Joellevandesanden

'313356' door Joellevandesanden '313356' door Joellevandesanden

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Op de locale weg van.

Joellevandesanden

Terwijl wij van Tibau do Sul naar het strand wilde lopen, lag er op de doorgaande weg een vrachtwagen op zijn kant met bakstenen. Het was duidelijk dat deze niet stevig bevestigd waren. En als je kijkt naar de kwaliteit van de weg, verbaasd het ook niet heel erg, dat dit gebeurt is.

'313354' door Joellevandesanden '313354' door Joellevandesanden

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Rots-formaties nabij.

Joellevandesanden

Zoals jullie kunnen zien is de kust-lijn tussen Tibau du Sol en Pipa zeer varierend en geweldig om een prachtige strandwandeling te maken. De afstand tussen de twee dorpjes is ongeveer 7km en volledig te doen langs het strand. Alleen dient er hier en daar rekening gehouden te worden met het tij. Soms zijn sommige stukjes onbegaanbaar, omdat het water tot aan de rotsen reikt,

'313353' door Joellevandesanden '313353' door Joellevandesanden

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Droomplaatje

Joellevandesanden

Wat een prachtig plaatje hè... voor mij is dit de ultieme vastlegging van vakantie. Een prachtig wit strand, helder blauwe zee en een ontzettend mooie palmboom. op dit strand was bijna niemand te vinden. Ik kan hier foto's van blijven maken :-)

'313349' door Joellevandesanden '313349' door Joellevandesanden

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Braziliaanse dames bi

Joellevandesanden

Binnen een half uurjte met het dolfijnen busje van Tibau du Sol is een lokale markt, welke 2 keer in de week plaats vindt. Op deze markt waren wij echt de enige toeristen, helemaal geweldig. Hier was een zeer kleurrijke "bushalte". Altijd leuk om het "gewone" leven op deze plaatsen te observeren.

'313345' door Joellevandesanden '313345' door Joellevandesanden

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Mango Cocktail in Pip

Joellevandesanden

Pipa heeft vele geweldige restaurants en super-barretjes. Overal is heerlijk eten en drinken verkrijgbaar. De overheerlijke verse mango cocktails zijn verukkelijk en lekker verfrissend, want het kan er kokend heet zijn.

'313341' door Joellevandesanden '313341' door Joellevandesanden

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Uitzicht over...kust-

Joellevandesanden

In Tibau du Sol bevind zich een klein nationaal park, met prachtige wandelpaden, vele diverse planten en tropische vogels. Het ligt tussen Tibau du Sol en Pipa, waar je met een Dolfijnenbusje voor ongeveer 40 cent kunt komen. Prachtig en heerlijk verkoelend op een hete dag.

'313340' door Joellevandesanden '313340' door Joellevandesanden

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Een baaitje in Tibau.

Joellevandesanden

Dit baaitje in Tibau du Sol had een klein restaurantje met daarbij een kleine steiger waar catamarans konden aanleggen. Beetje gammel allemaal, maar met een prachtig uitzicht over de Atlantische Ocean. van hieruit kon je de Atlantische Oceaan op, of het binnenland in, wat wij met de catamaran gedaan hebben.

'477971' door Joellevandesanden '477971' door Joellevandesanden

SlowakijeBratislava

SlowakijeBratislava

Kerstmarkt in...Brati

Joellevandesanden

Toen wij een stedtrip hadden georganiseerd naar Wenen, vlogen wij van Düsseldorf met Ryanair naar Brtislava. Vanuit Bratislava moesten we nog 60km met een bus. op de terug-weg hadden wij een hele vroege vlucht vanuit Brtislava, waarop wij besloten daar een nachtje door te brengen. Dit bleek een super eraring. Ook in Bratislava was er een immense kerstmarkt! Het grote verschil was dat hier bijna geen toeristen waren en dat je je echt onder de lokale bevolking bevond. Helemaal geweldig! De sfeer, de muziek, het eten en drinken, alles wsa super. En daarbij kostte het ook nog maar de helft van de prijzen die wij in Wenen betaalde. Indien wij nog een keer naar een kerstmarkt willen gaan, zullen we niet naar het overvolle Wenen, maar naar het sfeervolle Bratislava in Slowakije gaan.

'313277' door Joellevandesanden '313277' door Joellevandesanden

PortugalPorto

PortugalPorto

Grahams Port...Distil

Joellevandesanden

Een Distillerij die ik tijdens mijn bezoek aan Porto bezocht heb is Grahams Distillery. De sfeer in dit port-huis was heel traditioneel, aangenaam en knus. Nooit geweten dat ik port lekker vond, totdat ik het hier mocht proeven.

'313276' door Joellevandesanden '313276' door Joellevandesanden

GriekenlandMykonos

GriekenlandMykonos

Cruiseschip vs....Myk

Joellevandesanden

Hierbij een foto van het schip de "Crystal Serenity" die voor anker ligt voor de kust van een van mijn favoriete eilanden, Mykonos. Op deze foto is goed te zien hoe groot zo'n schip is ten op zichte van het land.

'477969' door Joellevandesanden '477969' door Joellevandesanden

PortugalPorto

PortugalPorto

Zeker een stedetrip..

Joellevandesanden

Porto, of in het Engels Oporto, is een prachtige havenstad in het Noord-westen van Portugal. Het is een zeer kleurrijke stad en het is prachtig om een rondvaart te maken, langs alle geweldige gebouwen en onder de stalen bruggen door. In Porto zijn vele Port-/wijn-huizen, welke de meest smaakvolle Port serveren, die in de omliggende port-huizen worden gemaakt. Een hele bekende die ik tijdens mijn bezoek bezocht heb is Grahams Distillery. Nooit geweten dat ik port lekker vond, totdat ik deze distillerij bezocht had en na een proeverij ook nog een fles mee kreeg. Ik zal een foto van deze prachtige stad toevoegen. Als je in Porto bent vergeet dan ook niet om een bezoek te brengen aan een pastelaria, een traditionele Portugese bakkerij waar je de meest uiteenlopende, en natuurlijk overheerlijke, gebakjes kunt krijgen.

'313275' door Joellevandesanden '313275' door Joellevandesanden

PortugalPorto

PortugalPorto

Prachtige stedentrip!

Joellevandesanden

Porto, of in het Engels Oporto, is een prachtige havenstad in het Noord-westen van Portugal. Het is een zeer kleurrijke stad en het is prachtig om een rondvaart te maken, langs alle geweldige gebouwen en onder de stalen bruggen door. Hierbij een foto, die ik gemaakt heb vanaf een rondvaartboot.

'477966' door Joellevandesanden '477966' door Joellevandesanden

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

De meest intense...zo

Joellevandesanden

Als kind was ik al ontzettend gefascineerd door bijzondere luchten en met name zonsondergangen. Voornamelijk de zon die zakte in de zee vond en vnd ik nog steeds adembenemend mooi. Laatst vond ik een schets-boek van toen ik 8 jaar oud was, en deze stond vol met zonsondergangen in de zee en palmbomen, heel bizar. Bij mijn bezoek aan Kaapstad zijn wij een uurtje voor de zonsondergang de Tafelberg op gegaan, met de kabelbaan. natuurlijk is dit een beleving op zich. het uitzocht datje hebt over Kaapstad en zijn rotsformaties, is prachtig. Maar toen de zon eenmaal echt begon te zakken, leek deze steeds groter en intenser te worden. Het was een grote oranje/ rode vuurbal, die de hele lucht in vuur en vlam zetten. Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt! Al had ik niet de beste foto-camera, zelfs de foto's zijn prachtig geworden. Ik zal er snel een paar plaatsen. Kortom de tip: Als je de Tafelberg op gaat, zorg dat je bovenop bent net voor zonsondergang, want dan beleef je een van de prachtigste momenten in je leven!

'477965' door Joellevandesanden '477965' door Joellevandesanden

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Allerbeste Mexicaanse

Joellevandesanden

Enkele keren ben ik in Puerto Vallarta geweest. En bij elk bezoek pakte wij een taxi naar het allerbeste Mexicaanse restaurant waar ik ooit geweest ben; [url="http://www.pipis.com.mx/" target="_blank"]Restaurant Pipis[/url] Het is een zeer sfeervol en vrolijk restaurant. op de muren staat geschreven: "Don't drink the water, drink de Margaritha's". De Margaritha's kun je krijgen in alle verschillende soorten smaken en deze worden bereid met vers fruit. De glazen zijn groter dan menig hoofd, en ik denk dat de inhoud van een glas minimaal een halve liter is; de presentatie is geweldig!! Ook het eten is fenomenaal. De beroemde Guacomole wordt vers aan de tafel bereid. Er komt een meneer met een tafeltje, waarop alle verse ingrediënten staan en voor je neus maakt hij deze heerlijk dip voor je klaar. De Burritos, fajita's, quesedillas en dergelijke zijn allemaal immens groot en heerlijk gevuld met mals vlees en diverse groenten. Er wordt altijd gezorgd voor live-muziek en indien iemand jarig is wordt er gezongen en met vuurwerk een toetje gebracht. Nu ik niet meer op het cruiseschip werk, hoop ik er toch ooit nog eens op eigen houtje te komen. En mocht je hier naartoe op vakantie gaan, dan is Restaurant Pipis absoluut een aanrader!

'477962' door Joellevandesanden '477962' door Joellevandesanden

Turks- en Caicoseilanden

Turks- en Caicoseilanden

Geweldige...duik-loca

Joellevandesanden

In 2009 heb ik een duik gemaakt in de omgeving van het prachtige Caribbische eiland Turks & Caicos. Nadat ik mij Padi Open water in Nederland had gehaald, was dit mijn eerste duik. Met een excursie-groep hebben wij een spectaculaire duik gemaakt, van ongeveer 18 meter diep. Het Koraal was zó kleurrijk en de hoeveelheid aan gekleurde vissen uitzinnig. Zelfs een drietal baracuda's gezien, van zo'n meter lang. Het allermooiste, spannendste, maar ook engste was het zwemmen langs de Wall. Een spectaculaire muur, met een downdrop van ruim 2000 meter (2km!!!) diep! Ongelofelijk, je hangt daar in het water en onder je is gewoon een groot donker-blauw "niets". Mijn maag draaide er wel een beetje van, want wat zou zich allemaal onder ons bevinden. Voor een beginnende duiker zoals ik, een ongelofelijk spannende ervaring. Het mooie is, dat een van de mensen die erbij was foto's heet gemaakt en die later op een CD-tje aan mij heeft gegeven. Een geweldig aandenken van een fantastische ervaring. Wellicht kan ik hier later nog wat foto's van plaatsen.

'477961' door Joellevandesanden '477961' door Joellevandesanden

Turks- en Caicoseilanden

Turks- en Caicoseilanden

De transformatie van.

Joellevandesanden

Een aantal jaren geleden (2006) ben ik met het Cruiseschip waar ik op werkte voor de eerste keer op Turks & Caicos geweest; een prachtige ongerept eiland, met witte stranden en prachtig helder blauw water. Een geweldige ervaring! De bevolking was uitzinnig om ons te ontvangen, maar ging vervolgens ook direct door met de bezigheden van iedere dag. Er hingen overal mooie kleurrijke kleding aan de lijnen en de stamkroeg van het eiland was een kamertje waar een drietal krukken, 1 tafeltje en een vrieskist stond. Daar kon je een lekker koud blikje bier kopen voor $1,- In 2009 ben ik nogmaals op dit prachtige eiland geweest. Ditmaal was er een mega-pier gebouwd voor twee cruiseschepen. Tevens was er een compleet shopping-center met tax-free artikelen gebouwd voor alle touristen. Inclusief een Margaritha-ville restaurant met immense cocktails en Mexicaans/ Amerikaans Finger-food. En dat terwijl je 3 jaar daarvoor amper een biertje kon krijgen. Het is nog steeds een prachtig eiland, maar zijn onschuldige charme heeft het reeds verloren. Er waren opeens overal strandbedjes, welke overigens nog wel gratis waren, over een jaar of 2 betaal je waarschijnlijk $10,- per dag. Voor een meer luxueuze vakantie kun je hier nu wel terecht. En duiken is er geweldig! maar dat schrijf ik in een andere tip ;-))

'477959' door Joellevandesanden '477959' door Joellevandesanden

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Tibau du Sol (Pipa)..

Joellevandesanden

Als je ooit een vakantie overweegt naar Brazilië en je wilt eigenlijk gewoon relaxen op het strand, genieten van lekker eten en af en toe een actieve excusrsie doen, ga dan naar Tibau du Sol. Hier heb je de meeste prachtige, brede stranden en rotsformaties. Tijdens mijn vakantie in 2006 ben ik hier 16 dagen met een vriendin geweest. Wij verbleven in Eurosol Tibau Resort (voorheen Bungalow Paraiso). De bungalows zijn prima, en heel leuk dat je een privé-hangmat op jouw veranda hebt. Het eten is er niet lekker, maar als je alleen logies boekt, kun in je in Pipa (minuutje of 7 met een dolfijnen-busje) heerlijk eten, van sushi, hamburgers, pannenkoeken, chique a la carte tot traditioneel Braziliaans (en dat alles voor een prikkie!). Voor het ontbijt kun je heerlijk verse broodjes eten bij een soort van natuur-winkeltje, direct naast (rechts) van het hotel. Zij hebben verrukkelijke Acai, een traditioneel ontbijt uit de amazone gemaakt van de Acai-bessen en banaan; écht verrukkelijk, wij hebben dat bijna iedere dag als ontbijt gehad, mmm.... Pipa is een hippe surf-plaats, met een bruisend nachtleven. Tibau du Sol zelf is heerlijk rustig.

'477942' door Joellevandesanden '477942' door Joellevandesanden

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

De grootste H&M die i

Joellevandesanden

Natuurlijk kent iedereen wel de mode-keten H&M, afkomstig uit Zweden. Hoe trotse de Zweden zijn op dit merk is te zien in de hoofdstad van Zweden; Stockholm. Ik ben op vele plaatsen in H&M geweest, van New York tot Tokyo, mar in Stockhold heb je écht de allergrootste. Deze loop gewoon onder de weg door! Heel surreal, maar als H&M-fan fantastisch! Shop ze! ;-)

'477941' door Joellevandesanden '477941' door Joellevandesanden

GriekenlandMykonos

GriekenlandMykonos

Mooi strand in...Grie

Joellevandesanden

In Griekenland heb over het algemeen voornamelijk kiezelstranden (bijvoorbeeld in Rhodos) en donkere vulkanische stranden (bijvoorbeeld in Santorini). Wil je écht genieten van een mooi strand, ga dan naar Mykonos. Hier heb je prachtige zandstranden met luxe lounge-strand-tenten. Heerlijk toeven! Mykonos staat wel bekend als Homo-eiland, dus je moet hier wel een beetje met een open mind naar toe gaan. Maar als je houd van een beetje feesten, traditionele witte huisjes, heerlijk eten én mooie stranden, dan is Mykonos the place to be!

'477938' door Joellevandesanden '477938' door Joellevandesanden

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Zip-linen in Costa...

Joellevandesanden

Tijdens mijn bezoek aan Puntarena, Costa Rica ben ik met een hele groep gaan ziplinen. 28 zips door het regenwoud. Het was een hele speciale tour! Eerst met paarden de bergen in en vervolgens dus met 28 "kabelbaantjes", waarvan enkele over prachtige watervallen, naar beneden. Een van de leukste en mooiste dingen die ik ooit in mijn leven heb gedaan. Het was super-goed verzorgd en georganiseerd vanuit een resort. Deze tochten kun je overal kopen, op straat, op de boulevard of via jouw hotel. Als je naar Costa Rica op reis gaat, dan is dit de ultieme activiteit om te ondernemen.

'477937' door Joellevandesanden '477937' door Joellevandesanden

ItaliëVenetie omgeving

ItaliëVenetie omgeving

Geweldige, goedkope..

Joellevandesanden

In Januari ben ik samen met mijn zusje een weekendje wezen winkelen in Bologna, Italië. Helemaal top! Met Ryanwair vlieg je zo vanaf Maastricht (ea) rechtstreeks naar Bologna in iets meer dan een uur. Wij zijn vrijdagavond om 18:30u de lucht in gegaan en om 20:00uur waren we al in ons hotel. de taxi van het vliegveld naar het hotel was €10,- en maar 10 minuutjes rijden. Het hotel dat we hadden was fantastisch; Zanhotel Tre Vecchi, (hoteltrevecchi@zanhotel.it midden in de grote winkel-straat, waar oa 3 HM's, zara en vele mooie Italiaanse Boetiekjes liggen. De restaurants zijn GEWELDIG, heerlijk traditioneel Italiaans (vers!) eten, voor een prikkie. Wij hadden met 2 personen; pizza, pasta, brusschetta, karaf wijn, tiramisu, etc... en betaalde een grand totaal van €41,- (samen!!). Geweldige stedentrip voor zeer weinig.

'477936' door Joellevandesanden '477936' door Joellevandesanden

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Restaurant Divino in.

Joellevandesanden

Als je eens een vakantie-huisje huurt in La Mata, uurtje van Alicante, dan is restaurant Divino een echte aanrader. Je kunt er heerlijk a la carte eten, voor een zeer schappelijke prijs. De uitbaters zijn een jong koppel uit Nederland. Je kan heerlijk buiten zitten (in een schommel-stoel) op hun terras. Adres: Avenida de Francia 60, La Mata - Torrevieja +34966923887, www.restaurante-divino.com. Eet smakelijk!

'477935' door Joellevandesanden '477935' door Joellevandesanden

Australië

Australië

Golf-karts als publie

Joellevandesanden

Met het cruiseschip waar ik op werkte ben ik 1 keer in Hamilton Island geweest; een waar paradijs a la Frans Polynesië. Prachtige resorts, helder licht blauw water, prachtig strand en alles wat wenselijk is voor een ultieme Relax-vakantie. Wat het eiland zo uitzondrelijk maakt is dat er alleen maar Golf-kaartjes rijden; hele aparte gewaarwording, maar oh zo leuk!

'312710' door Joellevandesanden '312710' door Joellevandesanden

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Cruiseschip vaart doo

Joellevandesanden

Met het Cruiseschip waar ik op vaarde, ben ik tweemaal door de Fjorden van Milford Sound gegaan. Een pracchtig Fjorden-landschap op het Zuid eiland van Nieuw Zeeland. Een prachtige omgeving met vele vogels en ontzettend mooie watervallen. Zie hoe de wolken drijven over de fjorden. Het geweld van het schip, dat met volle kracht vaart door de machtige Fjorden, vind ik een ongelofelijk voorbeeld, van verschillende soorten energie die bij elkaar komen.

Community-updates

EDITIE 109 | 50x de mooiste dorpen van Europa

25-05-2022 Columbus Travel editie 109 is nu verkrijgbaar! De veelzijdigheid van Europa komt vrijwel nergens zo goed tot uitdrukking als in haar dorpen. Reis door het platteland van Frankrijk, Italië of Spanje, en je komt er al snel achter dat elk dorp zijn eigen culinaire specialiteiten, beschermheilige en volksheld heeft. Dat maakt reizen door Europa zo eindeloos verrijkend. Inspiratie nodig? Wij stelden samen met onze lezers een lijst samen met de vijftig mooiste dorpen van ons continent. Bekijk de editie hier >

WEEK 25 | COMMUNITY-TOPPERS


Indiase kijkdoos. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Indiase kijkdoos door MarcoPhotoWorld
2. Review: Archill Island, Ierland door Travelbag
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Marja de Waal

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik