Los Glaciares

De Los Glaciares is een gebied met uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, ruige, torenhoge bergen en talrijke gletsjermeren, waaronder Lake Argentino van 160 kilometer lengte. Het park ligt in het uiterste zuiden van Los Glaciares. Ook de Perito Morenogletsjer en El Calafate liggen hier.

Informatie over Los Glaciares

Beste foto's & tips van Los Glaciares

'483236' door Roelvandersman '483236' door Roelvandersman

ArgentiniëLos Glaciares

ArgentiniëLos Glaciares

Fitz Roy

Roelvandersman

De wandeling van El Chaltén naar het meer Laguna de los Tres is een mooie route. Je wandelt in deze 10 km one way door verschillende soorten landschap en wordt op het eind (o.k. niet helemaal, want ja je moet ook nog terug) beloond met een prachtig uitzicht op het meer en de peaks waaronder de Fitz Roy.

'492371' door chateau '492371' door chateau

ArgentiniëLos Glaciares

ArgentiniëLos Glaciares

Gevaarlijk???

chateau

Wij maakten een boottocht over het Lake Argentina. Hoogtepunt van dit tochtje was de Spegazzini gletsjer. Je vaart recht af op een enorme ijsmuur van tientallen meters hoog. Een andere boot (wij gelukkig niet) naderde de gletsjer wel erg dicht. In werkelijkheid is er nog wel een grote afstand tussen boot en de brokkelige gletsjer. Maar toch........

'515942' door corriedewinter '515942' door corriedewinter

ArgentiniëLos Glaciares

ArgentiniëLos Glaciares

Eindeloos Patagonië

corriedewinter

We zijn vanuit Buenos Aires naar El Calafate gevlogen en vervolgen nu onze weg per huurauto op de eindeloze RN 40 die door heel Patagonië voert. Het gedeelte tussen El Calafate en El Chaltén is geasfalteerd, dus reservebanden zouden niet nodig hoeven zijn. Reken er toch maar op, want als je even van de weg af gaat, kom je in de troep terecht. Denk ook aan extra benzine in El Calafate. In El Chaltén is een beperkte voorraad. Ik geniet van het fantastische uitzicht op de toppen van het NP Los Glacieres en het Viedmameer met links de gletsjer waar je een tocht kunt maken. In El Chalten liggen wel 70 km wandelpaden, variërend in moeilijkheidsgraad. Mocht je een geoefend bergbeklimmer zijn, dan is je droom het beklimmen van de Fitzroy, de steile berg rechts. De beklimming is extreem moeilijk vanwege de valwinden. Er gebeuren helaas regelmatig ongelukken. Maar o, wat is het daar mooi... Ga vooral in onze winter naar Patagonië. Vanaf oktober begint het seizoen.

Laat kaart zien