image
Getty Images

Dit zijn jullie mooiste architectonische parels wereldwijd!

Met Columbus Travel maak je elke maand kans op fantastische prijzen. In mei waren we op zoek naar foto's van de mooiste architectonische bouwwerken wereldwijd. De mooiste inzending wordt beloond met een Srprs.me-stedentrip t.w.v. €250 én publicatie in Columbus Travel. En dit zijn de winnaars!

We reizen naar de andere kant van de wereld om zelf de grootsheid van tempels en kathedralen te ervaren, vol verwondering door spectaculaire musea te lopen of de ruïnes van lang vervlogen beschavingen te bezichtigen. Op een kleinere schaal — maar net zo belangrijk voor onze totale reiservaring — raken we geïnspireerd door fijne accommodaties en met zorg vormgegeven en ingerichte eet- en drinkplekken. Hoe groot of klein, bekend of onbekend het bouwwerk ook mag zijn: wij zijn deze maand op zoek naar de mooiste architectuur wereldwijd. Deel maximaal drie foto's van jouw favoriete bouwwerken. Vermeld duidelijk wáár de foto gemaakt is en waarom andere reizigers in je voetsporen zouden moeten treden. We belonen de winnende foto met een cadeaubon van Srprs.me t.w.v. €250, waarmee je een stedentrip kunt maken om nog meer bijzondere architectuur te ontdekken.

And the winner is ...

Cattedrale di Santa Maria del Fiore, Florence, Italië - door Ewold Kooistra

Cattedrale di Santa Maria del Fiore, Florence, Italie. Foto: Ewold Kooistra

Ewold vertelt: 'De Cattedrale di Santa Maria del Fiore - of kortweg de Duomo - is de kathedrale basiliek en het dominerende symbool van de Italiaanse stad Florence. Het is de op drie na grootste kathedraal van Europa. De Santa Maria del Fiore staat midden in het historische centrum van Florence tegenover het Baptisterium.' Volg Ewold op Instagram.

Juryoordeel: 'Dit is gewoon het perfecte plaatje. Het prachtige licht strijkt vanachter de bergen over de kathedraal licht en alle details haarfijn op. De spotlight wordt echt op het iconische hoogtepunt gezet. Dit wil je zelf meemaken! Gefeliciteerd met je hoofdprijs, Ewold!'

Vier runners-up ontvangen een Time To Momo-stedengids naar keuze t.w.v. €20. En dit zijn ze!

2. Reading Between The Lines, Borgloon, België - door Erwin Lasure

Reading between the lines, Borgloon, Belgie. Foto; Erwin Lasure

Erwin vertelt: 'Het doorkijk-kerkje Reading between the lines van van Gijs Van Vaerenbergh staat in Borgloon in de Belgische provincie Limburg en is heel erg fotogeniek!' Volg Ewold op Instagram.


3. Het Huis van de Zwarte Madonna, Praag, Tsjechië - door Antwan Janssen

Huis van de Zwarte Madonna, Praag, Tsjechie. Foto: Antwan Janssen

Antwan vertelt: 'Het bekendste kubistische bouwwerk in Praag is het Huis van de Zwarte Madonna. Dit statige gebouw werd ontworpen door Josef Gočár, een van de meest vooraanstaande kubistische architecten in Europa. Het werd gebouwd tussen 1911 en 1912, en het was het allereerste gebouw in Praag dat binnen deze kunststroming gebouwd werd. Binnenin het gebouw bevind zich ook het Museum voor Kubisme. Het meest bijzondere deel van het gebouw is echter de grote trap. Als je onderaan het trapgat staat en omhoog kijkt, zie je dat deze de vorm heeft van een gloeilamp, waar ook nog eens licht vandaan lijkt te komen. Dus ben je ooit in Praag dat is deze trap zeker de moeite van een kort bezoek waard. Het gebouw bevindt zich in het centrum en is dus makkelijk te bezoeken.' Volg Ewold op Instagram.


4. Museum aan de Stroom, Antwerpen, België - door Gijs Bergman

MAS, Antwerpen, België. Foto: Gijs Bergman

Gijs vertelt: 'MaS, ofwel het Museum aan de Stroom, is te vinden in Antwerpen. Volg stedelijke vernieuwing voor moderne parels van de architectuur. Het havengebied van Antwerpen wordt vernieuwd en is een paradijs vanm moderne (gecombineerd met oude) architectuur. Neem de moeite om het gebouw ook in detail te bekijken.' Volg Gijs op Instagram.


5. Ad Deir, Petra, Jordanië - door Aram Valken

Ad Deir, Petra, Jordanië. Door Aram Valken

Aram vertelt: 'De historische stad Petra in Jordanie is een bekende toeristische trekpleister. Vooral Al Kazneh (de schatkamer) wordt druk bezocht. Voor degenen die de drukte liever vermijden is Ad Deir (het klooster) een betere optie. Het ligt op ongeveer een uur lopen vanaf de schatkamer en je moet er een aantal trappen voor beklimmen maar eenmaal boven is de kans groot dat je het monument voor jezelf hebt.' Volg Aram op Instagram.


Een selectie van de beste inzendingen wordt gepubliceerd in de dubbeldikke Columbus Travel editie 130/131, dat geheel in het teken staat van de 101 mooiste bouwwerken wereldwijd. Wil jij ook kans maken op een gave prijs? Deze maand zijn we op zoek naar de avontuurlijkste activiteiten wereldwijd. Je maakt hiermee kans op een activiteitenbon van Experiencegift t.w.v. €250 én publicatie in Columbus Travel!

Kijk alle inzendingen nog eens terug:

 

Benieuwd naar de inzendingen in winnaars van de maandfotowedstrijd van april? Bekijk ze hier.

Volg Columbus Travel op FacebookInstagramSpotify en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.