image
REDACTIE

Beste reistijd: april

Ben jij van plan om in april op vakantie te gaan? Van Australië en Japan tot Kroatië en Verenigde Staten : dit zijn de beste bestemmingen om te bereizen in april, plús de leukste bezienswaardigheden!

Australië (South Australia) | China (Xinjiang) | Cookeilanden | Egypte | Filipijnen | India (Ladakh) | Indonesië (Molukken) | Indonesië | Israël | Italië (Puglia)Japan (Yakushima) | JapanKaapverdië | Kirgizië | Kroatië | Myanmar (Bagan) | Namibië | Noord-Cyprus | Peru | Polen (Karpaten) | Spanje (Andalusië) | Sri Lanka | Verenigde Staten (Southwest) 


Australië: South Australia

Woolshed Cave in Australië. Foto: Getty ImagesWoolshed Cave is een grote grot die door de oceaan in een granieten klif is uitgehouwen.
In het nabijgelegen Waterloo Bay spot je onder meer zeeleeuwen en dolfijnen. Foto: Getty Images

Beste reistijd South AustraliaAustralië

Zowel de gematigde zuidkust als de Outback zijn het beste te bereizen wanneer de herfst in april en mei valt in Australië. Het Zuidelijke Oceaanwater is dan nog warm, maar de bloedhete zomer is voorbij. Er is weinig regen, weinig wind, de nachten zijn lekker koel en het stikt van het wildlife. In de Outback is het ‘natste’ seizoen net afgelopen, dus er is relatief veel groen. Ook hier zakt in de herfst de temperatuur naar een acceptabel niveau. Ook fijn: het relatief drukke hoogseizoen (juli en augustus) is dan nog niet begonnen.

De gigantische Outback begint vlak bij de kust van South Australia en houdt pas weer op aan de noordkust van Australië. Je komt hier vrijwel geen mens tegen. De afstanden zijn gigantisch, de landschappen indrukwekkend en de weersomstandigheden meedogenloos.

China: Xinjiang

Local uit Xinjiang te paard. Foto Tom van der LeijIn Xinjiang, in het afgelegen noordwesten van China, leeft een kleine groep Kazakken nog steeds als nomaden.
Kamelen zijn hun vrachtwagens. Foto: Tom van der Leij

Beste reistijd Xinjiang, China

Het voor- en najaar is de beste reistijd voor de afgelegen regio Xinjiang in het noordwesten van China. In september hebben de bomen mooie herfstkleuren, is het lekker fris en zie je hoe de nomaden van hun zomer- naar hun winterkamp trekken.

 Xinjiang is een gebied van uitersten, met gloedhete woestijnoases tweehonderd meter onder zeeniveau en gure, winderige bergtoppen bijna acht kilometer erboven. Hoewel de modernisering ook in deze uithoek langzaam doordringt, vind je nog veel resten uit de tijd dat hier het Chinese deel van de continentale Zijderoute lag, tussen Kashgar vlak bij de grens met Kirgizië en Pakistan, en het oasestadje Turpan, verder naar het oosten.

Cookeilanden

De baai van Aitutaki op de Cookeilanden. Foto: Louise ten HaveDe baai van Aitutaki, een van de vijftien spectaculaire Cookeilanden, heeft werkelijk deze kleuren. 
Alle schakeringen blauw zijn aanwezig. Foto: Louise ten Have

Beste reistijd Cookeilanden

Wil jij naar de Cookeilanden? Dan kun je het beste reizen in april en/of mei (al zie je dan geen walvissen) en september. November tot en met maart is het regenseizoen en af te raden: reken op veel buien en een hoge luchtvochtigheid. Bultruggen zijn te zien van juli t/m september.

Iedereen kent Tahiti en Fiji: de grote namen van de Pacific. Kleine broer Cookeilanden, een parlementaire democratie in vrije associatie met Nieuw-Zeeland, heeft slechts vijftien spectaculaire eilanden en dertienduizend inwoners, maar die zijn wel uitgesmeerd over een gebied zo groot als West-Europa. De Cookeilanden zijn atollen, ringvormige eilanden ontstaan door een combinatie van vulkanische activiteit en koraalgroei. Rarotonga heeft een geweldig bergachtig binnenland met rauwe pieken en bultruggen rond de riffen, Aitutaki de mooiste lagune ter wereld, en Atiu de mooiste grotten.

Egypte

De Piramiden van Gizeh in Egypte. Foto: Cedric HoumadiWat je nu nog van de Piramides van Gizeh ziet is eigenlijk het skelet – de buitenkant van de piramiden 
bestond oorspronkelijk uit gepolijst, glimmend kalksteen. Foto: Cedric Houmadi

Beste reistijd Egypte

Wie van zwoele avonden en een beetje zweten tijdens het tempelspotten houdt, kan het beste voor de maanden maart tot en met mei of september tot en met november kiezen.

Buiten de wereldwijd bekende piramides bezit Egypte Romeinse ruïnes, Byzantijnse kerken en prachtig versierde moskeeën. Het land is ook een duikersparadijs, met een lange kustlijn aan de Rode Zee waar je een aantal grote riffen vindt.

Filipijnen

Palawan Paradijs op de Filipijnen. Foto: iStock

Entalula Island is één van de tientallen paradijselijke eilanden in Bacuit Bay, 
in het noordelijke puntje van de Filipijnse provincie Palawan. Foto: iStock

Beste reistijd Filipijnen

December t/m april zijn de beste maanden om naar de Filipijnen te reizen; deze maanden brengen koele en droge dagen.

De Filipijnen bestaan uit ruim zevenduizend eilanden, waarvan Luzon de grootste is. Het zuiden van Luzon heeft veel te bieden, qua duiken en snorkelen (onder meer met manta’s en walvishaaien), qua natuurschoon (eilanden, watervallen, vulkanen, jungle) en de eigenzinnige keuken, die zich onderscheidt van de flauwe, gangbare Filipijnse cuisine. Een andere highlight is Palawan. Dit langwerpige eiland en de 1.700 kleinere eilanden eromheen bieden je de ultieme bountyervaring: verlaten strandjes met palmbomen en turkoois gekleurd water tegen een achtergrond van imposante kalksteen rotsformaties.

India: Ladakh

Monnik kijkt uit op Leh de hoofdstad van Ladakh in India. Foto: Fransje GrisnichUitzicht op Leh, de hoofdstad van Ladakh. Dit kleine en overwegend boeddhistische stukje India bestaat
uit een aantal valleien en grillige granieten pieken. Een paradijs voor hikers. Foto: Fransje Grisnich

Beste reistijd India, Ladakh

Maart t/m september is de beste tijd om Ladakh in India te bezoeken.

Ingeklemd tussen de Himalaya en het Karakoramgebergte en grenzend aan China in het noordoosten en Pakistan in het noordwesten, ligt een klein en overwegend boeddhistisch stukje India. Ladakh, ‘land van de passen’, bestaat uit een aantal valleien, van elkaar gescheiden door de bergketens Ladakh, Zanskar, Nubra, en Rupshu. Met zijn grillige granieten pieken, groene oases, gele gersteveldjes en zilveren rivieren is het een paradijs voor hikers, met een scala aan meerdaagse trails op verschillende zwaarteniveaus. Bijna elk dorp heeft een eigen klooster.

Indonesië

Boottochten maken in Komodo Nationaal Park in Indonesie. Foto: Suszanne BastingsHighlight in de Floreszee: een meerdaagse boottocht in Komodo National Park, 
opgericht om de Komodovaraan en zijn omgeving te beschermen. Foto: Susanne Bastings

Beste reistijd Indonesië

Januari tot en met april is de beste reistijd voor Indonesië. 

Op een live-aboard, dat wil zeggen een boot met bemanning die je op je wenken bedient, kun je eilandhoppen in het uiterste oosten van Indonesië. Hier liggen de mooiste koraalriffen en meest intrigerende eilandengroepen van het land. Groene parels als Komodo, met de gelijknamige reuzenvaraan, en Raja Ampat, met de beste duikplekken op aarde. Ga in ieder geval het water in met reuzenmanta’s. Ook de toepasselijk genaamde 'Vergeten Eilanden' (Zuidoost-Molukken) spreken tot de verbeelding. In de maar liefst duizend kilometer lange keten van eilandjes heb je vrijwel het rijk alleen.

Indonesië: Molukken

De Molukken tellen honderden bewoonde en honderden onbewoonde eilanden. Foto: Malou van BreevoortDe Molukken tellen honderden bewoonde en honderden onbewoonde eilanden. Toerisme is er amper, 
en dat betekent dat de stranden ongerept zijn. Foto: Malou van Breevoort

Beste reistijd Molukken, Indonesië

In tegenstelling tot op veel andere Indonesische eilanden(groepen) begint het droogteseizoen op de Molukken pas in het najaar. Oktober en november zijn daarom uitstekende maanden om met name Centraal-Maluku (Ambon, Seram, Banda) te bezoeken. Ook april en mei zijn — met name voor de Kei-eilanden en duikers — een fijne periode, want er is minder regen en wind.

Meer dan duizend eilanden. Zo uitgestrekt en divers zijn de Molukken - met een rijke — en soms pijnlijke — geschiedenis. Ooit waren de Molukken het handelscentrum van de wereld; Europese koopvaardijen maakten jacht op de specerijen en deze eilandengroep was ‘van’ Nederland. Later kwamen de Molukken onder Indonesisch regime, waar een groot deel van de bijna twee miljoen inwoners nog steeds niet blij mee is. Toch zijn de Molukkers vol levenslust — en geef ze eens ongelijk. Hun witte stranden zijn oogverblindend, het onderwaterleven is rijk aan vis én kleurrijk koraal, de kampongs bruisen en de tropische bossen zijn verdwalenswaardig.

Israël

De bedoeïenen in de Negev-woestijn in Israël. Foto: Malou van BreevoortDe bedoeïenen in de Negev-woestijn zijn nog steeds voor een deel afhankelijk van kamelen. 
Sommige families houden kamelen voor het vlees, anderen voor de toeristen. Foto: Malou van Breevoort

Beste reistijd Israël

Reis in het Nederlandse najaar of — nog beter — het voorjaar naar Israël. De lucht is dan relatief koel en het mediterrane noorden groeit en bloeit.

Op een stukje land dat de helft kleiner is dan Nederland, bestaan totale uitersten naast elkaar. De Oude Stad van Jeruzalem waar gelovigen uit alle hoeken en gaten van de wereld op afkomen, ligt nog geen uur rijden van hip, jong en bruisend Tel Aviv dat door sommigen ‘een kruising tussen Barcelona en New York’ wordt genoemd. De Arabische stad Nazareth ligt op een steenworp afstand van de heilige Joodse kabbalastad Safed. In het zuiden vind je woestijn, in het noorden mediterrane heuvels en bergen en dan heb je nog de Dode Zee (dobberen!), de Rode Zee (duiken) en de Middellandse Zee.

Italië: Puglia

Overnacht in een Trullo in Puglia - Italie: Foto: Louise ten HaveIn Puglia is een overnachting in een trullo, een huis met kegeldak, een must.
Onze favoriet is Trullo Babette, prachtig gelegen van het gebaande pad af in een olijfgaard. Foto: Louise ten Have

Beste reistijd Puglia, Italië

Wil je de massa vermijden in Italiaans Puglia? Plan je reis dan in april, mei, juni, september of oktober, en trek het binnenland in. In het hoogseizoen — juli en augustus — is het op de gebaande paden aan de kust behoorlijk druk.

Puglia biedt alles bij elkaar een geweldige combinatie van cultuur, strand en activiteiten in de openlucht. En misschien wel de beste keuken van Italië. De regio is qua oppervlakte bijna de helft van Nederland en te groot om in één keer te doen. Je moet dus kiezen. En als je Puglia echt wilt leren kennen, heb je tijd en de hulp van locals nodig.

Japan

Kersenbloesem in Japan. Foto: Angelique van EschEen zangbrilvogel in het Uenopark in Tokio. Kersenbloesem (sakura in het Japans) staat voor de Japanner 
symbool voor (de kortstondigheid van) het leven. Foto: Angelique van Esch

Beste reistijd Japan

April, mei, september en oktober zijn de beste maanden voor Japan. Met extremen van een subarctisch klimaat op Hokkaido en een subtropisch klimaat op Okinawa verveelt het Japanse weer nooit. In het najaar (september en oktober) en voorjaar (maart tot juni) komen de twee uitersten samen in aangename, milde en droge dagen.

Buiten de grote steden heeft Japan een indrukwekkende natuur met meren, moerassen, bergen, vulkanen, groene wouden en watervallen. De bouwers van duizenden schitterende tempels en heiligdommen hebben zich de afgelopen 1200 jaar laten inspireren door dit landschap. In Japan gaat ‘de wereld van morgen’ samen met eeuwenoude tradities en gebruiken.

Japan: Yakushima

Yakushima in Japan. Foto: Tim BilmanDe tot wel tien meter regen die jaarlijks in de bergen van het eiland Yakushima neerkomt, 
voedt spectaculaire watervallen. Mooi voorbeeld: de 88 meter hoge Ohko-no-taki. Foto: Tim Bilman

Beste reistijd Yakushima, Japan

Op Yakushima in Japan regent het altijd. Maar in april en mei is het relatief droog. Ook zijn de temperaturen dan aangenaam.

Weinig plekken voelen zo uniek als Yakushima in het zuiden van Japan. Het letterlijke hoogtepunt vormen torenhoge, duizenden jaren oude ceders die het granieten eiland bedekken. De honderden soorten mos en gigantische watervallen versterken het gevoel dat je er in een film rondloopt. Het komt dan ook niet als een verrassing dat het eiland als inspiratie diende voor de animatieklassieker Princess Mononoke, over een epische strijd tussen bosgoden en mensen die het woud voor zichzelf willen hebben. Op Yakushima ben je echt te gast bij Moeder Natuur en kun je niet anders dan je overgeven aan de elementen. Ga er bovenal aan de wandel — een aaneenschakeling van trails zorgt ervoor dat je hier dagenlang kunt hiken.

Kaapverdië

Een oude man in Kaapverdië. Foto Lode GrevenStranden, bergen, zandvlakten, koloniale geschiedenis, een vulkaan en een gastvrije bevolking: 
de negen bewoonde eilanden van Kaapverdië hebben alles. Foto: Lode Greven

Beste reistijd Kaapverdië

Vanwege hun goede ligging in de Atlantische Oceaan is het klimaat op de Kaapverdische Eilanden heerlijk. De eilanden zijn van oktober tot en met juni dan ook een prima reisbestemming. Het hete, voor Afrikaanse begrippen nogal miezerige regenseizoen (van juli tot en met september) is dan namelijk net afgelopen.

Een Afrikaans land, met een Europese feel en een Braziliaanse en Caribische flair; eigenlijk valt geen enkel ander land te vergelijken met Kaapverdië. De inwoners van deze exotische archipel voor de westkust van Afrika zijn vriendelijk en trots, en weten bezoekers te raken met hun muzikale talenten en ongebreidelde charme. Laat je niet misleiden door geruchten en onjuistheden, vaak gevoed door de hotels op Sal en Boa Vista – ook de andere eilanden zijn veilig te bezoeken. Juist dáár kom je in aanraking met het echte Kaapverdië: dorps en onaangetast.

Kirgizië

Kirgizië nabij de Chinese grens veranderen de groene bergen in een maanlandschap. Foto: Michael DehaspeOnderweg naar het afgelegen dorp Engilchek, in het zuidoosten van Kirgizië nabij de Chinese grens, 
veranderen de groene bergen in een maanlandschap. Foto: Michael Dehaspe

Beste reistijd Kirgizië

Wil je naar Kirgizië? Reis dan in april, mei, september of oktober.

Kirgizië, tot 1990 een Sovjetrepubliek, ligt ingepakt tussen Kazachstan, Tadzjikistan, China, en Uzbekistan. De Kirgiezen zijn overwegend islamitisch, hoewel ook de Russisch-orthodoxe kerk nog veel aanhang geniet — vooral bij de Russen, die nog tien procent van de bevolking uitmaken. Het land is met name geschikt voor avontuurlijke reizigers die houden van ongerepte natuur. Een rauw randje wordt daarbij niet geschuwd — het toerisme staat nog in de kinderschoenen.

Kroatië

Kornati Nationaal Park in Kroatie. Foto: GettyImagesHet Kroatische nationaal park Kornati bestaat uit maar liefst 109 onbewoonde eilanden, waar je fantastisch tussen kunt eilandhoppen. Foto: Getty Images

Beste reistijd Kroatië

April t/m juni en september t/m oktober zijn de beste maanden voor Kroatië. Juli en augustus zijn zeer heet en veel te druk.

Kroatië is eigenlijk een soort Italië in het klein. Aan de kust van bijna tweeduizend kilometer is er altijd een rustig en mooi plekje te vinden. Voor de Kroatische kust liggen meer dan duizend eilanden. Als je van turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen en mediterrane cultuur en geschiedenis houdt, ben je hier op de juiste plek.

Myanmar: Bagan

Ballonvaart boven de tempels en stoepas in Myanmar. Foto Jessi van DijckEen ballonvaart boven de tempels en stoepas van de Baganvlakte behoort tot de onbetwiste hoogtepunten 
van een reis door Myanmar. Foto: Jessi van Dijck

Beste reistijd Bagan, Myanmar

Medio maart t/m medio april en oktober t/m medio december zijn de perfecte reisperiodes om naar de befaamde tempelvlakte van Bagan in Myanmar te reizen.

 Het centrale gedeelte van Myanmar bestaat uit laagland en wat lage heuvelgebieden. In dit gebied wonen de meeste mensen en hier zijn ook de belangrijkste boeddhistische tempels en kloosters. De Baganvlakte is een van ’s lands populairste trekpleisters. En terecht. Want hoeveel plekken op aarde ken jij waar je in een luchtballon over talloze boeddhistische tempels, ruïnes en stoepas kunt zweven?

Namibië

Deadvlei in Namibie. Foto: Louise ten HaveWees de massa’s in Deadvlei te slim af door te verblijven op de camping of in de Sossus Dune Lodge in het park, 
zodat je als eerste de dode vlakte kunt verkennen. Foto: Louise ten Have

Beste reistijd Namibië

De beste reistijd voor Namibië is van half maart tot half april, of van oktober tot half december.

Namibië is Afrika in zijn meest ontspannen vorm: makkelijk, veilig en goed te bereizen. Het land heeft aantrekkelijk uitziende gebaande paden. Menig toerist rijdt dan ook van gebaand pad naar gebaand pad: het standaardrondje Namibië. De enige variatie op dit rondje is dat reizigers het tegen de klok in doen. Maar tussen en buiten de gebaande paden van de populairste route van het land liggen pareltjes om nog écht te ontdekken. Loop bijvoorbeeld de onbekende Tok Tokkie Trail. Deze driedaagse hike van 22 kilometer voert door NamibRand, met zijn spectaculaire woestijn- en berglandschap. Slaap tweemaal onder de sterren. Bagage en kampeerspullen worden verzorgd.

Noord-Cyprus

Herder met zijn schapen in Noord-Cyprus. Foto: Manon van der ZwaalDe meeste schapen die je op Noord-Cyprus zal zien zijn Chios-schapen. Van hun melk wordt hellim gemaakt, 
een heerlijke Cypriotische kaas. Foto: Manon van der Zwaal

Beste reistijd Noord-Cyprus

Snikheet, dor en zeer toeristisch is het op Cyprus in de zomer. Met een gemiddelde temperatuur van 28 graden is het in april, mei, september en oktober goed toeven.

Noord-Cyprus grows on you! Het noordelijke deel van Cyprus geldt internationaal als bezet gebied. Verstrooid over het landschap liggen militaire bases en nooit afgebouwde hotels die je daaraan herinneren. Maar als je een auto huurt zie je ook prachtige valleien, eeuwenoude olijfboomgaarden, en de versteende getuigen van eeuwenlange beschaving. Tel daarbij de magnifieke bergrug in het noorden en de goudkleurige stranden op en je gaat een heerlijke vakantie tegemoet. Temeer daar de bewoners vrije geesten zijn die maar wat graag met je van gedachten wisselen.

Peru

Peru - locals vertrekken in de vroegte naar hun akkers. Foto: Beto AdameOogsttijd in het dorpje Cabanaconde in de Colca Canyon, een ravijn dat twee keer zo diep als de Grand Canyon is. 
Locals vertrekken in alle vroegte naar hun akkers. Foto: Beto Adama

Beste reistijd Peru

Wil je naar de kust van Peru, reis dan tussen april en november. Heb je de Peruaanse Andes op het vizier, reis dan in mei.

Dankzij zijn enorme landoppervlak en minstens achtduizend jaar oude geschiedenis is Peru een van de meest veelzijdige en fascinerende landen van Zuid-Amerika. Landschappelijk vind je er uitgestrekte woestijn, fabelachtige stranden, de hoogste pieken van de Andes en de ongerepte jungle van de Amazone, die een derde van het land opslokt. Qua cultuur zijn de indrukwekkende ruïnes van de Inca’s, die een van de grootste rijken ter wereld hadden, slechts het topje van de ijsberg — door heel het land zijn talloze sporen van andere, veel oudere beschavingen te vinden die even zeer de fantasie prikkelen. In het zuiden van Peru komt alles samen: je kunt hier onder andere zandduinen bestormen, luieren op lege stranden, de diepste ravijnen ter wereld verkennen en uiteraard hiken naar een van de indrukwekkendste ruïnes aller tijden, de Machu Picchu, die ondanks alle hype en toeristische drukte geen bezoeker onberoerd laat.

Polen: Karpaten

 Wilde paarden in Polen. Foto: Michael DehaspeIn de weilanden en op de boomloze hoogvlaktes van Nationaal Park Bieszczady grazen edelherten, 
Europese bizons en wilde paarden. Foto: Michael Dehaspe

Beste reistijd Karpaten, Polen
De beste reistijd voor Polen verschilt per berggebied en per activiteit, maar algemeen geldt een landklimaat met warme zomers en koude winters. Het weer in de Karpatische bergen is onvoorspelbaar, dus wees voorbereid. Om grote drommen toeristen naar met name de Tatra te mijden, kies je het voor- of najaar.

De Poolse Karpaten mogen dan niet zo hoog zijn als de Alpen, ze zijn wel net zo geschikt voor outdooractiviteiten, veel ruiger en dé Europese uitvalsbasis voor wolven, bruine beren, lynxen en andere dieren die elders allang zijn uitgestorven. Ze vormen de indrukwekkende kop van het gigantische Karpatische bergmassief. Deze 1.500 kilometer lange keten strekt zich uit van Noord-Slowakije via Polen, door Oekraïne, helemaal tot aan de grens tussen Roemenië en Servië.

Spanje: Andalusië

Het dorpje Zuheros in Andalusië, wordt omringd door olijfgaarden. Foto: Pé ChanHet dorpje Zuheros is in een klief tussen rotsen gebouwd en wordt omringd door olijfgaarden.
Een ruïne van een Moorse vesting torent boven de witte huizen uit. Foto: Pé Chan

Beste reistijd Andalusië, Spanje

De beste reistijd voor de boeiende Spaanse regio Andalusië is het voor- of najaar. De temperatuur is er dan het aangenaamst en je hebt – buiten de bekende trekpleisters – niets te vrezen van mensenmassa’s.

Vurige flamenco, droomarchitectuur, eindeloze stranden en tapas bij de vleet: voor velen is Andalusië Spanje en Spanje Andalusië. Maar het grootste pluspunt is de ongelooflijke variatie in landschap en cultuur.

Sri Lanka

Boeddhistische monniken in Sri Lanka. Foto: Ton van den BoogaardBoeddhistische monniken volgen op weg naar hun klooster de rails van de bekende treinverbinding van 
Kandy naar Ella in Sri Lanka. Foto: Ton van den Boogaard

Beste reistijd Sri Lanka

De beste reistijd voor Sri Lanka is niet eenduidig. De droge tijden zijn van november tot en met april voor de west- en zuidkust en de highlands, en maart tot en met september voor de noordelijke helft van het land en de oostkust. Voor geheel Sri Lanka is de beste reistijd maart en april. 

Met wandelbare bergen, goudgele stranden, enorme nationale parken, antieke treinlijnen, heerlijk eten en verschillende klimaatzones lijkt Sri Lanka een wereld in het klein.

Verenigde Staten: Southwest

Arizona in de Verenigde Staten. Foto: Malou van BreevoortDoordat westernfilmmaker John Ford verslaafd was aan films opnemen in Monument Valley, krijg je er de visioenen 
van cowboys en galoperende indianen niet uit je hoofd. Foto: Malou van Breevoort

Beste reistijd Southwest, Verenigde Staten

Om de drukte en zomerhitte (tot zo’n 50 °Celsius) in juli en augustus te vermijden, reis je het beste in het vroege voorjaar (maart t/m medio mei) naar Noord-Arizona en Zuid-Utah in de Verenigde Staten. De temperatuur is dan heerlijk zacht en met een beetje geluk tref je een bloemenzee in de (semi-)woestijn. Bovendien zijn de hotels dan ook goedkoper.

De Grand Circle, de route rondom de Grand Canyon, is de ultieme roadtrip door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Je reist door de staten Nevada, Arizona en Utah, dwars door een zinderend woestijnlandschap met kaarsrechte, verlaten wegen, waar je soms tijdenlang hetzelfde uitzicht hebt en dan weer verrast wordt door rotsformaties en gapende canyons. Geen wonder dat de Route 66, de eerste Amerikaanse snelweg van oost naar west, in de jaren vijftig gelijk zo tot de verbeelding sprak. Er is bijna geen plek waar meer films werden opgenomen dan hier.

Ben je benieuwd naar de beste bestemmingen voor andere maanden van het jaar? Bekijk dan de themapagina Beste reistijd wereldwijd of bestel de Columbus Reisplanner.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!