image
Lkoedam

Met deze 7 onmisbare tips voorkom je dat je je bagage kwijtraakt

Je staat al een half uur te wachten bij de bagageband. Steeds meer passagiers verdwijnen mét bagage naar de uitgang. Het zal toch niet … Niets is zo vervelend als je vakantie beginnen zonder bagage. Gelukkig zijn er een aantal trucs om te voorkomen dat je voor altijd naar je koffer kunt fluiten. 

1. Steek je contactgegevens in het voorvakje van je koffer

De meeste reizigers bevestigen labels aan hun bagage met hun gegevens of schrijven het op het kleine, uitschuifbare velletje papier in het vakje op de koffer. Maar laten we eerlijk zijn: het bagagepersoneel gaat achter de schermen nou niet bepaald zuinig om met je spullen. Zo’n labeltje is dan ook zo verdwenen. Laat je gegevens daarom achter ín (het voorvakje van) je bagage-item. Beperk je echter tot je naam en telefoonnummer. Je wilt immers niet dat je gevonden tas alsnog op je woonadres wordt afgeleverd, als jij nog op je vakantiebestemming vertoeft. Bovendien vormt je tijdelijk onbewoonde thuisadres een makkelijke prooi voor een inbrekersnetwerk.


2. Laat je reisplan achter

Print je reisplan – je bestemming(en), hotel en activiteiten in tweevoud uit. Houd eentje bij je en plaats de andere in je tas, bovenop je kleren of in het voorvakje. Zo is je exacte locatie te achterhalen als je bagage gevonden is. 


3. Maak foto’s van je bagage

Op vakantie maak je tal van foto's van jezelf, maar begin voor de vakantie alvast met het vastleggen van je bagage: zowel van de buitenkant als van de inhoud. Zo help je het vliegveldpersoneel met het lokaliseren van je verloren spullen.


4. Wees op tijd op het vliegveld

Nu actueler dan ooit: luchtvaartmaatschappijen adviseren je om je bagage anderhalf, twee of drie uur van tevoren in te checken. En dat is niet zonder reden: het inladen van alle tassen en koffers kost immers tijd. Dat jij op tijd in het vliegtuig zit, wil nog niet zeggen dat hetzelfde geldt voor de ingecheckte bagage. Hoe eerder je op het vliegveld bent, hoe zekerder je weet dat je koffer op tijd naar het juiste toestel is gesluisd.


5. Dubbelcheck je bagagesticker

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dubbelcheck dan of je bagagesticker overeenkomt met je bagagevoucher – deze ontvang je aan de incheckbalie. Klopt de bestemmingscode – bijvoorbeeld AMS voor Amsterdam – met je eindbestemming?


6. Koop een herkenbare koffer

Foto: Thecheeky.com

‘Ah, dáár is mijn donkerblauwe koffer! O, toch niet de mijne.’ Als je koffer donkerblauw, zwart of rood is ben je vast wel eens op de verkeerde bagage afgesprongen. Door een felle of opvallende koffer te kopen bespaar je jezelf een hoop ellende. Je kunt er uiteraard ook gewoon een simpele sticker op plakken of lint aan hangen.


7. Tel je bagagestukken

Als je alleen reist zal het geen probleem zijn, maar als je met een grote groep reist is het slim om jullie bagage-items te tellen. Maak meteen van de gelegenheid gebruik om te kijken of er geen beschadigingen zijn of dingen ontbreken.


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!