Malediven

De Malediven horen bij de weinige plekken ter wereld, waarover de reisbrochures niet liegen. Hier is het water echt zo azuurblauw als in de folders en het zand net zo wit. De Malediven bestaan uit 26 atollen met in totaal 1192 kleine eilanden. Er zijn 3 soorten eilanden: lokale eilanden, resorteilanden en onbewoonde eilanden. Op elk resorteiland bevindt zich (meestal) slechts één resort en verder is het niet bewoond.

De eilanden zijn heel klein: de grootste is maar vijf vierkante kilometer groot en op de meeste loop je in een half uurtje het hele eiland rond. Op de Malediven kan je helemaal tot rust komen en genieten van het turkooizen water en de spierwitte stranden. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar rond de 30 graden met altijd een koele bries. De beste periode om de Malediven te bezoeken is van december tot en met februari omdat er dan de minste regen valt. Voor een actieve vakantie is de Malediven ook een ideale bestemming. Door de aanwezigheid van prachtige koraalriffen en het heldere water, is het een paradijs voor duikers en snorkelaars. Verder kan je er waterskiën, windsurfen, zeilen, kanoën of een yogales volgen.

Onder water zijn schitterende koraalriffen te bewonderen en kom je verschillende diersoorten tegen zoals zeeschildpadden, dolfijnen, walvissen, haaien, roggen en ongeveer 2000 soorten vissen. Niet alleen overdag maar ook in de nacht kan er gedoken worden.

De Malediven zijn een populaire plek om een huwelijksreis door te brengen en dat heeft een goede reden. De tropische omgeving en de luxe resorts zorgen voor een romantische sfeer en veel resorts hebben zelfs speciale arrangementen voor stellen die net getrouwd zijn. Vaak zijn de resorts alleen per watervliegtuig te bereiken. Tijdens een vlucht met zo’n vliegtuig zal je een spectaculair uitzicht hebben over alle riffen en eilanden. Verder kan je ook nog per speedboot reizen of per traditionele dhoni (een soort zeilboot). In de hoofdstad Malé is een vliegveld van waaruit je naar alle eilanden kan vertrekken. Over het algemeen geldt: hoe verder het eiland verwijderd is van Malé, hoe meer je het gevoel krijgt afgesloten te zijn van de buitenwereld.

Er wonen bijna 400.000 mensen op de Malediven en daarmee is het land een van de meest dichtbevolkte landen op de wereld. Dit komt omdat het landoppervlak zo klein is. De lokale eilanden zijn minder makkelijk te bezoeken omdat de toeristen vaak gescheiden worden van de lokale bevolking. Er is geen godsdienstvrijheid in de Malediven, waardoor iedereen hier Sunni-moslim is. Hoewel de Islam wel belangrijk is voor de bevolking zal je daar als toerist niet veel van merken. Dit komt doordat het geloof hier niet heel streng is. Muziek en dans zijn verder ook nog belangrijk in het leven van de inwoners. Het eten op de Malediven bestaat vaak uit vis en rijst. Vlees wordt vooral gegeten bij feestelijke gelegenheden. Ook wordt kokos, kokosmelk en kokosolie veel gebruikt in de gerechten. De hoofdstad is Malé die op het gelijknamige eiland Malé ligt.

Informatie over Malediven

Alle highlights van Malediven

Beste foto's & tips van Malediven

'506886' door DennisKaarsgaarn '506886' door DennisKaarsgaarn

MaledivenBaa Atol

MaledivenBaa Atol

Zwartpuntrifhaai -...

DennisKaarsgaarn

Zwartpuntrifhaaien hebben betrekkelijk kleine territoria en zijn sterk gebonden aan hun vertrouwde omgeving. Hierdoor konden wij dagenlang genieten van het schouwspel van jagende Zwartpuntrifhaaien direct onder onze watervilla boven het rif van het eiland Fonimagoodhoo gelegen in de Baa-Atol.

'193983' door carla '193983' door carla

MaledivenNorth Male Atol

MaledivenNorth Male Atol

Full moon

carla

Locatie : Full moon resort -- " This is Paradise " !!! Malediven was voor ons na de trektocht door Sri Lanka een lekkere afsluiter van onze vakantie. Lekker wegdromen in dit paradijsje, en lekker snorkelen, of duiken, of gewoon relaxen met een goed boek !! 's Avonds lekker eten en drinken aan de bar, wat kan het leven toch mooi zijn !!! Deze vis kwam 's morgens voorbij zwemmen.. zo maar, mooi toch -- weet het merk niet meer, iemand van jullie ?

'489341' door RobHoekstra '489341' door RobHoekstra

MaledivenNorth Male Atol

MaledivenNorth Male Atol

Manta actie

RobHoekstra

Ergens op het rif rond het Paradise island troffen we deze en nog een paar andere Manta roggen. Voor veel duikers/snorkelaars een van gaafste dieren om tegen te komen onder water. Dit was voor mij de eerste keer dat ik tijdens een duik omringd werd door deze reusachtige vriendelijke roggen. Ik hoop het gauw nog een keer te mogen meemaken.

Praktische informatie over Malediven

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  december t/m februari
 • Internet extentie
  mv
 • Hoofdstad
  Male
 • Aantal inwoners
  400.000
 • Oppervlakte
  50% van Texel
 • Reistijd
  12:20
 • Talen
  Dhivehi
 • Religie
  soennitisch
 • Tijdsverschil
  4 uur later
 • Tijdverschil
  4 uur later
 • Telefooncode
  960
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  visum regelen bij aankomst
 • Douane
  visum regelen bij aankomst
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, gele koorts, buiktyfus indien langer dan 2 weken
 • Aanvlieghaven
  Male (MLE)
 • Nationale feestdagen
  26 juli Onafhankelijkheidsdag
Laat kaart zien
Door: Kas Nortier
Error Fare! Voor € 292 naar de Malediven

Wauw! Voor een prikkie kan jij binnenkort lekker luieren op het paradijs op aarde, de Malediven. Maar zoals altijd met Error fares, wees er snel bij...

Wauw! Voor een prikkie kan jij binnenkort lekker luieren op het paradijs op aarde, de Malediven. Maar zoals altijd met Error fares, wees er snel bij.....

Malediven van de locals

Het onbewoonde eiland Walla niet ver van het Niyama Resort in de Dhaalu-atol, met op de voorgrond onze dhoni, een Maledivische zeilboot waarmee vroeger vracht tussen de eilanden en atols van de archipel werd vervoerd. Eenmaal op het eiland, kun je heerlijk snorkelen, zonnebaden en doen alsof je net...

Het onbewoonde eiland Walla niet ver van het Niyama Resort in de Dhaalu-atol, met op de voorgrond onze dhoni, een Maledivische zeilboot waarmee vroege...