Mawlamyine

Met heuvels aan de ene kant, de zee aan de andere kant en een centrum vol met moskeeën en afbrokkelende koloniale gebouwen, is Mawlamyine een unieke combinatie van landschap en cultuur. Mawlamyine is de hoofdstad van de staat Mon in het zuidoosten van het land. In de stad is het Mon State Cultural Museum gevestigd.

Informatie over Mawlamyine

Beste foto's & tips van Mawlamyine

'547480' door Esther '547480' door Esther

BirmaMawlamyine

BirmaMawlamyine

Ook Monnikjes houden.

Esther

Weer terug van weggeweest. Ik denk wel een paar jaar, maar ben weer terug! Omdat ik net terug ben van een prachtige reis door Myanmar, zul je de komende tijd vooral van dit land wat foto's van me terugzien. Deze Monniken in Mawlamyine laten zien dat monniken ook gewone jongetjes zijn die niets liever willen dan voetballen.

'547903' door Esther '547903' door Esther

BirmaMawlamyine

BirmaMawlamyine

Hanging around

Esther

Allereerst natuurlijk de allerbeste wensen gewenst voor alle Columbiaanse reisreporters ;-) Dat het voor ons allemaal maar een geweldig reisjaar mag worden. Ik blijf nog even bij de monnikjes in Mawlamyine. Het was tenslotte een bijzondere ontmoeting. Nadat ze lekker met elkaar hadden gevoetbald, moest er natuurlijk even worden gerust.. Dit overdekte pad, waar ze voetbalde, is het pad op weg naar de Kyaiktihanian Pagode, die doet denken aan de Shwedagon Pagode in Yangon. Deze pagode wordt genoemd in het gedicht van Rudyard Kipling's " Mandalay". Toen hij via dit pad naar de pagode liep, had ook hij een bijzondere ontmoeting. Later zei hij hierover: ‘I should better remember what the pagoda was like had I not fallen deeply and irrevocably in love with a Burmese girl at the foot of the first flight of steps. Only the fact of the steamer starting next noon prevented me from staying at Moulmein forever...’ Veel liefde gewenst voor 2017!

'540251' door MichielScheerhoorn '540251' door MichielScheerhoorn

BirmaMawlamyine

BirmaMawlamyine

The women with the...

MichielScheerhoorn

Het originele plan voor Hpa-An was, om de berg Zwegabin te beklimmen om vanaf de top het prachtige uitzicht te bewonderen. Helaas was de top in wolken bedekt en hebben we onze plannen moeten veranderen in een middag verdwalen in de omgeving. Rond rijdend in het door groen omgeven gebied van Hpa-An, stuitten we op deze schoonheid. Alles klopte aan haar! Met een veel te grote Nón lá, gouden oorbellen en een grote zelf gerolde sigaar, slenterde ze door de groene rijstterrassen. We moesten wel stoppen, omdraaien en een foto maken! Het bleek de foto van de dag te worden, en misschien wel de mooiste foto die we geschoten hebben van Myanmar!

Laat kaart zien