image
 image  image
Robson Hatsukami Morgan

Zo regel je een camper voor een dollar per dag

Reis praktisch voor niks met een camper dwars door Amerika. Beeld je in, je komt aan bij een camperverhuurbedrijf of camperdealer in Amerika en er wordt een sleutel in je handen gedrukt. Of je een gloednieuwe camper binnen een week naar de West Coast wilt rijden tegen betaling van slechts 1 dollar per dag? Het klinkt haast te mooi om waar te zijn maar vehicle relocations als deze zijn populairder dan ooit. Als reiziger profiteer jij van een geweldige deal en bedrijven besparen op hun transportkosten. Kortom, een win-win situatie.

Wat is het?

Het concept heet vehicle relocation en behelst het transporteren van verhuurde of gloednieuwe campers van verhuurbedrijven of fabrikanten naar hun klanten (veelal andere verhuurlocaties of showrooms).

Waar kun je het regelen? 

Bekende aanbieders van vehicle relocations in de Verenigde Staten zijn Travelhome.nl, imoova.com en jucyusa.com  Op deze websites tref je lijsten aan met beschikbare deals, elk met hun eigen specificaties. Zo variëren de campertypes, het aantal vrije kilometers, de ophaal- en afleverlocaties en de aflevertermijnen.

Waar moet je op letten? 

  • Je moet voldoen aan de leeftijdseisen van het bedrijf en de staten waar je doorheen rijdt. De minimumleeftijd is doorgaans 21. 
  • Je moet in sommige gevallen beschikken over een internationaal rijbewijs. Dit verschilt per verhuurder. 
  • Je moet je aan de door de staat ingestelde kampeerregels houden. Zomaar ergens parkeren wordt niet in iedere staat toegestaan. Lees je van tevoren in over deze regels op de website van de staat in kwestie. 
  • Je moet de voorwaarden goed doorlezen. De verzekering is meestal inbegrepen, al brengen sommige bedrijven extra kosten in rekening. 
  • Je moet je camper onderhouden. Er komt méér bij kijken dan alleen rondrijden. 

Wat betaal je?

De reguliere tarieven starten vanaf één dollar en lopen op tot circa dertig dollar per dag. Extra’s zoals een campinguitrusting zijn niet zelden bij de prijs inbegrepen. Tel daarbij de volgende kosten op: 

  • Brandstofkosten. De brandstofkosten bij camperverhuur komen voor rekening van de huurder. Gelukkig zijn de prijzen per liter gunstig. 
  • Borg, tussen de $ 500-1000 per voertuig. 
  • Prijs per extra kilometer. Pas je reis hierop aan of wees bereid om extra te betalen. Er zijn ook extra kilometerpakketten te koop. 

Wanneer ga je? 

De beste tijd om te boeken is december tot en met eind januari of begin februari; de ideale ophaaldata vallen tussen maart en juni. Verder stijgt het aanbod van relocation deals na de Amerikaanse vakantieperiodes, zoals de zomermaanden, winter break (een week in februari of maart) en spring break (een week in maart of april). 

Wat zijn de meest gereden routes? 

De meeste camperdealers zijn te vinden in de buurt van Chicago in de staat Illinois en Minneapolis in de staat Minnesota. Omdat de meeste (nieuwe) voertuigen voor aanvang van het zomerseizoen aan de westkust nodig zijn, lopen de populairste routes naar Los Angeles, San Francisco, Seattle, Las Vegas en Denver. Uitgestippelde reisplannen: 

Van Minneapolis via Badlands National Park, Mount Rushmore, Zion National Park, Bryce National Park, Arches National Park naar Las Vegas. 
Van Chicago naar Amarillo, Albuquerque, Grand Canyon, Kingman, Las Vegas, Mojave National Preserve naar Los Angeles. Eventueel te vervolgen langs de kust (Highway 1) richting Santa Margarita, Carmel en inleveren in San Francisco. 

Extra tips! 

Kampgrounds of America (KOA) onderhoudt een nationaal netwerk van uitstekende campings en kampeerplekken. Vraag bij het ophalen van de camper voor een KOA-gids, met daarin alle campinglocaties en contactgegevens.

Aangezien gratis overnachten langs de weg lang niet overal is toegestaan, besloten veel winkels van de Amerikaanse supermarktketen Walmart hun parkeerterrein legaal ter beschikking te stellen aan campers. Vraag eerst toestemming aan de winkelmanager.
 

Meer lezen over roadtrips >

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Lees ook