kleine stad, maar wel de grootste van het land, met een inwonertal van een kleine 25.000. De oude binnenstad van Andorra la Vella la Vella staat bekend om de oude steenstraten en huizen. Een van de blikvangers is de Sint-Stefanuskerk.

Informatie over Andorra la Vella

Beste foto's & tips van Andorra la Vella

'407307' door jacomien '407307' door jacomien

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Zwart/wit

jacomien

Zwart/wit en grijs... Bepaald niet kleurrijk was het op dat moment dat we deze berg op en langs reden. Koud en guur bovendien. De kachel aan en laagjes zomerkleren in de auto. Maar zo mooi ondanks.....!

'256481' door nelita '256481' door nelita

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Andorra

nelita

Andorra is een belastingvrij paradijs. De hoofdstad Andorra la Vella wordt dan ook overspoeld door Spanjaarden die hier hun drank en sigaretten inslaan. Andorra zit niet bij de EU, dus officieel zou men bijna niets mee terug mogen nemen, maar aangezien deze kooplustigen een geweldige inkomstenbron vormen, wordt hier heel soepel mee omgegaan, zolang de auto maar niet door zijn vering gaat. Even buiten de bebouwde kom waan je je meteen weer in een echt hooggebergte. De rotsige bergen met hun steile wanden houden hier niet veel groen vast en ook de wind heeft hier grotendeels vrij spel. Hier vindt je vele karakteristieke dorpen waar de tijd lijkt te zijn stilgestaan. Het landje wordt ´s zomers vooral door wandelaars en bergbeklimmers en ´s winters door de wintersporters bezocht. (bron: Vuelta de Iberia). Scan 2003

'393119' door jacomien '393119' door jacomien

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Heel donker

jacomien

heel donkere wolken boven ons hoofd. Maar ook de blauwe lucht is alweer te zien dus het kan nooit lang duren. Een fikse regenbui en gelukkig was het weer over daarna. Na regen komt zonneschijn. Gaat het hier nu ook echt gebeuren?

Laat kaart zien