De beste zitplaats in het vliegtuig voor ieder type reiziger image
Shyonen

De beste zitplaats in het vliegtuig voor ieder type reiziger

Voorin, achterin, aan het raam of bij het gangpad … Vraag jij je ook altijd af welke stoel in het vliegtuig je het best kan reserveren? Met deze handige tips zorg jij dat je er comfortabel bij zit tijdens je volgende vlucht.



Vraag jij je ook altijd af welke vliegtuigstoel het beste bij je past? (Foto: Reisreporter RRParmentier



Lange Jan



Geheel verkreukeld aankomen op je bestemming, omdat je de hele vlucht lang als een soort origami opgevouwen hebt gezeten. Klinkt dat bekend? Kies dan volgende keer een stoel in de rij bij de nooduitgangen of de cabine. Daar heb je namelijk de meeste beenruimte. Houd er echter rekening mee dat deze rijen zich in veel toestellen in de buurt van de toiletten bevinden en dit deel van het gangpad niet zelden gebruikt wordt als ontmoetingsplaats en benenstrekplaats voor medepassagiers. Om je een voorbeeld te geven van de kosten: KLM brengt voor deze zitplaatsen € 90 per enkeltje in rekening. 



Vliegangst



Vind je vliegen stiekem best wel spannend? Staan de zweetdruppels je op het voorhoofd als je ook maar denkt aan de ongelukken die er zouden kunnen gebeuren? Uit berekeningen van statistici blijkt dat de kans op overleven bij een crash het grootst is als je midden achterin het toestel gaat zitten. Wellicht een compromis voor mensen met vliegangst?



Claustrofobie



Reizigers met een angst voor kleine, gesloten ruimtes kunnen het best zo ver mogelijk achterin gaan zitten. Op die manier heb je het meeste zicht in de cabine zelf en lijkt de ruimte wat groter. Een reispilletje is trouwens geen overbodige luxe, want achterin heb je meer last van turbulentie.



Overstappers



De transfer passagier is tijdens de vlucht in zijn of haar hoofd allang bezig met de naderende overstap. Heb je weinig tijd om je volgende vliegtuig te halen? Ga dan voorin zitten. Op die manier sta je ook als eerste weer buiten.



Bourgondiërs



Verheug jij je tijdens je vlucht altijd op de hapjes, drankjes of warme maaltijden? Ook dan is het raadzaam om voorin te gaan zitten. Cabinepersoneel begint namelijk meestal vooraan met het uitdelen van de versnaperingen, dus heb je daar de grootste kans dat het hapje van jouw keuze er nog tussen zit.