image
Getty Images

De winnaars van onze Roadtrip-fotowedstrijd zijn bekend!

Met Columbus Travel maak je elke maand kans op fantastische prijzen door je favoriete reisfoto's in te sturen. In juli riepen we je op om foto's van je mooiste roadtrip(s) wereldwijd te uploaden. Je maakte hiermee kans op een van twee sets Teufel AIRY TWS-in ear-oordopjes t.w.v. €99,99!

De ultieme roadtrip heeft het in zich om alles even te laten voor wat het is. Wat is jouw favoriete roadtriproutes ter wereld? Dat was de vraag die we afgelopen maand stelden en we werden getrakteerd op tal van bijzondere inzendingen. De mooiste foto's worden gepubliceerd in Columbus Travel editie 123 die eind oktober verschijnt, maar je maakte bovendien kans op mooie prijzen!

Dit zijn de winnende foto's!

Gedeelde eerste prijs: F208/F210 in IJsland - door Murielle Dekker

F208/F210 in IJsland - door Muriëlle Dekker

Murielle vertelt: 'De weg F208 / F210 door de highlands van IJsland is veruit de meest spectaculaire weg die we gereden hebben. De scenery is fantastisch en doet onaards aan. Bruggen zijn er niet, dus als het flink geregend heeft of als het smeltwater naar beneden komt, zit er niets anders op dan de rivier met de auto over te steken. Een 4WD is daarom een must.'

Wat een fantástische actiefoto is dit. Het weidse landschap is inderdaad bijna buitenaards maar ondanks de dreigende uitstraling lonkt het toch. De foto is op het perfecte moment genomen, met de auto die in ogenschijnlijk barre omstandigheden de grote plons maakt. Gefeliciteerd met de eerste prijs en veel plezier met je oordopjes, Murielle!

Gedeelde eerste prijs: Wadi Rum, Jordanië - door Yvette Eskander

Wadi Rum, Jordanie - door Yvette Eskander

Yvette vertelt: 'Een tour door de Wadi Rum hoort bij de meest geweldige roadtrip door Jordanië. Het maanachtige landschap, de feloranje en roze kleuren, prachtige rotsformaties en eindeloze vergezichten.'

Wadi Rum is inderdaad een roadtripbestemming bij uitstek en deze foto laat perfect zien waarom. De prachtige warme kleuren, de rotsformaties en het lijnenspel in het zand maken het een ultieme plek voor fotografen en de keuze om een persoon in gelijkende kleuren in het beeld te zetten, pakt hier bijzonder goed uit. Gefeliciteerd met de eerste prijs, Yvette! We wensen je veel plezier met de oordopjes.

Tweede prijs: Portugal - door Ewold Kooistra

Portugal - door Ewold Kooistra

Ewold vertelt: 'Portugal is een prachtig land dat zich uitstekend leent voor een onvergetelijke roadtrip met een camper. Met een divers landschap, historische steden, pittoreske dorpjes en adembenemende kustlijnen, biedt Portugal voor elk wat wils!'

Dit romantische beeld trok meteen onze aandacht. De ruige kustlijn en woeste zee worden verzacht door de prachtige kleuren van de zonsondergang. Het resultaat is een prachtig vergezicht waar je naar kunt blijven kijken. Hier wil je toch naartoe?! Gefeliciteerd met de tweede plaats en veel reisinspiratie voor nieuwe trips met ons boek toegewenst, Ewold!

Derde prijs: Ringweg 1, Noord-IJsland - door Mike Tesselaar

Ringweg 1, IJsland - door Mike Tesselaar

Mike vertelt: 'Na een flinke storm in oktober was het noorden van IJsland al volledig met sneeuw en ijs bedekt. De wegen bleven echter overal enorm goed begaanbaar en baanden een moeizame weg door de kilometers aan winterlandschappen. En het mooiste is, je rijdt langs deze locatie met de ringweg 1!'

Spectaculair. Een beter woord is er niet om deze foto te omschrijven. Prachtig grafisch, hoe de pikzwarte (en opvallend schone!) weg het sneeuwwitte landschap doormidden snijdt. Zonder de auto was de foto een stuk minder spannend geweest. Gefeliciteerd alwéér met de maandprijs, Mike, we hopen dat de prijzen nog in je boekenkast passen! 

Vierde prijs: Liwa-oase, Verenigde Arabische Emiraten - door Erik Krugers

Liwa-oase, VAE - door Eric Krugers

Erik vertelt: 'Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. Op zo'n vijf uur rijden van Dubai ligt een vredige Liwa-oase, omringd door vijftig dorpen. Als je je reis kunt maken tijdens het Liwa Date Festival, kun je de verschillende soorten dadels proeven die hier groeien. De Empty Quarter Desert is een lange, lange strook machtige duinen – waaronder Tal Mireb, een driehonderd meter hoge duin. Werkelijk waar uniek om te kunnen zien. De foto geeft hier een goede impressie van hoe hoe hoog en lang deze woestijnduinen zijn.'

Ook hier een bijzonder goed onderhouden weg en een stilistisch plaatje om een puntje aan te zuigen. Gaaf om zo'n bijzondere locatie zo mooi vastgelegd te zien - het vogelperspectief biedt een totaal ander resultaat dan vanaf de grond. Dit is bijna een zoekplaat, waar steeds weer iets nieuws in opvalt. Gefeliciteerd wederom met je prijs, Erik! Hopelijk kunnen we je met het roadtripboek nog wat nieuwe reisinspiratie bieden.

Wil jij ook kans maken op een gave prijs? Deze maand zijn we op zoek naar foto's van de mooiste treinreizen ter wereld! 

Kijk alle inzendingen nog eens terug:

 

Nog even terugblikken onze Nederland-fotowedstrijd in juni? Bekijk alle inzendingen én de winnaars!

Wil je op de hoogte blijven van meer van dit soort gave winacties? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.