ian

'551758' door ian '551758' door ian

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Meneer op leeftijd.

ian

Schildpadden kom je op veel plekken in de wereld tegen. Maar zo groot en bijzonder als op de Galapagoseilanden vind je ze nergens. De Galapagosschildpadden kunnen ontzettend oud worden. Er zijn gevallen bekend die ouder dan 140 jaar geworden zijn.

'551741' door ian '551741' door ian

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Dit mag nooit verlore

ian

Elke keer als ik naar deze foto boven onze eettafel kijk, vraag ik me af of deze prachtige reus nog zal leven. Regelmatig lees ik over strooppartijen in het Amboseli NP. Deze machtige dieren, en overigens alle andere diersoorten, mogen niet uitsterven. Ik wil later niet een oude foto laten zien en mijn kleinkinderen vertellen over deze "dieren van vroeger". Iedereen zou deze mooie dieren moeten kunnen zien, nu en in de toekomst..

'551550' door ian '551550' door ian

ChiliPaaseiland

ChiliPaaseiland

Een bijna magische...

ian

Een van de meest magische plekken waar ik geweest ben; Paaseiland! Zo'n 4000 kilometer uit de kust van Chili en ter grootte van ons Texel. De honderden Moai zijn prima in twee a drie dagen te verkennen per gehuurde jeep. Naast duiken in de ruige zee en een dansvoorstelling is er verder weinig te doen op dit eiland. Maar zoals je op de foto kunt zien is het de moeite waard om minimaal één ochtend voor zonsopkomst op te staan en naar deze prachtige plek (Tongariki) te rijden. Paaseiland, je moet het een keer gezien hebben!

'551326' door ian '551326' door ian

BirmaShan

BirmaShan

Het mooie leven in de

ian

Tijdens een driedaagse trekking door de Shan staat stuitte ik op dit groepje Shan. Wat een prachtig puur leven, ver weg van de bewoonde wereld..

'551174' door ian '551174' door ian

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Street life in La Paz

ian

La Paz, één van de meest bijzondere steden waar ik ben geweest. De stad ligt op zo'n 3600m hoogte prachtig ingesloten door de bergtoppen van het Andesgebergte. Een heerlijke stad om zo'n één a twee dagen doorheen te slenteren. Vergeet de "heksenmarkt" niet, waar vrouwen in prachtig gekleurde stalletjes allerlei offertjes verkopen. Van gedroogde babylama's tot beeldjes. Een snoepwinkel voor de fotograaf!

'550935' door ian '550935' door ian

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Een goede zet in La..

ian

Pleinen en parkjes zijn altijd mooie locaties om foto's te maken van de lokale bevolking. Zo ook deze oudere gepensioneerde man, die in het zonnetje geniet van een potje schaken.

'550681' door ian '550681' door ian

BirmaBagan

BirmaBagan

Zonsopkomst in het...

ian

Het stadje Bagan is voor velen het hoogtepunt van een bezoek aan Myanmar. Duizenden tempels en pagodes zijn makkelijk te bezoeken per elektrische fiets. De zonsopkomst over alle tempels is werkelijk prachtig!

'244243' door ian '244243' door ian

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Je leven overzien op.

ian

Twee maanden geleden waren we nog in Peru. Daar hebben we de Colca Canon bezocht, je kunt dit het beste vanuit het kleine dorpje Chivay doen.. Het lijkt hier alsof de tijd heeft stil gestaan, vrouwtjes met plooijurken en kleine lamatjes en schattige marktjes. Op het pleintje zat deze oude man met z'n brilletje half op z'n neus voor zich uit te staren.. De foto had wat scherper gekunt, maar geeft toch een goed beeld van de man..

'243066' door ian '243066' door ian

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Zeeleguaan op...Galap

ian

De enige soort leguanen die onder water kan duiken en blijven om daar voedsel te zoeken.. Hoezo evolutietheorie?? Op Galapagos barst het ervan, dus genoeg momenten om er mooie foto's van te schieten!

'474506' door ian '474506' door ian

BoliviaSucre

BoliviaSucre

Oog in oog met echte.

ian

Heb je altijd al eens echte voetafdrukken van dinosaurussen willen zien? Bezoek dan in Sucre het Parque Cretacico, het is wat toeristisch maar als je je focust op de voetafdrukken is het het zeker waard! Op een gigantische hoge afgegraven rots staan tientallen voetafdrukken van verschillende soorten grote dinosaurussen. Sommige afdrukken zijn meer dan 65 miljoen jaar oud!! Vanaf een soort platform kun je de sporen op een afstandje zien. Neem dus wel je eigen verrekijker mee!!! In het park is ook een klein museum wat uitleg geeft over de dino's waarvan de afdrukken zijn en er staan levensgrote nagemaakte dinosaurussen. Het ligt op zo'n kwartiertje rijden van het centrum van Sucre en om 09:30, 12:00 en 14:30 gaat er een speciaal busje vanaf het grote plein voor de cathedraal.

'241085' door ian '241085' door ian

BoliviaSucre

BoliviaSucre

Coca bladeren kauwen.

ian

We zijn net een uurtje terug van de markt in Tarabuco, waar we deze man op de berghelling zagen zitten. Vanaf de berg had je een mooi uitzicht over de markt en alle inheemse mensen in klederdracht. Dat is waarschijnlijk ook waar deze man juist hier even een "coca break" nam..

'233596' door ian '233596' door ian

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Flamin'go op Floreana

ian

Galapagos eilanden.. mijn droom wereld! Overal waar je kijkt prachtige dieren die je van heel dichtbij kunt fotograferen! Zoals deze flamingo op Floreana Island.. Er waren zo'n twintig flamingos in de Laguna.

'221536' door ian '221536' door ian

PanamaCaribische kust

PanamaCaribische kust

Kuna indianenmeisje o

ian

We hebben gisteren kerst gevierd op de San Blas eilanden voor de kust van Panama. Wat een prachtige eilanden groep van meer dan 400 kleine eilandjes. Alles is eigendom van de Kuna indianenstam. Echt een aanrader om heen te gaan!

'219704' door ian '219704' door ian

Costa RicaCahuita NP

Costa RicaCahuita NP

Two-toed Luiaard in..

ian

Vlak bij de ingang van N.P. Cahuita kwamen we deze two-toed sloth in de boom tegen. We hebben een kwartier staan kijken en in die tijd was hij of zij maar twee meter hoger geklommen haha.

'219556' door ian '219556' door ian

Costa RicaCahuita NP

Costa RicaCahuita NP

Yellow Eyelash Palm..

ian

Dez gele, giftige rakker kwamen we tegen in nationaal Park Cahuita. Tussen de buien door kwamen we leuke dieren tegen. Maar deze erg giftige slang spande de kroon! Wat een prachtig beestje, zo klein, zo gevaarlijk..

'218621' door ian '218621' door ian

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Groene Basilisk aan d

ian

Deze mooie groene Basilisk was de reden dat we eergisteren een boottocht gemaakt hebben over de Rio Frio bij Cano Negro. Wat een prachtig beest! Ook hebben we drie kaaimannen gezien, vele vogels waaronder de roze lepelaar, aalschovers en veel gieren, ook lagen over grote groene Leguanen! Mooi park, echt een aanrader!

'166321' door ian '166321' door ian

ThailandAndaman kust

ThailandAndaman kust

Railey beach

ian

Mooi plaatje in Railey

'166058' door ian '166058' door ian

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Noodlesoup op de mark

ian

Wat een prachtige kleuren en volkeren op de markten in Noord-Vietnam. Dit ventje geniet duidelijk van zijn Noodle soepje!

'160967' door ian '160967' door ian

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Pulau Sibuan

ian

Mooiste plekje waar ik ooit geweest ben.. Pulau Sibuan, een eiland voor de kust van Borneo.

'160815' door ian '160815' door ian

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Zeezigeunerinnetje op

ian

We hebben heel veel gedoken in de buurt van Sipadan bij Borneo. Op dit eiland, Sibuan, leven alleen een aantal zeezigeuners in houten hutjes op het water. Prachtig om te zien!

'159291' door ian '159291' door ian

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Mui Né vissersdorpje

ian

Mui Né vissersdorpje

'159289' door ian '159289' door ian

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Meisjes die...springt

ian

Meisjes die springtouwen in Luang Prabang.

'159288' door ian '159288' door ian

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Zonsondergang Luang..

ian

Prachtige zonsondergang in Luang Prabang.

'159282' door ian '159282' door ian

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Kleine ventjes in...T

ian

Deze ventjes liepen de hele tijd achter ons aan in een bergdorpje. Geweldig vind ik de tekst op zijn shirt; Don't worry be happy, in combinatie met zijn gezichtsuitdrukking.