Mont Blanc

Met een hoogte van 4808 meter is de Mont Blanc de hoogste berg van Europa. De berg ligt op de grens tussen Mont Blanc en Italië en niet ver vewijderd van Zwitersland. De berg beklimmen is een uitdaging op zich, met name door het gevaar van vallend gesteente. De meest gebruikte route naar de top is de Goûterroute. Maar ook vanaf de andere bergtoppen in de omgeving heb je een prachtig uitzicht.

Informatie over Mont Blanc

Beste foto's & tips van Mont Blanc

'276586' door fotofreak '276586' door fotofreak

FrankrijkMont Blanc

FrankrijkMont Blanc

Uitzicht op de Mont..

fotofreak

In Chamonix ga je met een treintje naar boven naar zo'n 1900 meter en dan heb je een adembenemend uitzicht op de Mont Blanc. Ik kan hier uren naar kijken, dit verveelt toch nooit?

'401655' door jacomien '401655' door jacomien

FrankrijkMont Blanc

FrankrijkMont Blanc

De briesende stier

jacomien

We rijden en wandelen een rondje rondom de Mont Blanc. Een prachtig en zeer afwisselend gebied waar in de bergen ook grote kuddes koeien lopen. Een grote wagen staat aan de kant van de weg om de koeien te melken. Aan de ene kant gaat de koe naar binnen om er vervolgens gemolken aan de andere kant weer uit te gaan. En dan een stuk of tien tegelijk. Natuurlijk gaan we hier even kijken. Er is ook een stier aanwezig. Bij de uitgang steken ze de weg over en lopen naar de volgende wei. Deze stier ook. In die wei gaat hij eerst al het zand en stof over zich heen gooien. Blijkbaar reageert ie zich even af. Het was uitkijken voor mijn camera maar ik kon het doordat ik achter een schuurtje stond toch even vastleggen. (even openen en: de stier ligt niet aan de ketting hoewel dat erop lijkt )

'276581' door fotofreak '276581' door fotofreak

FrankrijkMont Blanc

FrankrijkMont Blanc

Mont Blanc

fotofreak

Dit was zo prachtig. Het weer was geweldig, zelfs warm. We liepen allemaal in t-shirt. En dan zo'n fantastisch uitzicht, dit is toch puur genieten?

Laat kaart zien

Laatste Mont Blanc artikelen

Doen: de allermooiste hikes ter wereld

Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus Travel laat je de allermooiste hikes ter wereld zien. Trek die wandelschoenen maar vast aan!

Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus...