Tayron PNN

Foto door Reisreporter RobHoekstra

De beschermde Rio Yavari die de grens tussen Brazilië en Peru vormt is een van de weinige plekken om toegang te krijgen tot alle drie ecosystemen van het Amazonegebied: de droge, de semi-droge en de natte Amazone. Daarnaast tref je er vele wilde dieren aan.

Informatie over Tayron PNN

Beste foto's & tips van Tayron PNN

'555498' door RobHoekstra '555498' door RobHoekstra

ColombiaTayron PNN

ColombiaTayron PNN

Tayrona park Chengue.

RobHoekstra

Chengue beach was het eerste en meteen ook mooiste strand/lagoon die we bezochten tijdens een dagje varen door het Tayrona national park in het noorden van Colombia. Enkel omdat we graag nog iets meer van het park wilden zien vertrokken we hier na een paar uurtjes weer. Wat een heerlijke baai was dit die we slechts hoefden te delen met een dozijn aangespoelde flipflops. Om deze lagoon te bezoeken kun je het beste een boot met kapitein (de zee hier kan erg ruig zijn) huren in Santa Marta/Taganga of Bear Grylls heten en het te voet doen.

'1111630' door RobHoekstra '1111630' door RobHoekstra

ColombiaTayron PNN

ColombiaTayron PNN

Tayrona national park

RobHoekstra

Tayrona national park is een van Colombia's mooie stukken natuur aan de Caraïbische kust. Ik bezocht het met een boot vanuit Santa Marta. Deze plaats is een goede uitvalsbasis om het park maar ook La ciudad Perdida (the lost city) te bezoeken. Die laatste moet je dan wel een paar dagen voor uit trekken trouwens. Heb je dit gedaan dan is het natuurlijk heel relaxed om op de heel erg rustige stranden van Tayrona een beetje lui te zijn. Dit strand aan deze baai was totaal uitgestorven toen wij er waren.

'1107768' door jopverheijen '1107768' door jopverheijen

ColombiaTayron PNN

ColombiaTayron PNN

Zonsondergang in Noor

jopverheijen

Na een dag en nacht in Tayrona park te hebben doorgebracht kwamen we weer aan bij ons hotel. Uitgeteld, beentjes omhoog en genieten van een ligbed in plaats van hangmat. Maar soms begin je door te krijgen dat de zonsondergang heel mooi gaat worden. Dit was zo'n moment. Met het uitzicht over de jungle en het laatste licht van de dag dat gebroken wordt door de hoogste boom in de buurt was dit echt even genieten.

Laat kaart zien