Zoutpannen

Botswana is het land van Chobe en de Okavango Delta, maar je vindt er ook uitgestrekte zoutvlaktes. In het hart van het land liggen de zoutpannen Makgadikgadi en Nxai. In de hete droge periode is er maar weinig leven te bekennen, maar wanneer de zomerregens losbarsten trekken de zoutpannen duizenden dieren aan.

Informatie over Zoutpannen

Beste foto's & tips van Zoutpannen

'358865' door PaulHoo '358865' door PaulHoo

BotswanaZoutpannen

BotswanaZoutpannen

Kroonluchter van...bi

PaulHoo

In het restaurantgedeelte van de Planet Baobab campsite kwam ik deze kroonluchter tegen gemaakt van bierflesjes Amstel. Geen idee of dit het resultaat is van een sessie Creatief met Bier bij de AA..... (ik was er niet bij aanwezig... ben het inkoppertje maar vast voor....)

'244988' door hbplaatjes '244988' door hbplaatjes

BotswanaZoutpannen

BotswanaZoutpannen

Rennende Giraf

hbplaatjes

Deze foto van een rennende giraf is genomen in het Nxai Pan National Park.Het was in onze zomer, dus daar winter en dan is het heel erg droog in de Nxai Pan. Een giraf is een telganger. Dat wil zeggen dat hij bij het lopen beide poten aan één kant tegelijkertijd optilt en naar voren neer zet. Ook een kameel heeft deze afwijkende manier van lopen. Giraffen lopen niet graag hard, omdat ze dan kwetsbaar zijn. Door hun rare lichaamvorm struikelen ze vrij snel en als ze iets breken zijn ze gezien.

'283310' door Lione Kolsteren '283310' door Lione Kolsteren

BotswanaZoutpannen

BotswanaZoutpannen

Zoutvlakte

Lione Kolsteren

Zoutvlakte? Met al dat water? Ja zeker, dit is de zoutvlakte van Nata. De maanden vóór ons bezoek was er extreem veel regen gevallen. In plaats van spierwitte zoutvlakten zagen we dus een enorm meer. Beetje een tegenvaller, maar de zonsondergang maakte het weer een beetje goed!

Laat kaart zien