Thingvellir

Sinds 1928 is Thingvellir een nationaal park, dat inmiddels ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit gebied is niet alleen beroemd door zijn ligging op de breuklijn en de mooie natuur, maar ook door het feit dat hier in 930, het eerste parlement van Thingvellir ‘het Althing’ bijeen kwam. Het was hier dat men in het jaar 1000 overging tot het Christendom en men in het jaar 1944 zich onafhankelijk van Denemarken verklaarde.

Informatie over Thingvellir

Beste foto's & tips van Thingvellir

'504210' door JMoerkens '504210' door JMoerkens

IJslandThingvellir

IJslandThingvellir

De Oxarárfoss

JMoerkens

Doordat IJsland de laatste jaren een steeds populairdere bestemming is geworden, zullen velen van jullie inmiddels van Thingvellir NP gehoord hebben. Ook watervallen als de Gülfoss, Skogafoss en Seljalandsfoss zijn beroemde trekpleisters geworden. Maar wie had er ooit gehoord van de Oxarárfoss, gelegen in Thingvellir NP? Ik in ieder geval niet voordat ik naar IJsland afreisde... Ik kwam bij de waterval uit tijdens een wandelingetje in het nationaal park, niet eens heel ver van het bezoekerscentrum. Er was geen enkele andere toerist. Doordat de waterval een beetje tussen de rotsen ligt, klinkt hij heel luid. Dat maakt hem best indrukwekkend! Het landschap bestaat hier uit donker (lava-)gesteente, waardoor de foto van nature al zwart/wit leek. Ik heb daardoor voor een volledige zwart/wit-versie gekozen. Overigens is er ook een macabere geschiedenis verbonden aan deze plek. In een diepe plek van de rivier, vlak na deze waterval, werden vroeger vrouwen die bepaalde misdaden begaan hadden, in een zak gestopt en verdronken. Hoewel ik lelijkere plekken ken om te sterven, vind ik het maar een tragische dood :-)

'517331' door JMoerkens '517331' door JMoerkens

IJslandThingvellir

IJslandThingvellir

Thingvellir Ontwaakt.

JMoerkens

De diversiteit aan landschappen die IJsland rijk is maken een reis naar het land tot een avontuur. Wanneer je over de eindeloze verlaten wegen rijdt, blijf je je verbazen. Ik was er in april, nadat alles weer langzaam aan het ontwaken was na een winter onder de sneeuw. Het verdorde gras en struikgewas leverde veel herfstkleuren op. Dit landschap fotografeerde ik in Thingvellir Nationaal Park, vrij dicht bij het bezoekerscentrum.

'553501' door Piography '553501' door Piography

IJslandThingvellir

IJslandThingvellir

Snorkel tussen...tekt

Piography

Het water in de Þingvellir vallei is afkomstig van gletsjers en wordt vele jaren gezuiverd in de grond waarna het omhoog komt als een van de meest zuivere waterbronnen ter wereld. Ondanks de temperatuur van 2°C is het een adembenemende ervaring om hier in het water te drijven en te genieten van alle kleuren. De zichtbaarheid onderwater kan oplopen tot wel 150 meter!

Laat kaart zien

Laatste Thingvellir artikelen

De mooiste duikplekken van IJsland

Het water in tussen twee uit elkaar schuivende continentale platen of in een borrelend vulkanisch meer dat elk moment uit elkaar kan spatten – IJsland is een natte droom voor duikers.

Het water in tussen twee uit elkaar schuivende continentale platen of in een borrelend vulkanisch meer dat elk moment uit elkaar kan spatten – IJsland...