Nieuw-Caledonië image

Nieuw-Caledonië


Reisgids

Nieuw-Caledonië
Oceanië
Jeannette

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Nieuw-Caledonië ligt in de Stille Oceaan, tussen de oostkust van Australië, Fiji en Vanuatu. De archipel bestaat uit het hoofdeiland Grande Terre met daaromheen een aantal paradijselijke eilandjes. Tot het einde van de achttiende eeuw heette het land Kanaky; land van de kanaks, de oorspronkelijke Polynesische bewoners. Daarna kwamen de Fransen, die op zoek waren naar een nieuw afgelegen oord voor hun bannelingen. De eilandengroep Nieuw-Caledonië heeft een fabelachtig landschap met oogverblindende stranden, ruwe bergen, golvende vlaktes en weelderige tropische vegetatie. Franse invloeden domineren het land. Bij de bakker koop je een croissantje en een knapperige baguette en voor de belangrijkste wegen moet je tol betalen. Tussen de eilanden pendel je heen en weer per helikopter of boot.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Van onze community

Rode aarde
Rode aarde
South Province
Jeannette
rots in de branding
rots in de branding
Nieuw-Caledonië
Jeannette
Schildpad voor Phare Amadee
Schildpad voor Phare Amadee
Nieuw Caledonië
Christopheneve

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Nieuw-Caledonië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Nieuw-Caledonië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: CFP-frank (XPF). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Nieuw-Caledonië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Nieuw-Caledonië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Nieuw-Caledonië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type F
 • Tijdsverschil: 10 uur later
  De hoofdstad van Nieuw-Caledonië is Nouméa.
  Het oppervlak van Nieuw-Caledonië is 50 % van Nederland.
  De gesproken taal/talen: Frans.