image
Getty Images

Dit zijn jullie mooiste wandelroutes binnen Nederland en Europa!

Met Columbus Travel maak je elke maand kans op fantastische prijzen. In december waren we op zoek naar de mooiste wandelroutes binnen Nederland én Europa. Je maakte daarmee kans op 2 x een Teufel RADIO ONE t.w.v. €169,99. En de winnaars zijn bekend!

Iedereen heeft weleens van het Pieterpad gehoord en ook Camino de Santiago is de meeste mensen niet onbekend. Maar zowel binnen Nederland als over onze landsgrenzen liggen nog tal van natuurrijke gebieden die de moeite van het ontdekken waard zijn. Daarom gingen wij de laatste maand van 2023 op zoek naar de mooiste wandelroutes binnen Nederland én binnen Europa. 

And the winners are ...

1. Het Speulderbos, Nederland - door Pauline van 't Veld

Het Speulderbos, Nederland. Foto: Pauline van 't Veld

Pauline vertelt: 'Het Speulderbos bij Garderen is een heerlijke plek om te wandelen. Het wordt ook wel het bos van de dansende bomen genoemd en is geliefd bij fotografen, vooral met zonsopgang en de zonneharpen. Het bos wordt zelfs door vele mensen gezien als een van de mooiste bossen van Nederland. Er zijn diverse wandelroutes te vinden. Boshuis Drie is een mooie plek om je wandeling te beginnen en achteraf een lekker hapje te eten.' Volg Pauline op Instagram. 

Jury: je snapt wel waarom dit wordt gezien als een van de mooiste bossen van ons land - in elk geval een van de mooist gefotografeerde bossen! Wat een heerlijke foto. Het licht is niet alleen prachtig, de reflectie in de plas is haarscherp en geeft een prachtige diepte aan de foto. Gefeliciteerd Pauline, jij wint de Teufel RADIO ONE!

1. Col de la Puina, Italië - door Thor Willems

Col de la Puina, Dolomieten, Italië. Foto: Thor Willems

Thor vertelt: 'De wandeling naar de top van de Col de la Puina in de Italiaanse Dolomieten is een van de beste hidden gems in de regio! Vertrek in de late namiddag om een tijdje voor zonsondergang aan te komen en geniet van het geweldige 360 graden uitzicht. Als je de kans hebt: pak je tent mee en overnacht daar om ook de zonsopgang te kunnen bewonderen. De kans dat je helemaal alleen bent tijdens zonsondergang en -opgang is heel groot, zelfs tijdens het hoogseizoen (zoals ik in juli).' Volg Thor op Instagram.

Jury: we zien jaarlijks héél veel foto's van de Dolomieten, maar dit is wel echt een plaatje zoals geen ander. De persoon is perfect gesitueerd aan het eind van het looppad, het licht is prachtig en je voelt als kijker echt hoe nietig je bent in dit massieve landschap. Gefeliciteerd Thor, ook jij wint de RADIO ONE van Teufel!

Daarnaast geven we nog drie leespakketten van In Eigen Land weg. En dit zijn de runners-up!

2. Zwitserland - door Nina Eielts

Wandelen in Zwitserland. Foto: Getty Images

Nina vertelt: 'Telt Zwitserland als Europa? Want dat is zeker mijn favoriete wandelbestemming! Vooral in de winters erg gaaf om je sneeuwschoenen aan te doen en erop uit te trekken.'


3. Fjorden van Noorwegen - door Mike Tesselaar

Fjorden van Noorwegen. Foto: Mike Tesselaar

Mike vertelt: 'Rondom de welbekende Trolltunga-hike zijn ook tal van trektochten mogelijk in Noorwegen die je leiden over de bergplateaus boven de fjorden. Tussen de berg op de achtergrond en de wandelaars is een enorm steile daling tot aan zeeniveau.' Volg Mike op Instagram.


4. Romsdalseggen-hike in Noorwegen - door Miranda Noomen

Romsdalseggen-hike in Noorwegen. Foto: Miranda Noomen

Miranda vertelt: 'Åndalsnes in Noorwegen is een outdoormekka. Het stadje ligt in Møre Og Romsdal, dat bekendstaat om de dramatische mountain scenery, alpiene meren en natuurlijk de prachtige fjorden. Er lopen hier talloze spectaculaire wandelroutes, waarvan de Romsdalseggen-hike een van de meest beroemde routes is. De one way graadwandeling kan het beste gestart worden in Venjedalen en eindigt in Åndalsnes. Reken op czo'n zeven uur looptijd zonder pauzes. De route is zonder twijfel ongeschikt voor mensen met hoogtevrees, vanwege het smalle pad met soms aan beide kanten afgrond, maar niet getreurd: er zijn nog talloze andere mooie hikes in deze omgeving.'


De beste Nederland-inzendingen worden gepubliceerd in In Eigen Land 01-2024, die 23 januari verschijnt en geheel in het teken staat van de mooiste wandelingen binnen Nederland. Wil jij ook kans maken op een gave prijs? Deze maand zijn we op zoek naar de mooiste eilanden van Europa. Je maakt daarmee kans op een Flightgift-cadeaubon t.w.v. €250!

Kijk alle inzendingen nog eens terug:

 

Nog even terugblikken onze Bucketlist-fotowedstrijd in november? Bekijk alle inzendingen én de winnaars!

Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.