Caribische kust

Bijzonder aan Caribische kust is dat het twee kustlijnen heeft aan twee verschillende wateren: in het noorden ligt de Caribische Zee en in het zuiden de Grote Oceaan. Trekpleisters aan de Caribische Zee zijn onder andere de tropische San Blas eilanden en Bocas del Toro, dat vlakbij de grens met Costa Rica ligt.

Informatie over Caribische kust

Beste foto's & tips van Caribische kust

'254555' door hayhaenen '254555' door hayhaenen

PanamaCaribische kust

PanamaCaribische kust

Rode Kikker

hayhaenen

De eilandgroep Bocas del Toro bij de Carabische kust in het noordwesten van Panama is een de plaatsen waar je, in dit geval rode, gifkikkers aan kunt treffen. Het eiland Isla Bastimentos heeft zelfs een Red Frog Beach, maar omdat ze daar hotels gaan bouwen en begroeing al grotendeels is geruimd dreigt de leefomgeving van de Rode Kikker te verdwijnen. Gelukkig waren er nog enkele plaatsen waar dit nog niet was gebeurd en waar ik deze rode kikker aantrof die trouwens maar een paar cm groot is.

'487388' door channeke '487388' door channeke

PanamaCaribische kust

PanamaCaribische kust

Nooit meer naar huis!

channeke

Bocas del Toro is een eilandengroep aan de noordwestelijke kust van Panama. Voor een aantal dagen kun je met kleine bepakking overvaren naar het hoofdeiland Isla Colon waar je kunt verblijven. Vanuit daar kun je per boot verschillende eilandjes bezoeken. Ik ben naar Playa de Estrellas gegaan. Het eiland met de kust waar honderden zeesterren liggen. Het zat mij alleen niet mee. Ik was er midden op de dag en aangezien veel mensen daar waterskiën en er steeds bootjes heen en weer varen trekken de zeesterren zich terug. Als je ze wilt zien ga dan heel vroeg in de ochtend als het nog rustig is. Verder is het een heerlijk eiland om te toeven, lekker wandelen door het ondiepe water, uitrusten op het strand en genieten van de lokale bevolking. Deze foto is gemaakt bij zonsondergang. Dit bootje vaart weg en ik denk alleen maar, ik wil nooit meer naar huis! :-).

'336206' door corriedewinter '336206' door corriedewinter

PanamaCaribische kust

PanamaCaribische kust

Fietsend eilandhoppen

corriedewinter

Op het eiland Bastimentos van de Bocas del Toro archipel is het heerlijk relaxen in Caribische sfeer. Wij fietsten naar de westpunt van het eiland waar de meest ongerepte stranden liggen, waaronder het 'zeesterrenstrand': je kunt hier in het heldere water tientallen zeesterren zien liggen op een vierkante meter. Verwacht geen luxe: handdoekje en iets te drinken en te eten moet je zelf meenemen. Deze jongen heeft een bootje en wil je wel naar de kleinere eilanden in de archipel brengen. Hij heeft weinig klandizie, want ook hier komen beduidend minder mensen vanwege de kredietcrisis. Neem je handdoekje mee en vaar naar je privé eiland voor een dag. Heerlijk!

Laat kaart zien