image
Sigrid Spinnox

Een VIP-bezoek aan vijf Vlaamse kunststeden

Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen: nergens in Europa liggen er zoveel prachtige kunststeden zo dicht bij elkaar als in Vlaanderen. Ondanks dat deze steden minder bekende toeristische bestemmingen zijn, kun je er kunst en cultuur opsnuiven van wereldniveau. En dat alles net over de grens. Kortom: ideaal om dit jaar naar af te reizen voor een up close and personal ervaring. We geven je daarom graag een overzicht per stad, zodat je alvast in alle rust het erfgoed vol allure kunt bewonderen en meegevoerd wordt naar het roemrijke verleden van Vlaanderen. 

Wat maakt Vlaanderen uniek?

De Renaissance en de Bourgondische tijd gaven de Vlaamse kunststeden hun aura binnen Europa. De ontelbare erfgoedsites die je vandaag om elke hoek vindt, getuigen van die glorietijd. De steden waren een magneet voor kunstenaars en edellieden, denkers en vernieuwers. Dit voel je in elke stad. Door de ligging en gemeenschappelijke geschiedenis zijn de steden sterk verbonden, maar elke Vlaamse kunststad heeft ook zo zijn eigen DNA. Er is dan ook voor ieder wat wils.

In dit dossier: de up close and personal plekken van de 5 Vlaamse kunststeden


 

Antwerpen — de barokke thuisstad van de Vlaamse Meester Rubens

 


 

Brugge — de werelderfgoed-stad met toekomstplannen

 


 

Gent — de thuisstad van een absoluut topwerk uit de kunstgeschiedenis: het Lam Gods

 


 

Leuven — een van de oudste en bruisendste universiteitssteden ter wereld

 


 

Mechelen — de Bourgondische kunststad op mensenmaat

 


Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!