Esther

'1107247' door Esther '1107247' door Esther

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Fotogeniek strand

Esther

Owww alweer veel te lang hier niet geweest. Opnieuw uitvinden of er nog “oude” bekenden zijn, maar ook benieuwd naar nieuwe bekenden 😉. Deze foto is gemaakt op Jekyll Island en het strand heet Driftwood Beach. Een prachtig strand dat vol ligt met aangespoelde takken en bomen. Zeer fotogeniek. Er zitten alleen veel muggen 😒

'551845' door Esther '551845' door Esther

Verenigde StatenMonument valley

Verenigde StatenMonument valley

Magical Monument...Va

Esther

Drie weken lang met een vriendin een zgn. "Thelma and Louise" trip gemaakt door het westen van de USA.. Alletwee gek van reizen en fotograferen en dan snap je ook dat je soms 3 uur moet wachten op de zonsondergang en dat je niet eerder teruggaat naar je slaapplekkie. We werden beloond. Magisch!

'549038' door Esther '549038' door Esther

Birma

Birma

On his way

Esther

Pagodes, pagodes, overal in Myanmar zie je pagodes. Groot en klein en het blijft indrukwekkend. Als je wat langer gaat zitten, ontdek je allerlei doorkijkjes zoals deze /

'548354' door Esther '548354' door Esther

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Baby you can drive my

Esther

Rijden door Amerika is een echte belevenis. Je komt van alles tegen. Prachtige landschappen, heerlijke stadjes en natuurlijk zo nu en dan een echte oldtimer. Die heb ik natuurlijk even vastgelegd ;-)

'548262' door Esther '548262' door Esther

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Ohhh I love Trinidad

Esther

3x raden in welk land deze foto is gemaakt ;-) Yes, in 1 x goed ;-) Cuba is een heerlijk land, maar binnen dat land heb je nog gradaties in mooie steden en locaties. Een van de mooiste stadjes waar ik was, was Trinidad. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Heerlijk kleurrijk, genoeg te beleven en volop oude auto's. Je hoeft maar een uurtje op een stoepje te gaan zitten en je maakt de mooiste foto's. En als je gaat, neem dan wat luxe dingetjes mee als kleine zeepjes, deodorant, bodylotion e.d. De Cubanen vinden het heerlijk om zo'n kadootje te krijgen, omdat ze het zelf moeilijk kunnen kopen. En vaak krijg je er een geweldige lieve glimlach voor terug. Daar doe je het toch voor?

'548140' door Esther '548140' door Esther

BirmaBagan

BirmaBagan

Sunset @ Bagan

Esther

Zucht.... zonsondergangen zijn altijd mooi. En ja, ook deze van mij is wellicht niet super origineel. Maar als je in Bagan bent en je wilt redelijk rustig een mooie zonsondergang fotograferen, ga dan naar de Sulamani pagode. Deze wordt ter plekke vaak niet op de kaarten aangeven als mooie plek, maar de plaatselijke bevolking deelt dit geheim graag met jou als je erom vraagt. En ik nu met jullie! Enne.... niet doorvertellen hoor ;-) Ps verken Bagan per fiets, is zo leuk!!!!

'548007' door Esther '548007' door Esther

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Dangerous Kitchen

Esther

In het plaatsje Bodie in the VS is een spookstadje. Voor urbexers een walhalla! Alle huizen, kerken en andere gebouwen staan erbij alsof ze gisteren verlaten zijn. In veel locaties mag je niet meer naar binnen. Maar in een van de huizen waar dat wel mocht, kwam ik oog in oog te staan met deze keuken. En gelijk kwam het liedje Dangerous Kitchen van Frank Zappa in me op; Oordeel zelf: The dangerous kitchen If it aint't one thing it's another In the middle of the night when you get home The bread things are all dry 'n' scratchy The meat thing Where the cats ate trough the paper The can things with the sharp little edges That can cut your fingers when you're not looking The soft little things on the floor that you step on They can all be dangerous Sometimes The milk can hurt you (if you put it on your cereal Before you smell the plastic container) And the stuff in the strainer Has a mind of it's own So be very careful In the dangerous kitchen When the night time has fallen, And the roaches are crawlin' In the kitchen of danger You can feel like a stranger The bananaes are black The got flies in the back And also the chicken In the dish with the foil Where the cream is all clabbered And the salad is frightful Your return in the evening Can be less than delightful You must walk very careful You must not lean against it It can get on you clothing It can follow you in As you walk to the bedroom And you take all your clothes off While you're sleeping It crawls off It gets in your bed It could get on your face then It could eat your complexion You could die from the danger Of the dangerous kitchen Who the fuck wants to clean it? It's disgusting and dirty The sponge on the drainer Is stinky and squirty If you squeeze it when you wipe up What you get on your hands then Could un-balance your glands and Make you blind or whatever In the dangerous kitchen At my house tonigh

'547956' door Esther '547956' door Esther

CubaHavana

CubaHavana

The Cuban way

Esther

Een dik jaar geleden was ik een Cuba. Een land waar de verandering voelbaar is en hard gaat. Maar wat ik wel hoop is dat dit straatbeeld zal blijven. Heerlijk toch al die oldtimers die in de straten rijden. Alsof je in een filmdecor bent beland.

'547903' door Esther '547903' door Esther

BirmaMawlamyine

BirmaMawlamyine

Hanging around

Esther

Allereerst natuurlijk de allerbeste wensen gewenst voor alle Columbiaanse reisreporters ;-) Dat het voor ons allemaal maar een geweldig reisjaar mag worden. Ik blijf nog even bij de monnikjes in Mawlamyine. Het was tenslotte een bijzondere ontmoeting. Nadat ze lekker met elkaar hadden gevoetbald, moest er natuurlijk even worden gerust.. Dit overdekte pad, waar ze voetbalde, is het pad op weg naar de Kyaiktihanian Pagode, die doet denken aan de Shwedagon Pagode in Yangon. Deze pagode wordt genoemd in het gedicht van Rudyard Kipling's " Mandalay". Toen hij via dit pad naar de pagode liep, had ook hij een bijzondere ontmoeting. Later zei hij hierover: ‘I should better remember what the pagoda was like had I not fallen deeply and irrevocably in love with a Burmese girl at the foot of the first flight of steps. Only the fact of the steamer starting next noon prevented me from staying at Moulmein forever...’ Veel liefde gewenst voor 2017!

'547680' door Esther '547680' door Esther

BirmaYangon

BirmaYangon

Duifjes!!!!!

Esther

Overal in Yangon kom je mensen tegen die duivenvoer verkopen. Resultaat: duiven all over the place. Voor kinderen natuurlijk heerlijk om de duifjes achterna te rennen. En tja, dan maak ik er toch een foto van :)

'547549' door Esther '547549' door Esther

BirmaYangon

BirmaYangon

Rondje om de pagode

Esther

De Shwedagon pagode van Yangon is by far een van de mooiste pagodes die ik daar zag. Een heerlijke plek om uren door te brengen en te fotograferen. Her en der wordt er gerenoveerd maar dat mag de pret noet drukken. Als je wilt ga, ga dan om een uur of 4 zodat je op tijd bent voor de

'547496' door Esther '547496' door Esther

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Zullen we spelen?

Esther

Het teakhoutenklooster van Kyaikhto is prachtig en beroemd geworden door de prachtige foto van Steve McCurry met de monniken in de ovale ramen. Helaas is dat een soort van toeristische attractie geworden en hangen er bordjes dat je de monniken niet mag laten poseren. Terecht ook. De jonge novices krijgen hier les en het is erg bijzonder dat je tijdens deze lessen de monniken kunt bezoeken. Wat het nog leuker maakt zijn de jonge katjes die er rond lopen en zorgen voor de nodige afleiding.

'547480' door Esther '547480' door Esther

BirmaMawlamyine

BirmaMawlamyine

Ook Monnikjes houden.

Esther

Weer terug van weggeweest. Ik denk wel een paar jaar, maar ben weer terug! Omdat ik net terug ben van een prachtige reis door Myanmar, zul je de komende tijd vooral van dit land wat foto's van me terugzien. Deze Monniken in Mawlamyine laten zien dat monniken ook gewone jongetjes zijn die niets liever willen dan voetballen.

'450498' door Esther '450498' door Esther

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Sunset @ Grand Canyon

Esther

De Grand Canyon is HUGE! Het is prachtig om te aanschouwen enorm groots, uitgestrekt en daarom ook zo moeilijk vast te leggen, zeker overdag want dan is het licht te hard. Dus dan maar wachten op de zonsondergang en het geduld werd beloond :-)

'449638' door Esther '449638' door Esther

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Monument Valley

Esther

Lang gedacht dat ik niet naar Amerika wilde. Veel jaren in de andere continenten gereisd maar onlangs is het er toch van gekomen. Een roadtrip door de USA, en ik vond het echt de moeite waard. We hebben veel parken bezocht maar Monument Valley vond ik wel de mooiste. Natuurlijk al vaak op de gevoelige plaat gezet, maar toch zelf proberen om er net weer even iets anders van te maken.

'432688' door Esther '432688' door Esther

PortugalAlto Alentejo

PortugalAlto Alentejo

Amalia's morning walk

Esther

In alle vroegte ga ik op pad om in de heuvels van Montemor-O-Novo te fotograferen, samen met oa reisreporter Nancy Carels, we worden begeleid door Amalia, de hond van onze gastvrouw en -heer.

'426505' door Esther '426505' door Esther

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Childhood dreams

Esther

De drukste stad ter wereld, Hectiek all over....en dan op een middag zit je in Central Park, het zonnetje schijnt, kinderen spelen in Central Park..... En je voelt de ultieme rust!

'424175' door Esther '424175' door Esther

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Pirateneiland

Esther

In het prachtige plaatsje St. Malo is het heerlijk rondstruinen, er zijn veel keine straatjes met prachtige galeries. Maar ook kun je een prachtige wandeling maken langs de kust en op een van die plekken zie je dan een heus pirateneiland met daarop Fort de Petit Bé. Met eb kun je hier naar toe lopen.

'424046' door Esther '424046' door Esther

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Birdwalk

Esther

Een hele klim om van het nieuwe deel van Bonifacio te lopen naar het oude stadscentrum. Maar je wordt wel beloond met dit prachtige uitzicht en als het meezit, kom je deze eigenwijze meeuw tegen. Die kruislings met zijn poten over de muur paradeert.

'423164' door Esther '423164' door Esther

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

Seljalandsfoss

Esther

Watervallen in alle soorten en maten. In IJsland kom je ze overal tegen. En je hoeft er echt niet naar op zoek. Deze Seljalandsfoss, ongeveer 65 meter hoog, ligt aan de ringweg. Dus je ziet hem van ver al liggen. Hij is al heel vaak vastgelegd en je ziet hem in allerlei folders. Dit is mijn versie!

'423012' door Esther '423012' door Esther

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Wild horses

Esther

Rijdens op weg nr. 1 kom je de mooiste landschappen tegen, wat het zo bijzonder maakt zijn de vaak markante, vervallen gebouwen en als er dan ook nog een aantal paarden rondlopen, is het plaatje compleet ;-)

'422087' door Esther '422087' door Esther

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Kiekeboe!

Esther

Mijn favoriete spelletje overal ter wereld... met kindjes kiekeboe spelen. Overal wordt het begrepen, vaak mijn eerste kennismaking met de plaatselijke bevolking om het ijs te breken. En het blijft leuk!

'421923' door Esther '421923' door Esther

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Spirit Way

Esther

Als je rondtoert op weg nr. 1 in IJsland dan komen de prachtige landschappen je vanzelf tegemoet. Bij elke bocht word je weer verrast. Vaak lege, eindeloze landschappen en soms een uitzicht op een prachtig en markant gebouw zoals de kerk in Hellnar op Snaefelsness

'421594' door Esther '421594' door Esther

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Midsummer Cottongrass

Esther

Het voordeel van eind juni in IJsland zijn, is dat je 24/7 kunt fotograferen. Het wordt niet donker. En dan loop je rond een uurtje of elf 's s avonds nog gerust een paar kilometers door het prachtige landschap met je camera...

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik