CVanVerseveld

'1120805' door CVanVerseveld '1120805' door CVanVerseveld

Griekenland

Griekenland

Zie de zon schijnt...

CVanVerseveld

Er gaat niets boven genieten van een mooie zonsondergang op een plek waar je alleen op de wereld bent. In Ammoudia, Griekenland, heb je een heuvel vanwaar je een prachtige zonsondergang hebt. Het is zo'n tien minuten lopen naar boven. En het leuke is, er is verder he-le-maal niemand. Ga wel met z'n tweeën en neem een zaklamp mee, want het wordt heel snel donker en er is geen verlichting. En, oh ja, schrik niet als er ineens twee paarden midden op het pad staan=)

'1102966' door CVanVerseveld '1102966' door CVanVerseveld

ColombiaTayron PNN

ColombiaTayron PNN

Inheems volk in het..

CVanVerseveld

Dit mooie meisje lag heerlijk in een hangmat te rusten toen ik langsliep in het Tyrona National Park in Colombia. Ze vond het geweldig om even 'kiekeboe' te spelen. De inheemse bevolking (Taironas genoemd) woont in en rondom dit natuurgebied.

'1101667' door CVanVerseveld '1101667' door CVanVerseveld

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Het kleurrijke,...vri

CVanVerseveld

Toen ik deze prachtige oude dame langs zag lopen in Bogotá, vroeg ik of ik een foto van haar mocht maken. Er verscheen een glimlach van oor tot oor en ze ging meteen in de houding staan. Deze vrouw, grijs en gerimpeld, heeft iets ondeugends over zich. Het gezicht van een vrouw die geleefd heeft. Ik kwam haar tegen in de kleurrijke wijk La Calandaria, in Bogotá. Fantastische, kleurrijke muurschilderingen en vriendelijke mensen vormen daar het straatbeeld. Een absolute aanrader als je een reis maakt naar het toch al prachtige Colombia.

'951172' door CVanVerseveld '951172' door CVanVerseveld

MauritiusBlack River Gorges Park

MauritiusBlack River Gorges Park

23 coloured earth

CVanVerseveld

In het zuiden van Mauritius ligt het natuurpark La Vallee Des Couleurs. Je vindt hier aarde die, door verschillende mineralen die erin zitten, verschillende kleuren heeft. Je kunt dit kleurenspektakel aanschouwen als je een wandeling in het natuurpark doet. Het is ook mogelijk om er met een quad naartoe te gaan of om boven de 23 coloured earth te ziplinen. Hoe dan ook, een fantastisch uitzicht.

'950174' door CVanVerseveld '950174' door CVanVerseveld

MauritiusBlack River Gorges Park

MauritiusBlack River Gorges Park

La valleé des...coule

CVanVerseveld

In het zuiden van Mauritius ligt het natuurpark La Vallee des Couleurs. Je kunt in deze schitterende omgeving allerlei activiteiten doen, zoals lopen over de 350 meter lange brug die boven de vallei loopt. Je kunt ook ziplinen, quad rijden of wandelen. Tijdens de wandeling kom je onder andere langs een stuk land met dieren. Je vindt er bijvoorbeeld pauwen en herten. Deze pauw gooide zijn veren in de strijd om het vrouwtje te verleiden.

'570808' door CVanVerseveld '570808' door CVanVerseveld

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Dichtbij de natuur

CVanVerseveld

Okavango Delta, een prachtig stukje natuur in Botswana. De locals laten je gerust de mooiste plekjes zien. Heerlijk dobberend in een uitgehold boomstam, wat als bootje moet dienen, word je voortgeduwd met een stok. Een soort gondel dus eigenlijk. Je kunt in de Okavanga Delta kamperen. Maar het is uitkijken geblazen, want er zijn veel wilde dieren te vinden! Één van de meest bijzondere dingen die ik gezien heb, is een kudde nijlpaarden op zo'n 15 meter afstand. Daar zit je dan.. Jij in je drijvende boomstam. De locals die met de stok in het water de boot tegenhouden en bulderen van het lachen als ze de boot even expres laten schommelen. Soms moet er uitdaging zijn in het leven... hoe dan ook mag je de Okavango Delta niet overslaan bij een bezoekje aan Botswana.

'566549' door CVanVerseveld '566549' door CVanVerseveld

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Sunset @Kuta

CVanVerseveld

Kuta is een toeristische badplaats op Bali, Indonesië. Het is een fantastische plek om te leren surfen. Je kunt hier namelijk voor weinig geld privéles krijgen. Hoewel er ook wat oudere toeristen te vinden zijn, wordt de plaats vooral door backpackers aangedaan. Als de zon ondergaat, zorg dan dat je op het strand zit met een heerlijk drankje in je hand, zodat je kunt genieten van dit fantastische plaatje.

'566491' door CVanVerseveld '566491' door CVanVerseveld

Sri LankaElla

Sri LankaElla

Mooiste treinreis ter

CVanVerseveld

De treinreis van Kandy naar Ella wordt beschouwd als één van de mooiste treinreizen ter wereld. En terecht! Fantastische uitzichten komen aan je voorbij. Sri Lanka staat bekend om de vele theeplantages. Ze zijn niet te missen als je uit je raampje (of uit de deur!) van de trein kijkt. Tip: Reis je van Kandy naar Ella en wil je zeker zijn van een zitplaats, boek dan een gereserveerde stoel bij de toeristenbalie in Kandy. Deze kaartjes zijn een stuk duurder (eigenlijk nog niets voor Nederlandse begrippen), maar je hoeft in ieder geval geen 7 uur te staan. Wil je toch de gok wagen, sta dan minstens een uur voor vertrek van de trein op het station om een kaartje te bemachtigen.Zeker in het hoogseizoen zijn de kaartjes snel uitverkocht.

'565985' door CVanVerseveld '565985' door CVanVerseveld

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Niet alleen maar...ca

CVanVerseveld

Rio de Janeiro staat natuurlijk bekend om het kleurrijke carnavalsfeest. Ook het Christusbeeld is één van de meest bezochte toeristische attracties. Deze foto is gemaakt op één van mijn favoriete plekken in Rio; de suikerbroodberg. Met een kabelbaan kun je omhoog en als cadeautje krijg je dit schitterende uitzicht over deze gigantische stad. In de verte zie je het Christusbeeld!

'565191' door CVanVerseveld '565191' door CVanVerseveld

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Jungletocht Sinharaja

CVanVerseveld

Het Sinharaja Rainforest in Sri Lanka is in één woord: amazSSSing! Klimmen over de rotsen en wandelen over de paden, terwijl je allerlei dieren tegenkomt. Van kameleons tot apen en van slangen tot 'giant squirrels'. Deze slang had zo'n schutkleur dat ik hem eerst niet zag! Het is een heerlijke tocht waarbij je kunt kiezen uit de korte variant (2-3 uur) of de langere (4-5uur). Een gids kun je eigenlijk niet missen, want anders verdwaal je. Ben je moe van het lopen? Dan kun je bij de watervallen lekker afkoelen en zwemmen. Nog een tip: smeer je schoenen en sokken in met zout; dit helpt tegen de bloedzuigers.

'564599' door CVanVerseveld '564599' door CVanVerseveld

Sri LankaSigirya

Sri LankaSigirya

Een geweldige...zonso

CVanVerseveld

De leeuwenrots in Sigiriya, Sri Lanka, is een drukbezochte plek waar best een behoorlijk prijskaartje aan hangt. Om naar boven te gaan betaal je zo'n $30 per persoon. Een paar kilometer verderop ligt de wat minder bekende Pidurangala Rock. Voor nog geen 3 euro maak je een geweldige tocht naar boven met een fantastische zonsopkomst als beloning. Én uitzicht op de leeuwenrots.

'535198' door CVanVerseveld '535198' door CVanVerseveld

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Dolle (beesten)boel

CVanVerseveld

Afrika stond al erg lang hoog op mijn bucketlist. Andere omgeving, kennis maken met nieuwe culturen en op safari. Vanaf de eerste minuut in Etosha National Park in Namibië werden mijn verwachtingen overtroffen. Gelijk tijdens de eerste gamedrive (safari) maakte ik al kennis met verschillende vogels, bokken en antilopes. Hierna kwamen er zebra's en een hoop nieuwsgierige giraffen tevoorschijn. Een leeuw die op zijn gemak zijn laatste restjes voedsel aan het eten was. Een olifant met een kleintje dat voor haar uit huppelde op zo'n 40 meter afstand. Maar deze bijgevoegde foto is het plaatje wat in mijn geheugen staat gegrift. Een gezellige boel bij de waterplaats. Het heeft iets magisch, deze dieren die vredig naast elkaar leven. Prachtig om te zien., dit is Afrika! Bij de verechillende campings in Etosha zijn waterplaatsen aangelegd. Ga er heen, en wie weet zie je ineens een neushoorn of olifant zijn dorst lessen!

'528629' door CVanVerseveld '528629' door CVanVerseveld

IJslandThingvellir

IJslandThingvellir

Winter wonderland

CVanVerseveld

Oké, je moet de kou even voor lief nemen en warme kleding, muts en handschoenen zijn geen overbodige luxe, maar dan is een bezoek aan IJsland in de winter het ook absoluut waard! Watervallen zijn bevroren en een dik pak sneeuw maakt het winter wonderlandschap af. Deze foto is gemaakt in het Thingvellir National Park, waar 'The Rift Valley' een vallei vormt tussen de twee continentale platen van Amerika en EuroAzië. Mocht je weinig tijd hebben of niet alleen op pad willen gaan, dan is de 'Golden Circle Tour' een aanrader. In één dag bezoek je de hoogtepunten van IJsland, zoals een krater, watervallen, geisers en dus ook de Rift Valley. Fullt af gaman á Íslandi! (veel plezier in IJsland;-))

'527744' door CVanVerseveld '527744' door CVanVerseveld

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Daredevils only!

CVanVerseveld

De 'Death Road' in Bolivia staat bekend als één van de dodelijkste wegen ter wereld. Deze weg van voornamelijk grind is op sommige stukken zo smal, dat er geen twee auto's langs elkaar heen kunnen. Voorheen vielen er zo'n 200 tot 300 doden per jaar. Inmiddels is er een andere weg gebouwd die de plaatsen La Paz en Coroico met elkaar verbindt. Hierdoor zijn er weinig auto's meer op deze Death Road te vinden. Speciaal voor de thrillseekers onder ons is er de mogelijkheid om over de Death Road te fietsen met een mountainbike. Een echte aanrader! Vanuit La Paz wordt je met een busje naar boven gebracht. Hier krijg je je uitrusting (beschermende kleding, helm, handschoenen) en je mountainbike. Daarna ga je eerst een stuk oefenen. Na ongeveer een uurtje word je naar zo'n 5000m hoogte gebracht. Hier begint de Death Road. In een paar uur tijd daal je van 5000m naar zo'n 1200m hoogte. Terwijl je naar beneden fietst over de weg van soms niet meer dan 2 meter breed, je de talloze herdenkingskruisen ziet en het ravijn angstaanjagend dichtbij is, kickt de adrenaline in. Je hoeft niet bang te zijn dat je alleen fietst, want je gaat in een groep met meerdere begeleiders. Er fietst altijd één begeleider achter de laatste van de groep en er gaat een busje mee, mocht je er ineens mee willen stoppen. Zolang je je gezonde verstand gebruikt, rustig fietst en er geen wedstrijd van maakt en niet vergeet om af en toe even te stoppen en van het uitzicht te genieten, is het een echte must als je in Bolivia bent. Beneden kun je douchen en staat er een heerlijke lunch klaar. Een leuke bijkomstigheid is dat er foto's worden gemaakt en je krijgt dan ook een dvd met de foto's erop mee naar huis. Een fantastisch avontuur!

'526636' door CVanVerseveld '526636' door CVanVerseveld

BraziliëIguazu

BraziliëIguazu

Wonder der natuur:...

CVanVerseveld

'Wat zijn wij toch eigenlijk klein en nietig.' Dit was wat ik dacht toen ik na 200 foto's kletsnat mijn camera weg stopte en even genoot van het oorverdovende geluid van de watervallen. Wat een kracht heeft dat water. Een bezoek aan één van de mooiste plekken op de wereld, wat mij betreft. Een echte aanrader. Je kunt zowel de Iguazu watervallen aan de Braziliaanse als aan de Argentijnse kant bekijken. De wandelpaden zijn lang, en lopen als het ware door de watervallen, zodat je omringd bent door water. Let op want je blijft niet droog! Een mooie bijkomstigheid: als je geluk hebt zie je toekans in de bomen. Om nog dichterbij de watervallen te komen, kun je met een speedboot mee. Deze boot vaart letterlijk een stukje onder de waterval zodat je de kracht van het water niet alleen ziet, maar ook voellt. Weer eens wat anders dan een wildwaterbaan in de Efteling! Om de watervallen ook nog van bovenaf te kunnen zien, kun je een helikoptervlucht maken over het immens grote natuurgebied. Het kost zo'n €75 euro, maar het is het dubbel en dwars waard.

Community updates

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

COLUMBUS COMMUNITYWEDSTRIJD 2021 IS VAN START

06-05-2021 Met een beetje vertraging is het dan eindelijk zover: we trappen af met de Columbus communitywedstrijd 2021! Sinds maart 2020 leven we in een nieuwe realiteit: een wereld waarin Corona niet alleen het gesprek van de dag is, maar onze levens er ook significant anders uit zijn gaan zien. Wij willen daar graag een tijdsdocument van maken met jullie foto's. Elke maand kunnen jullie foto's uploaden in een specifiek thema: het thema van mei is 'Steden in tijden van corona'. Niet alleen maak je kans op publicatie in Columbus, maar ook op fantastische reizen! Lees alles over de wedstrijd hier

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 19 | Community-toppers


Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill door Dreamer666
2. Review: n.v.t. (geen nieuwe reviews)
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Livali

Doe mee aan onze fotowedstrijden

DE COMMUNITY-WEDSTRIJD IS VAN START!

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom starten we vandaag met een fotowedstrijd, die tot het einde van het jaar zal lopen. Elke maand kunnen jullie binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik