Roelvandersman

'483960' door Roelvandersman '483960' door Roelvandersman

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

Burn baby burn

Roelvandersman

Op Sulawesi houden ze nog hele traditionele begrafenisceremonies, en is heel indrukwekkend om mee te maken. Tijdens deze ceremonies worden buffels en varkens geofferd. Na de slachting worden ze gelukkig wel opgegeten, waardoor deze dieren niet voor niets hoeven te sterven. Maar ja dan moeten ze dus wel worden ontdaan van de haren, en daar gebruiken ze een iets minder traditionele vlammenwerper voor.

'483853' door Roelvandersman '483853' door Roelvandersman

Argentinië

Argentinië

Moerashert

Roelvandersman

Ziet er heel raar uit hoor een hert midden in het water, maar in de Ibera Wetlands kun je ze zien. Echt een mooie omgeving daar waar je kaaimannen, capibara's en dus herten kan spotten. Een leuke plek om te overnachten is Ibera Estero Salvaje. Heerlijk kleinschalig, de supergezellige eigenaren proberen een stuk grond veevrij te houden, waardoor de wilde dieren naar deze plek toekomen. Wij zagen er al wat herten en capibara's.

'483314' door Roelvandersman '483314' door Roelvandersman

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Torres del Paine

Roelvandersman

Echt één van de mooiste nationale parken ter wereld denk ik Dit park herbergt zoveel moois, als blauwe meren, mooi uitgeslepen bergen, gletsjers, watervallen, uiteraard wildlife, waaronder guanaco's en puma's. Alhoewel je wel wat geluk of geduld moet hebben om de puma te spotten, maar het idee dat hij er rondloopt maakt het al geweldig.

'483236' door Roelvandersman '483236' door Roelvandersman

ArgentiniëLos Glaciares

ArgentiniëLos Glaciares

Fitz Roy

Roelvandersman

De wandeling van El Chaltén naar het meer Laguna de los Tres is een mooie route. Je wandelt in deze 10 km one way door verschillende soorten landschap en wordt op het eind (o.k. niet helemaal, want ja je moet ook nog terug) beloond met een prachtig uitzicht op het meer en de peaks waaronder de Fitz Roy.

'483155' door Roelvandersman '483155' door Roelvandersman

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Waar zijn jullie??

Roelvandersman

Op de droge vlaktes van de etosha pan zijn de dieren moeilijker te spotten, het voordeel van etosha is dat er waterholes zijn, waar alle dieren naar toe trekken. Eigenwijs als we zijn doen we toch maar een rondje de andere kant op, en beginnen lekker met honeybadgers, een bruine hyena en deze lonely giraffe, zonder een auto om ons heen. Dat gold niet voor de volgende dag toen we een neushoorn spotte en binnen een kwartier omringt waren door auto's! Volg dus niet altijd de gebaande paden in het park!

'482921' door Roelvandersman '482921' door Roelvandersman

BotswanaZoutpannen

BotswanaZoutpannen

Beautiful cat

Roelvandersman

De manier van lopen de houding de attitude alles aan deze beesten is eigenlijk mooi. In de nxai pan hebben we leeuwen kunnen aanschouwen zonder auto's om ons heen.

'463156' door Roelvandersman '463156' door Roelvandersman

Argentinië

Argentinië

Capibara

Roelvandersman

de Ibera wetlands in Argentinie zijn vrij moeilijk te bereiken, maar zeker de moeite waard. Zo kun je er Capibara's, kaaimannen, moerasherten, anaconda's e.d. vinden. En ik heb begrepen van locals, dat ze proberen om de jaguar terug te krijgen (hopen dat dat lukt). Dit was de eerste keer dat ik een capibara spotte en het is echt bizar om te geloven dat dit knaagdieren zijn. Kunnen gewoon 1.2m. groot worden!

'462954' door Roelvandersman '462954' door Roelvandersman

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Safarimomentje

Roelvandersman

van te voren bedenk je wel eens met wat voor foto je graag zou thuis komen. En eentje daarvan was de olifant voor de zon! we kregen er uiteindelijk een stuk of twintig. Een mooi momentje!

'462728' door Roelvandersman '462728' door Roelvandersman

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Okavango by air

Roelvandersman

we zaten maar te twijfelen en te twijfelen, moeten we t wel doen of niet. Een vlucht boven de okavango is namelijk niet goedkoop, maar we waren heel blij dat we het uiteindelijk toch hebben gedaan. Echt een fantastische vlucht, waarbij je een goed beeld krijgt van hoe het er beneden nu eigenlijk uitziet. En als je dan kuddes buffel, olifanten, giraffes en zelfs krokodillen vanuit de lucht kan spotten is dat natuurlijk geweldig!

'462591' door Roelvandersman '462591' door Roelvandersman

BraziliëIguazu

BraziliëIguazu

Watergeweld

Roelvandersman

De watervallen van Iguazu op de grens tussen Brazilie en Argentinie is echt een must see. Wat een geweld! Tippie: bezoek wel beide kanten, is echt allebei de moeite waard. Argentinie kun je zo twee dagen verblijven, waarbij Brazilie één dag voldoende is.

'462369' door Roelvandersman '462369' door Roelvandersman

BotswanaMakgadikgadi

BotswanaMakgadikgadi

Slapen onder een...st

Roelvandersman

slapen onder een sterrenhemel, dat was ons doel op de makgadikgadi zoutpannen. Het leek ons tof om de sterren te kunnen zien, en hiervan de hele nacht te kunnen genieten, helaas voor ons was de enige ster die we zagen de zon bij opkomst. Tijdens de avond ontstonden er veel wolken en stak er een flink windje op. We zaten allemaal onder het zout, en 'sochtends was iedereen helemaal verwaaid en had rode ogen. Maar uiteindelijk toch een bijzondere ervaring!

'462280' door Roelvandersman '462280' door Roelvandersman

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Jezus aureool

Roelvandersman

tijdens ons bezoek aan de Cristo Redentor was er helaas veel mist, en konden we op sommige momenten het beeld niet eens zien. Maar toen het zonnetje doorbrak en precies achter zijn hoofd dit aureool ontstond, waren we heel blij om dit zien.

'462087' door Roelvandersman '462087' door Roelvandersman

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

Perito moreno

Roelvandersman

Bij de Perito Moreno besef je weer hoe bizar de natuur is. Het is echt een waanzinnig uitzicht op deze gletsjer, de boottocht is ook zeker de moeite waard, omdat je zo de grootsheid van de gletsjer ervaart. Met de vallende stukken ijs erbij een geweldige ervaring.

'461693' door Roelvandersman '461693' door Roelvandersman

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Blue

Roelvandersman

lago grey in het Torres del Paine NP, is gevormd door de enorme grey gletsjer. Zoals ook bij de perito moreno breken er wel eens stukken af, en hier was een mooi stuk verdwaald geraakt in het midden van het meer.

'482844' door Roelvandersman '482844' door Roelvandersman

Argentinië

Argentinië

Bring cash

Roelvandersman

Economisch gezien gaat het niet zo lekker met Argentinie, maar dat is beslist geen reden om dit land niet te bezoeken, want wat een prachtig land is dit! Een land van uitersten kun je wel zeggen, en heeft werkelijk alles. Maar om wat toekomstige reizigers naar Argentinie wat geld te besparen het volgende: In Argentinie wordt met de Argentijnse pesos betaald. Om aan dit geld te komen kun je verschillende dingen doen. (cash Euro's omruilen) (pinnen) of (geld overmaken en cash ontvangen). Bij deze transacties worden nogal uiteenlopende rates gehanteerd. Zo was het volgende is ons geval aan de orde: Voor cash Euro's kregen we per Euro 14 Arg. Pesos. Voor overgemaakt geld kregen we per Euro 12 Arg. Pesos En bij het pinnen ontvingen wij 10.3 Arg. Pesos. (daarnaast kun je slechts kleine bedragen pinnen en moet je per transactie zo'n 50 Arg. Pesos betalen) Indien je dus van plan bent om zeg even per persoon 1000 euro uit te geven. Kan je in het beste geval 14000 Arg. Pesos uitgeven. En in het slechtste geval slechts 10300 Arg. Pesos. En ik kan je vertellen dat je voor 3700 Arg. Pesos heel veel rode wijntjes en lekkere biefstuk(jes) kan eten. Nog een klein tipje hierbij is dat je wel moet zorgen al je pesos in Argentinie worden opgebruikt, omdat wisselkantoren in Nederland niet zo happig zijn op deze valuta. kleine lettertjes: Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

'461594' door Roelvandersman '461594' door Roelvandersman

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Cristo redentor

Roelvandersman

letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van Rio de Janeiro. De cristo redentor (jesus christ superstar)! Hoog boven Rio torent dit indrukwekkende beeld boven de stad uit. Vanuit alle hoeken in de stad kan je een glimp van dit wereldwonder opvangen. Daarnaast is hij ook van dichtbij te bezoeken, verwacht overigens niet dat je de enige bent.

'457388' door Roelvandersman '457388' door Roelvandersman

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Sand pattern

Roelvandersman

Wat een wind en wat een zand! Door de wind, wordt het vele zand op fantastische manieren gevormd, zo verschuiven de zandduinen bij de sossusvlei zelf ook met de jaren. Bij de sossusvlei zag ik deze tekening in het zand. Best wel een aardige kunstenaar die wind!

'456875' door Roelvandersman '456875' door Roelvandersman

BotswanaKalahari

BotswanaKalahari

The hunter

Roelvandersman

in het droge gebied van de kalahari hebben de San of ook wel the bushmen genoemd allerlei innovatieve dingen bedacht, om in deze bizarre omstandigheden te kunnen overleven. Met hun rare klakgeluidjes erg leuk en mooi om te zien.

'456352' door Roelvandersman '456352' door Roelvandersman

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Stay close to mama

Roelvandersman

blijf maar lekker dicht bij mama, en laat die slagtanden nog maar veel groter groeien. In de hoop dat niemand ze van je af wil pakken. Gelukkig kan jij als klein olifantje in Chobe NP lekker rondwandelen, zonder je al teveel zorgen te maken. Naar schatting lopen er tussen de 50.000 en 100.000 olifanten rond.

'455276' door Roelvandersman '455276' door Roelvandersman

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Zilverreiger in de...

Roelvandersman

Tijdens een zonsondergang vloog deze zilverreiger, die gelukkig tegenwoordig weer veel wordt gezien in Nederland, langs de skyline van Rotterdam. Blijkbaar schuwen ze de stad niet.

'447491' door Roelvandersman '447491' door Roelvandersman

ZwitserlandKanton Bern

ZwitserlandKanton Bern

Wonderland

Roelvandersman

De omgeving Lauterbrunnen met al z'n watervallen en prachtige vallei is fantastisch om doorheen te wandelen, ook paragliden vanaf Murren en dan in de vallei landen is zeker een aanrader.

'446971' door Roelvandersman '446971' door Roelvandersman

ZwitserlandKanton Bern

ZwitserlandKanton Bern

Zwitserse koe

Roelvandersman

De omgeving Grindelwald is fantastisch om te wandelen. Mede mogelijk gemaakt door het gerinkel van de koebellen. Hier bij de Bachsee waren de koeien ook vertegenwoordigt en zij maken het lopen zo nog een mooiere ervaring.

'436778' door Roelvandersman '436778' door Roelvandersman

UgandaKibale Forest NP

UgandaKibale Forest NP

Bah poep

Roelvandersman

Zo eens even proeven wat moeders gisteren heeft gegeten. mjammjammjam dit is toch wel lekker zeg he. Ho wacht eens even wat zit daar nou??? daar ligt één of ander idioot foto's te schieten. Neeneeneenee dit is pindakaas ja dit is echt pindakaas hoor.

'436495' door Roelvandersman '436495' door Roelvandersman

BotswanaZoutpannen

BotswanaZoutpannen

Poesjes

Roelvandersman

De Nxai pan is een zoutpan en op de achtergrond van deze foto kun je goed zien dat het landschap voornamelijk bestaat uit het grote niks. Toch blijven hier in het droge seizoen veel dieren achter, en voor de leeuwen genoeg lekkers om ook achter te blijven. Dit schijnt dan ook één van de beste plekken te zijn om lionkills te zien. Dus ook voor ons de reden om de diepe zandwegen te trotseren en al hebben wij geen lionkill gezien vonden wij het toch zeker de moeite waard. Wij hebben 5 km. lang met een groep van 5 leeuwen mee kunnen rijden die op weg waren naar een waterhole. Dit waren twee van de puberleeuwen, je ziet nog licht de print in de pootjes.