image
REDACTIE

Dit zijn de 5 ultieme travel hacks voor je vakantie (plus: deel ook jouw hack en win)!

Een goed begin is het halve werk, zeker als het om reizen gaat. We hebben allemaal weleens op een overvolle koffer gezeten in een verwoede poging deze dicht te krijgen, om er vervolgens op reis achter te komen dat je de helft van de spullen niet nodig hebt. Met deze vijf travel hacks ga je een stressvrije vakantie tegemoet. Plus: deel ook jouw ultieme travel hack en win een travel hack pack t.w.v. €433!

1. Zo betaal je nooit te veel voor je accommodatie

Zo betaal je nooit te veel voor je accommodatie.Foto: Getty ImagesFoto: Getty Images

Als je vaak reist, kan het de moeite waard zijn om steeds bij dezelfde aanbieder te boeken. Zo kent Booking.com het Genius-programma: hoe vaker je boekt, hoe meer korting je krijgt. En dat kan behoorlijk oplopen. Tóch kan het lonen om ook de accommodatie zelf te benaderen en te vragen wat diens scherpste prijs is. Tussenpartijen moeten immers ook verdienen en houden dus een percentage van het bedrag dat jij betaalt voor zichzelf. Ook voor het hotel kan het dus voordeliger zijn als jij direct boekt in plaats van via een aanbieder. In veel gevallen kunnen ze je nog een scherpere prijs of een upgrade geven. Wie niet waagt, wie niet wint …


2. Zo behoud je altijd ruimte in je koffer

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

Hoe leuk op vakantie gaan ook is, zorgt het inpakken van een koffer steevast voor de nodeloze frustratie. Het maakt niet uit hoe groot je koffer is, deze lijkt altijd magischerwijs te krimpen op het moment dat je begint met pakken. De meest logische oplossing is natuurlijk nog eens kritisch naar je stapel spullen te kijken: heb je écht drie lichtblauwe t-shirts en twee zonnehoeden nodig? Is het antwoord ja, dan hoef je nog steeds niet op zoek te gaan naar een grotere koffer: met onze slimme inpaktips kun je behoorlijk wat ruimte besparen.Belangrijkste hack? Rol je kleding op. Als je je kleding als kleine burrito’s naast elkaar legt, scheelt dat flink wat ruimte.
Liever lui dan moe? Maak dan gebruik van deze handige vacuumtassen. Geen stofzuiger nodig: stop je kleding in de zak, rol deze op om de laatste lucht eruit te persen en klaar is Kees.


3. Zo raak je je koffer nooit meer kwijt

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

Het lijkt soms wel een magisch sprookje: je geeft je koffer op plek A af bij een incheckbalie en eenmaal gearriveerd op plek B staat hij vrolijk weer op je te wachten. Meestal tenminste. Wat we niet zien, is wat er allemaal achter de schermen van een luchthaven plaatsvindt. En natuurlijk gaat daar weleens wat mis. Nu zijn er verschillende voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om te voorkomen dat je voorgoed ‘tabee’ moet zeggen tegen je bagage, maar zelfs als je verloren koffer gevonden wordt kunnen daar een paar dagen overheen gaan. Pak daarom áltijd een extra setje ondergoed en een tandenborstel in je handbagage.
Reis je met een reisgenoot, verdeel dan jullie beider bezittingen 50/50 over twee koffers. Raakt één bagagestuk kwijt, dan hebben jullie altijd allebei nog wat kleding om een aantal dagen mee door te komen. 


4. Zo regel je een rij voor jezelf in het vliegtuig

Zo regel je een rij voor jezelf in het vliegtuig. Foto: Getty ImagesFoto: Getty Images

Wie niet gezegend is met een dikke portemonnee en zich dus geen Business Class kan veroorloven, weet: vliegen is afzien. Stoelen zijn steevast te krap en nu niet bepaald voorzien van een comfortabele zitting en de zakjes voor je zijn net groot genoeg voor een e-reader. En dan heb je je buurman- of vrouw ook nog eens niet voor het uitkiezen. Hoe regel je dan toch de beste plek? Dat draait allemaal om de middelste stoel. Juist ja, die minst populaire stoel.
Reis je alleen, dan wil je waarschijnlijk het liefst óf aan het raam óf aan het gangpad zitten. Maar durf je een gokje te wagen, kies dan de middelste stoel bij het online inchecken. Mensen die samen reizen, willen niet gescheiden worden en zullen dus geneigd zijn een andere rij te kiezen. Als het vliegtuig niet is volgeboekt, is de kans groot dat je de rij helemaal voor je alleen hebt.
Reis je samen, dan is het juist zaak om de middelste stoel te vermijden en bij een lege rij de raamzijde en het gangpad te kiezen. Een solo-reiziger zal eerder geneigd zijn om een andere rij te kiezen en dus is de kans groot dat de stoel tussen jullie in onbezet blijft. Deelt de luchtvaartmaatschappij toch iemand in op die plek, kun je altijd vragen om te ruilen: iemand zal uiteindelijk liever naast dan tussen jullie in zitten.

Of je nou lang bent, last hebt van claustrofobie of snel het vliegtuig uit wilt: voor elk type reiziger is er de ideale plek in het vliegtuig

5. Zo voorkom je volle wasmanden bij thuiskomst

Zo voorkom je volle wasmanden bij thuiskomst. Foto: Getty ImagesFoto: Getty Images

Het grootste nadeel van reizen? Thuiskomen. Natuurlijk is het heerlijk om die pot pindakaas weer open te trekken, te kroelen met je huisdier en weer in je eigen bed te stappen. Maar ergens komt dat onvermijdelijke moment dat je je tas open moet maken en geconfronteerd wordt met zand en vieze kleding. Tenzij je jezelf op de laatste plek van je vakantie trakteert op een laundry service. Toegegeven, het kan lang niet altijd en overal, maar áls je de mogelijkheid hebt, maak er gebruik van. Je geeft je stinkende, stoffige of klamme kledingstukken af en krijgt ze fris en gestreken weer terug, waarna ze – hup! – de koffer in kunnen om thuis – hup! – de kledingkast in te kunnen. Geloof ons: je toekomstige jij zal je dankbaar zijn. 


Deel ook jouw ultieme travel hack en win!

 
 

Wil je meer travel hacks? Bekijk dan onze themapagina Reisadvies.
Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.


Speciale dubbeldikke zomereditie Columbus Travel

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.