Natuurreizen

5 landen met onverwacht mooie stranden

Gepubliceerd: 21 mei 2018 | Natuurreizen 0
Als wij aan idyllische stranden denken, komen we al snel uit in de Cariben of de Pacific. Maar wist je dat de stranden van deze landen er ook verrassend aanlokkelijk bij liggen?


Ken jij de zwarte stranden van IJsland al? (Foto: Connor Dugan, Unsplash)

1. IJsland

Je zou het niet zeggen van een land dat nota been ‘ijs’ in zijn naam heeft, maar als je in de zomermaanden naar de IJslandse kust afreist kun je er genieten van schitterende en bijzondere stranden. De bekendste van het stel – een gitzwart vulkanisch strand – ligt bij het plaatsje Vik, twee uur ten zuidoosten van de hoofdstad Reykjavik. Maar veel bijzonderder is de 454 meter hoge piek van Vestrahom, die óók bestaat uit vulkanisch gesteente. Deze grillige rotsformatie ligt op Stokssnes nabij het plaatsje Höfn in Zuid-IJsland. Dit schiereiland is bijzonder omdat er verschillende spectaculaire landschappen samenkomen: de Atlantische Oceaan, dreigende bergen en lavaduinen die onder invloed van de elementen continu van gedaante veranderen. 

2. Duitsland

Langs de noordkust van Duitsland liggen nog tal van plekjes waarvan je het bestaan waarschijnlijk niet afweet. De Halligen bijvoorbeeld. Deze groep eilanden wordt niet beschermd door dijken of duinen, waardoor er een bijzonder natuurlandschap ontstaat. De Duitse kust is sowieso fascinerend. Kijk maar eens naar de Noord-Friese Waddeneilanden voor de Duitse en Deense kust. Exotisch, op hun eigen manier. Ook het schiereiland Rügen mag niet ontbreken, vanwege zijn vele stranden, ruige kliffen en tweeduizend zonuren per jaar. 


Deze Turkooizen zee (Kynance Cove) vind je gewoon aan het Kanaal (Foto: © Barney Moss)

3. Schotland

Voor verblindend witte zandstranden geflankeerd door een turkooizen zee en dramatische bergen hoef je niet een hele dag te vliegen naar Oz, maar kun je simpelweg gaan eilandhoppen in de Schotse Hebriden. Onze favoriete plek is Seilebost Beach op het eiland Harris. Als je niet van het strand bent weg te slaan, kun je hier blijven overnachten op een kleine camping met uitzicht op het al even spectaculaire strand van Luskentyre en het eiland Taransay. Voor een ander verbluffend panorama rijd je de weg op aan de zuidkant van de baai.  

4. China

Bij het zien van China in deze lijst, trek je waarschijnlijk een wenkbrauw op. Want China is een land van vele gezichten. En strand is er daar níét een van. Wij durven echter anders te beweren. Een plek als Wuzhizhou wordt immers niet voor niets ‘het Chinese equivalent van de Malediven genoemd’. Al dankt het die bijnaam niet zozeer aan de paradijselijke stranden, maar vooral aan het onderwaterleven. De aantrekkelijkste stranden liggen iets verderop, in de buurt van Sanya op het eiland Hainan

5. India

Je hebt vast al eens gehoord van de stranden van Goa – Agonda Beach en Palolem Beach, bijvoorbeeld. Maar met een kustlijn die 7500 kilometer lang is, zal het je niet verrassen dat er ook elders in het land parels van stranden liggen te wachten op verkenning. Zo beschikt Takarli Beach in de staat Maharashtra over een van ’s werelds mooiste koraalriffen en staat Radhanagar Beach op Havelock in de Andamaneilanden zelfs te boek als een van ’s werelds meest paradijselijke stranden.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Dit nieuws mag je niet missen deze week

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws weg van de massa? Check dan de 3 primeurtjes die we voor je hebben verzameld. Pak even een koffie en een momentje voor jezelf zodat jij op je werk of thuis weer wat leuks te melden hebt!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws weg van de massa? Check dan de 3 primeurtjes die we voor je hebben verzameld. Pak even een kof...

Wildlife hoort niet in medicijnen!

Het water staat al aan de lippen van ernstig bedreigde diersoorten en daar komt nu nog een extra dreiging bij. Door de groei van de vraag en productie naar traditionele Chinese medicijnen lijkt wildlife definitief uitgeroeid te worden. En daarom moet er nu ingerepen worden! 

Het water staat al aan de lippen van ernstig bedreigde diersoorten en daar komt nu nog een extra dreiging bij. Door de groei van de vraag en productie...