Mariekedanbo

'378226' door Mariekedanbo '378226' door Mariekedanbo

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Mooie muurschildering

Mariekedanbo

Soms kom je op de raarste plekken hele mooie muurschilderingen tegen. Deze kwam ik tegen op zoek naar het toilet in een kleine berghut aan de piste in Oostenrijk. Wil je er ook heen? Neem dan in het dorp Scheffau de kabelbaan omhoog. Stap bovenaan uit en ga linksaf richting het grote restaurant op de top. Vlak voor dit restaurant neem je de blauwe afdaling naar beneden. Als je vlak langs de bomen blijft skiën, ski je zo tegen een gezellig klein berghutje aan. Naast deze prachtige muurschildering hebben ze daadwerkelijk een apart toilet voor kinderen. (Niet weggestopt bij de Heren of Dames, maar echt een aparte toiletruimte!) en heerlijke apfelstrüdel met glühwein :-)

'378225' door Mariekedanbo '378225' door Mariekedanbo

Duitsland

Duitsland

Beer in het berenpark

Mariekedanbo

Deze foto is genomen in het berenpark in het Zwarte Woud. Een fantastische plek om beren te bewonderen in een redelijke natuurlijke habitat. Het park is mooi aangelegd en door het terrein van de beren stroomt een kleine beek met helder water. http://www.badenpage.de/nl/excursies/excursies-in-de-region-zwarte-woud/wolf-und-baerenpark.html vertelt in het nederlands over dit park en http://www.baer.de/site2010/index.php geeft dutistalige informatie over het berenpark in Bad Rippoldsau-Schapbach.

'378222' door Mariekedanbo '378222' door Mariekedanbo

Duitsland

Duitsland

Snelheid en...verstil

Mariekedanbo

De waterval vlakbij Bad Rippoldsau in het Zwarte Woud vond ik een hele bijzondere ervaring. Tijdens de wandeling kon je bijna voelen dat je door een heel oud bos liep. Bij de waterval zag je het levendige water in een grote snelheid van de helling spatten, terwijl naast de waterval een bijna verstild landschap was van eeuwenoude mossen in de meest bijzondere groentinten en prachtige oude bomen met fantastische wortelsystemen. Voor mij was dit een ontmoeting tussen de snelheid van het klaterende water en de fluisterende stilte van de bomen.

'480699' door Mariekedanbo '480699' door Mariekedanbo

Duitsland

Duitsland

Bezoek het berenpark.

Mariekedanbo

Ben je op vakantie in het Zwarte Woud, bezoek dan het berenpark in Bad Rippoldsau-Schapbach. Ik ben hier in de zomer van 2012 geweest. Hoewel je duidelijk kunt zien dat het park nog in ontwikkeling is, was het bezoek zeer zinvol. Onze kinderen van 2 en 5 vonden het fantastisch om van zo dichtbij beren te zien lopen. Ook voor ons volwassenen is het heel bijzonder dat je de beren gewoon kunt zien rondscharrelen. De beren zitten op een groot terrein waar een riviertje door loopt en waar een wandelpad omheen is aangelegd. (Tussen het terrein van de beren en het wandelpad zit wel een hek... Zie ook mijn berenfoto op mariekedanbo.) In het park zijn diverse informatieborden waarop staat hoe de beren in het wild leven en hoe deze beren vanuit gevangenschap in een circus of als dansende beer zijn overgebracht naar dit park, waar ze een dierwaardiger leven kunnen leiden. Echt een aanrader als je de ruimte die dieren in gewone dierentuinen krijgen te klein vindt, maar toch wel eens een beer wilt zien. Duitstalige informatie op de website van het berenpark zelf:http://www.baer.de/site2010/

'480572' door Mariekedanbo '480572' door Mariekedanbo

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Sneeuw-wandelen...tij

Mariekedanbo

In 2010 waren we op skivakantie in Les Arcs. Daar kun je via de vvv in het skistation aanmelden voor de excursie sneeuwwandeling met gids. Wij hebben een dag (nou ja zo'n 4 uur) door maagdelijk witte sneeuw gewandeld. Je krijgt dan raquettes die je onder je schoenen monteerd. Doe hiervoor bij voorkeur je bergschoenen aan. Het uitzicht dat je hebt als je door een besneeuwd bos wandeld, of in een besneeuwde vallei is echt schitterend. Zie ook mijn foto van de gids.

'374087' door Mariekedanbo '374087' door Mariekedanbo

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Winterse sferen:...Sn

Mariekedanbo

Toen het te hard sneeuwde om te kunnen ski-en, zijn we gaan sneeuwwandelen met een gids. Mijn vriendin en ik waren de enige gekken die de sneeuw wilden trosteren die dag. (De mannen bleven liever in de warmte van ons appartement...) Onze beloning was groot. De gids wist en paar mooie paadjes door maagdeijk witte sneeuw. En kon zelfs sproen van ree-en en sneeuwhazen aan wijzen. Doordat we raquettes, (soort van tennisrackets) onder onze schoenen hadden gemonteerd, zakten we niet zo ver door de sneeuw. Wat ook hielp is dat de gids het pad voorbewerkte. Echt een aarnader om tijdens je skivakantie te doen.

'373621' door Mariekedanbo '373621' door Mariekedanbo

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

één van de vele apen.

Mariekedanbo

Na wat wikken en wegen toch maar gekozen voor de categorie Wildlife. De apen van Giraltar zijn zo relaxed dat je ze van heel dichtbij op de foto kunt zetten. Nu hadden we ook mazzel dat we er tijdens de voorjaarsvakantie waren. En dat was duidelijk laagseizoen op Gibraltar. Het eiland is goed in een dag te bekijken. Je kunt er goed aapjes kijken en vanaf de vuurtoren kun je Noord-Afrika zien.

'373620' door Mariekedanbo '373620' door Mariekedanbo

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Olietankers en jetset

Mariekedanbo

Vanaf de apenrots op Gibraltar heb je een heel mooi uitzicht op de haven en het zuiden van Andalusië. Ik vond het gek om zulke grote olietankers zo vlak voor de kust te zien en helemaal in combinatie met de chique wijk in de haven van Gibraltar waar ipv auto's chique boten voor de deur afgemeerd lagen.

'373502' door Mariekedanbo '373502' door Mariekedanbo

Oostenrijk

Oostenrijk

Doorkijkje op de...Do

Mariekedanbo

Vanuit het klooster in Melk heb je een schitterend uitzicht op de Donau en het landschap rondom de rivier. het klooster Melk vond ik prachtig, maar het was er wel toeristisch. Dit panorama geeft de wijdsheid weer die ook in Melk heerst. En ik vond het geel van het klooster mooi contrasteren met het weidse groen van de Donauvallei.

'373456' door Mariekedanbo '373456' door Mariekedanbo

Oostenrijk

Oostenrijk

Lijnenspel op de Dona

Mariekedanbo

Tijdens onze fietsreis langs de Donau kwamen we deze bijzondere sluis in de Donau tegen. Ik vond het lijnenspel heel bijzonder. Je kunt via deze sluis heen en weer tussen Duitsland en Oostenrijk, maar dan moet je wel enkele trappen op. Hebben wij met de fiets toch maar niet gedaan.

'373367' door Mariekedanbo '373367' door Mariekedanbo

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

De regen verwoord mij

Mariekedanbo

Bij het hotel Land's End in Den Helder eindigt mijn wandelreis langs de Noordzee. De hele dag heb ik gewandeld in de stromende regen. Eerst haal ik mijn bagage op (ik liep een trektocht met bagagevervoer), daarna drink ik een grote mok warme thee en kijk naar buiten. De beslissing om een taxi naar het station te nemen is snel gemaakt. Door het raam schiet ik dit plaatje. De regen verwoord mijn gevoel, jammer dat deze trektocht voorbij is.

'373366' door Mariekedanbo '373366' door Mariekedanbo

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Lekker struinen door.

Mariekedanbo

In de Noord-Hollandse duinen kun je heerlijk struinen. Er lopen mooie wandelpaden en als je buiten het broedseizoen bent, kun je diep het Duinreservaat (vlakbij Egmond) in. Je komt hier zeer weinig toeristen tegen. In augustus 2008 heb ik hier gewandeld en de stadjes als Egmond en Bergen waren gezellig druk, maar zodra je van de hoofdpaden afweek, liep je door een prachtige natuur en was het heerlijk rustig.

'373365' door Mariekedanbo '373365' door Mariekedanbo

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Huisjes aan het...str

Mariekedanbo

Tijdens mijn rondwandeling vanuit Wijk aan Zee liep ik langs deze strandhuisjes. Het was een avondwandeling in augustus en het was hoog water. Deze foto laat duidelijk zien dat dergelijke strandhuisjes niet voor niks op palen zijn gebouwd.

'373270' door Mariekedanbo '373270' door Mariekedanbo

Oostenrijk

Oostenrijk

Beeldengroep...Nibelu

Mariekedanbo

Deze beeldengroep geeft een scene weer uit de Nibelungen Mythe. De componist Richard Wagner heeft op deze mythe de bekende opera trilogie " Der Ring der Nibelungen" gebaseerd. En die opera was weer een inspiratie voor Tolkien's trilogie "In de ban van de Ring". Heerlijk vond ik dat om onderweg één van mijn favorieten boeken tegen te komen. Deze mooie beeldengroep staat trouwens in Tulln, een gezellig stadje langs de Donau met enkele fraaie gebouwen en mooie beelden.

'373264' door Mariekedanbo '373264' door Mariekedanbo

FrankrijkMont Blanc

FrankrijkMont Blanc

De Mont Blanc in al..

Mariekedanbo

Hier schittert de Mont Blanc in al haar glorie. Deze foto heb ik genomen vanaf de parapentplek even voordat ik met een tandem-vlucht naar beneden vloog. Het uitzicht op de bergwereld rondom was schitterend. En die eerste stappen in de lucht voordat je gaat vliegen vond ik zeer bijzonder.

'373262' door Mariekedanbo '373262' door Mariekedanbo

FrankrijkMont Blanc

FrankrijkMont Blanc

In vogelvlucht boven.

Mariekedanbo

Dat was gaaf, een tandemvlucht met de parapent. Eerst met bonkend hart van een helling aflopen, en dan als je geen grond meer onder je voeten hebt, de touwtjes voelen trekken, we gaan iets omhoog en zweven als een vogel door de lucht. Landen is iets wat je moet leren, of zoals ik deed, gewoon een beetje mazzel hebben en je tandemparner uitzoeken op lengte, zodat zijn benen de touchdown opvangen... Bijna jammer dat je hier geen foto's van personen mag plaatsen, want de landing zag er grappig uit, twee voeten op de grond en twee in de lucht in een weiland met roodbonte koeien. We waren op de parapantplek met uitzicht op de Mont Blanc. Twee van onze vrienden hebben een tandembrevet en dat moet je onderhouden door regelmatig iemand in je tandem mee te nemen. Toen we dat hoorden zijn we met de hele vriendenclub een hemelvaartweekend lang gaan parapenten.

'373180' door Mariekedanbo '373180' door Mariekedanbo

GriekenlandSamos

GriekenlandSamos

lunch onderweg bij..

Mariekedanbo

Bij dit hutje hebben we aangelegd tijdens onze kayak trip op Samos. Kayakken is wat mij betreft echt een aanrader om als activiteit te doen als je op een Grieks eiland bent. vanaf het water ziet de kust er weer heel anders uit. Je hebt wel een redelijke conditie nodig, want er is stroming en de golven maken het peddelen niet eenvoudig. Oh ja, in de tuin van dit hutje werden wij getrakteerd op een zeer uitgebreide Griekse lunch.

'480527' door Mariekedanbo '480527' door Mariekedanbo

GriekenlandSamos

GriekenlandSamos

Ga kayakken op zee

Mariekedanbo

Bezoek je een Grieks eiland, ga dan eens een dagje kayakken op zee. Toen wij op Samos waren hebben we een dag met de kayak gepeddeld. Heel mooi om tegen de elementen in te varen, af en toe wat zwaar. Maar halverwege werden we beloond met een heerlijke uitgebreide lunch bij het hutje op de foto hieronder. Vanaf de boot ziet de kust er ook weer heel anders uit. Helaas kostte het kayakken teveel energie om onderweg kiekjes te maken.

'373178' door Mariekedanbo '373178' door Mariekedanbo

GriekenlandSamos

GriekenlandSamos

Cipressen in lijn op.

Mariekedanbo

De cipressen maken van dit landschap een mooi sfeerplaatje. We liepen heir een korte wandeling van zo'n 2 uur. Prachtig en hoewel het hoogzomer was en de hotels aardig vol zaten, kwamen wij geen toerist tegen tijdens het wandelen. Frappant nietwaar.

'373051' door Mariekedanbo '373051' door Mariekedanbo

GriekenlandSamos

GriekenlandSamos

Geitehoeder in het...

Mariekedanbo

Tijdens onze mountainbike tocht kwamen we deze geitehoeder met zijn geiten tegen. Hier grazen ze op het kleine stukje vlak land tussen de zee en de bergen.

'373050' door Mariekedanbo '373050' door Mariekedanbo

GriekenlandSamos

GriekenlandSamos

Geiten bij het strand

Mariekedanbo

"Wildlife" tussen aanhalingstekens. Deze geiten leken wel verwilderd, maar verderop liep een herder. De geitjes versperden ons pad tijdens een mountainbike tocht op het eiland Samos.

'373049' door Mariekedanbo '373049' door Mariekedanbo

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Grand Canyon

Mariekedanbo

Hier een uitzicht op de Grand Canyon. De enige foto die gedigitaliseerd is van onze roadtrip door West-Amerika. We huurden in 2002 een camper type omgebouwde Ford-truck met four-wheel drive en hebben een rondrit gemaakt van Las Vegas door Grand Canuon, Bryce Canyon, Zion, Death Valley, Yosemite, Sequoia en Kings Canyon. Een schitterend gebied om door te reizen. helemaal als je een kleine camper hebt waarmee je nog over passen kunt rijden. We hebben schitterende wandelingen gemaakt. Langs de rand van de Grand Canyon, die je hier op de foto ziet, naar Angel's landing in Zion, een schitterende rondwandeling door Bryce Canyon en de watervallen met marmotten bij King's Canyon.

'372865' door Mariekedanbo '372865' door Mariekedanbo

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

De zee bonkt met wild

Mariekedanbo

Bij het noordelijke kustpad dat we liepen zagen we regelmatig hoe prachtig de zee bonkt op de rotsen. Je ziet hier de droge rode aarde, de azuurrblauwe zee en de groene cacti, waarvan er in elk jaargetijde wel 1 in bloei staat.

'372862' door Mariekedanbo '372862' door Mariekedanbo

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Wonderbaarlijke natuu

Mariekedanbo

Hier zie je hoe kleine deneboompjes in een prachtig lichtgroene kleur het zwarte lavazand van de vulkanen veroveren. We liepen op de vulkanen op La Palma. Je wandelt heir door een bizar landschap. Kom je op een top, dan zie je de bananenplantages van Los Llanos en de zee in de verte liggen. Houd je ogen op het pad of zit je onderaan een klim dan loop je door een zwarte en okerrode wereld. Van een afstand doet het doods aan, maar dichterbij zie je vele tekens van vruchtbaarheid. felgroene boompjes, kleine struikjes, gele bloemetjes. Echt fantastisch om te mogen zien.