Sucre

Hoewel de regering in La Paz gevestigd is, is Sucre de officiële hoofdstad van Sucre. De oude binnenstad van Sucre is tegenwoordig een van de best bewaarde Spaanse koloniale steden van Zuid-Amerika. Bezienswaardig zijn de vele kerken en het Franciscaner klooster La Recoleta.

Informatie over Sucre

Beste foto's & tips van Sucre

'525319' door CBurgstad '525319' door CBurgstad

BoliviaSucre

BoliviaSucre

Nadenken

CBurgstad

Vanuit Sucre brengen we een bezoek aan de zondagsmarkt van Tarabuco. De markt staat er om bekend één van de meest originele markt van Bolivia te zijn, waar de bevolking uit alle omliggende plaatsen naar toe komt. Vrijwel iedereen draagt nog de traditionele donkere kleding met de kleurrijke omslagdoeken. Ook de hoofddeksels zijn heel apart om te zien en deze hebben vaak een speciale betekenis, bijvoorbeeld of een vrouw is getrouwd of juist nog huwbaar is. De oudere vrouw op de foto draagt een hoofddeksel dat is afgeleid van de helm die werd gedragen door het Spaanse leger. Ze stond tegen een muur uit te rusten en was volledig in gedachten.

'512829' door CBurgstad '512829' door CBurgstad

BoliviaSucre

BoliviaSucre

Stiekem

CBurgstad

De markt van Tarabuco is speciale belevenis. Van heinde en ver komen Bolivianen naar deze markt om producten te kopen en verkopen en om de sociale contacten bij te houden. Zowel de dames als de heren zijn gekleed in de traditionele kleding. Ondanks dat het een toeristische trekpleister is, hebben we zowel in 1995 als ook in 2007 absoluut niet het gevoel dat het niet meer puur en/of natuurlijk is. Slechts hier en daar tref je een toerist. Deze man zat wat verscholen in een hoekje en met een wat olijke blik in zijn ogen, pakte hij wat stiekem een plastic zakje met coca-bladeren uit zijn zak en stopte wat bladeren in zijn mond.

'187058' door HenriBrands '187058' door HenriBrands

BoliviaSucre

BoliviaSucre

Tarabuco Markt.

HenriBrands

Zo'n 14 kilometer buiten Sucre ligt Tarabuco, een plaatsje waar iedere week een markt wordt gehouden waar je veel bewoners in hun fraaie klederdracht kunt ontmoeten. Ingescand negatief Pentax 645 + 2,8/55 mm.-Fuji NPH400

Laat kaart zien