Sossusvlei

De Sossusvlei maakt deel uit van de Namib woestijn, een van de oudste en grootste woestijnen in de wereld. In de Sossusvlei liggen enkele van 's lands bekendste bezienswaardigheden, waaronder de Dune 45 (beklim deze duin vroeg in de ochtend zodat je vanaf de top de zon mooi ziet opkomen), de Deadvlei met zijn dode bomen en de Sesriem Canyon. Een ballonvaart over de Sossusvlei is een unieke ervaring.

Informatie over Sossusvlei

Beste foto's & tips van Sossusvlei

'456884' door WKerkhof '456884' door WKerkhof

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Ballonvaart

WKerkhof

Nog eentje van een prachtige en indrukwekkende ballonvaart die we over Sossusvlei en de Sesriem Canyon maakte. In de verte zagen we de prachtige duinen van Sossusvlei liggen, maar de windrichting voor ons over dit ruige stukje Namibie, om op nog geen 200 meter van de Sesriem Canyon te landen! Bedankt iedereen voor de leuke reacties op mijn blog en tip (top-tip deze week) over deze ballonvaart!

'505069' door Bowral '505069' door Bowral

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Dat valt niet mee ...

Bowral

Wil je een totaaloverzicht van Deadvlei hebben, beklim dan 'Big Daddy', de hoogste duin (325 meter) in het gebied rond de Sossusvlei. De duin grenst aan Deadvlei en ligt dichtbij de 4x4 parkeerplaats. Bedenk wel dat de klim (nog) lastiger en zwaarder is dan die van 'Dune 45'. De mooiste momenten zijn natuurlijk rond zonsopgang en zonsondergang

'463136' door hbplaatjes '463136' door hbplaatjes

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Sossus dune lodge

hbplaatjes

We verbleven 2 nachten in de Sossus Dune Lodge. Deze lodge ligt (als enige) in het Namib Naukluft NP en wordt beheerd door de overheid (NWR). Je mag vanuit deze lodge vroeger vertrekken naar Sossusvlei, zodat je daar met zonsopkomst bent. De ligging van de lodge is mooi, de grote kamer zijn prima en het geheel is mooi aangelegd. De verzorging is niet top, maar acceptabel. Hier staat één van de huisjes van de lodge op de foto bij zonsondergang. Vroeg naar bed, want om halfvijf ging de wekker.

Laat kaart zien

Laatste Sossusvlei artikelen

Namibië: wachten op water

Ik ben dol op woestijnen. De droge hitte, de vergezichten, de afkoeling 's avonds en de schitterende nachtelijke sterrenhemels hebben mij verliefd gemaakt op dit bijzondere landschap.

Ik ben dol op woestijnen. De droge hitte, de vergezichten, de afkoeling 's avonds en de schitterende nachtelijke sterrenhemels hebben mij verliefd gem...