MMathijsBrouns

'257777' door MMathijsBrouns '257777' door MMathijsBrouns

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Dikkopje

MMathijsBrouns

In wandelgebied Kunderberg (gelegen in Voerendaal, Limburg) ligt een weide waar in het wild verschillende soorten orchideeën, salvia's en andere zeldzame planten groeien. Daar kwam ik ook dit dikkopje tegen.Genietend van de nectar en de zon.

'257773' door MMathijsBrouns '257773' door MMathijsBrouns

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Atomium

MMathijsBrouns

Het atomium in Brussel is tussen 2004 en 2006 geheel gerenoveerd en voorzien van roestvrij staal, in tegenstelling tot het eerder gebruikte aluminium. Een goede zet, het is een letterlijk schitterend object geworden, dat met name goed afsteekt tegen strakblauwe luchten.

'257772' door MMathijsBrouns '257772' door MMathijsBrouns

NederlandLimburg

NederlandLimburg

American War Cemetery

MMathijsBrouns

Genomen vanuit een luchtballon tijdens een vaart boven het Zuid-Limburgse landschap. Toevallig recht boven het American War Cemetery deze foto kunnen maken: een zee van witte kruizen perfect verdeeld over een groot groen laken.

'257765' door MMathijsBrouns '257765' door MMathijsBrouns

Verenigde StatenLas Vegas

Verenigde StatenLas Vegas

Stratosphere Tower

MMathijsBrouns

Vanaf de Stratosphere Tower in Las Vegas (356 meter hoog) heb je een geweldig zicht over Las Vegas en de bergen van de woestijn van Nevada.

'257761' door MMathijsBrouns '257761' door MMathijsBrouns

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Grand Canyon

MMathijsBrouns

Het blijft prachtig en imposant: de Grand Canyon in Arizona. Je kunt niet stoppen met fotograferen, alles is zo apart. En met iedere minuut verandert de lichtinval op de knalrode groeven in de aarde, die in verre diepte duiken.

'257070' door MMathijsBrouns '257070' door MMathijsBrouns

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Bangkok NIght VIew

MMathijsBrouns

Om de een of andere reden verdwenen bij mijn foto's. Toch vind ik dit persoonlijk de moeite waard om te laten zien. Uitzicht vanaf het dakterras van het Eastin Hotel Bangkok.

'256747' door MMathijsBrouns '256747' door MMathijsBrouns

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Duiven

MMathijsBrouns

Een onverwacht moment; in de vroege ochtend op een leeg plein voor de Dom van Milaan werd opeens een groep duiven opgeschrikt. Het licht zorgde voor een mooi effect op de fladderende vogels.

'256746' door MMathijsBrouns '256746' door MMathijsBrouns

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Praagse burcht

MMathijsBrouns

De Pražský hrad ofwel Praagse burcht ligt er 's avonds prachtig verlicht bij, gelegen op de heuvels langs de Moldau. Deze foto is genomen vanaf de Karelsbrug.

'256745' door MMathijsBrouns '256745' door MMathijsBrouns

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Dansende Huis

MMathijsBrouns

Het dansende huis, Tan?ící d?m in het Tsjechisch, zorgt voor gemengde reacties. De een vindt het prachtig, de ander kan de architectuur minder waarderen.

'256744' door MMathijsBrouns '256744' door MMathijsBrouns

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Stadszicht

MMathijsBrouns

Een mooi uitzicht op de stad en de bekende Karelsbrug vanuit Kinského zahrada, een park dat te bereiken is via de kabelbaan die leidt naar eindstation Pet?ín LD.

'256743' door MMathijsBrouns '256743' door MMathijsBrouns

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Metro

MMathijsBrouns

Praag kent een vrij uitgebreid metronetwerk, waarbij soms tot behoorlijke dieptes moet worden afgedaald alvorens het betreffende perron wordt bereikt. Lange roltrappen leiden je er naar toe.

'256742' door MMathijsBrouns '256742' door MMathijsBrouns

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Windermere

MMathijsBrouns

In het Britse Lake District ligt het plaatsje Windermere, gelegen aan het gelijknamige Windermere Lake. Een mooie locatie om te genieten van een uitzicht op dit meer is The Samling, alwaar je naast overnachtingen ook gebruik kunt maken van een typische high tea in stijl!

'256741' door MMathijsBrouns '256741' door MMathijsBrouns

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Harewood House

MMathijsBrouns

Het landgoed rondom Harewood House is, zover het oog reikt, ontworpen door landschapsarchitect Lancelot ‘Capability’ Brown. Het is onvoorstelbaar dat het uitzicht vanaf Harewood House ziet op een volledig aangelegd landschap.

'256740' door MMathijsBrouns '256740' door MMathijsBrouns

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Harewood House

MMathijsBrouns

Nabij Leeds (Yorkshire) ligt het landelijk gelegen Harewood House, centraal gelegen op het Harewood Estate. Dit landhuis is gebouwd halverwege de 18e eeuw in opdracht van Edwin Lascelles. Het huis is open voor publiek, terwijl de huidige eigenaar er nog steeds woont.

'256738' door MMathijsBrouns '256738' door MMathijsBrouns

Dominicaanse RepubliekPunta Cana

Dominicaanse RepubliekPunta Cana

Binnenland

MMathijsBrouns

Een beeld dat misschien niet direct bij je opkomt als je denkt aan de Dominicaanse Republiek. Toch heeft het land ook een enorm groene kant, zoals dat hier enigszins wordt weergegeven.

'256737' door MMathijsBrouns '256737' door MMathijsBrouns

ThailandKo Pha Ngan

ThailandKo Pha Ngan

Strand bij Boom's...C

MMathijsBrouns

Op Ko Pha Ngan liggen, net in de luwte en voorbij de drukte die je tegemoet komt op de stranden van Haad Rin, de lowbudget bungalows van Boom's Cafe. Een overnachting bij eigenaresse Nok zal je altijd bijblijven en is eenieder aan te raden. Een groot voordeel is het kleine stukje privé-strand, dat een heerlijke rust uitstraalt.

'256735' door MMathijsBrouns '256735' door MMathijsBrouns

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Nightview Bangkok Cit

MMathijsBrouns

Wanneer je met Eva-air een vlucht naar Bangkok boekt met een aansluitende eerste overnachting, heb je grote kans in dit hotel te belanden: het Eastin Bangkok hotel. Helaas niet erg centraal gelegen, al kan je bij Bangkok niet echt van één centrum spreken. Er bevindt zich op het dak van dit hotel een terras alweer je getrakteerd wordt op dit zicht over de stad.

'256734' door MMathijsBrouns '256734' door MMathijsBrouns

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Wat Saket Bangkok

MMathijsBrouns

Wat Saket (Golden Mount) is een Boeddhistische tempel in het centrum van Bangkok, gebouwd omstreeks 1850. Na 318 treden bereik je de top en krijg je dit soort beelden te zien.

'256733' door MMathijsBrouns '256733' door MMathijsBrouns

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Ko phi phi island

MMathijsBrouns

Vanaf Ko phi phi don (het grootste van de 2 phi phi eilanden) heb je een prachtig uitzicht over de baai van het eiland en een uitzicht op Ko phi phi ley

'256714' door MMathijsBrouns '256714' door MMathijsBrouns

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Rockefeller Center...

MMathijsBrouns

Een prachtig zicht op de hoogbouw van NYC vanaf de General Electric Building (Top of the Rock, Rockefeller Plaza), vanaf grote hoogte gezien. Je voelt je er heel nietig door.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik