Top 10 duurste en goedkoopste stranden ter wereld image
Getty Images

Top 10 duurste en goedkoopste stranden ter wereld

Wij zijn gék op stranden. Maar onze strandvakantieplannen willen nog weleens, uh, stranden door de kosten. Vandaar: ’s werelds duurste én goedkoopste stranden.

De duurste stranden

s Werelds duurste stranden (Tabel: © TravelBird)

Wij hadden eigenlijk verwacht dat we de wereldberoemde stranden van de Seychellen, Mauritius, de Malediven en Bora Bora (Frans-Polynesië) bovenaan deze lijst zouden aantreffen. Maar het iets onbekendere eiland Nieuw-Caledonië, dat officieel bij Frankrijk hoort, strijkt met de twijfelachtige eer. Een dagje zwemmen, snorkelen en zonnebaden op Anse Vata kost om precies te zijn € 78,57 per persoon. Ook op stranden in Europa kunnen de kosten voor een stranddagje al gauw de spuigaten uit lopen. Zo betaal je op Finale Ligure in het Italiaanse Ligurië € 76,59 per persoon. Het strand Yonaha Maehama in de Zuid-Japanse archipel Okinawa maakt de top drie compleet, met een totale stranddagprijs van € 70,32 per persoon. 


De goedkoopste stranden

's Werelds goedkoopste stranden (Tabel: © TravelBird)

De hele dag onder de pannen zijn voor een fractie van de prijs? Uit het onderzoek komen drie landen naar voren met de perfecte combinatie tussen weelderige stranden én betaalbare diensten: Vietnam, India en Egypte.


Het onderzoek

Het onderzoek naar ’s werelds duurste en goedkoopste stranden werd uitgevoerd door online reisorganisatie TravelBird. Hiervoor nam men driehonderd kustplaatsen in meer dan negentig landen onder de loep. De totale kosten voor een stranddagje kwamen tot stand door de prijzen van (naar eigen zeggen) ‘essentiële factoren’ bij elkaar op te tellen: de prijzen van een fles zonnecrème (200 ml), fles water (500 ml), biertje (33 cl) ijsje en lunch (incl. drankje en dessert). Daarnaast keek men naar de toegangsprijs en kosten voor een ligbedje, samengevat als faciliteiten. 

Het onderzoek is natuurlijk niet helemaal volledig. Zo bepaal je zelf hoeveel je uitgeeft en liggen er (gelukkig) nog tienduizenden stranden in minder voor de hand liggende landen te wachten op verkenning. Lees daarom ook het Columbus-artikel: 5 landen met onverwacht mooie stranden


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!