Alicante

Alicante is een populaire badplaats aan de Costa Brava, niet ver van Valencia. De Oude Stad is behoorlijk klein. Ideaal om het te voet te gaan verkennen. In de wijk Santa Cruz vind je smalle straatjes met vele trappen. De stad heeft ook twee mooie kastelen die je kunt bezoeken: het Kasteel van Santa Barbara en het Kasteel van San Fernando. Maar het levendigst is het toch langs de kust op de boulevards en het strand van Alicante.

Informatie over Alicante

Beste foto's & tips van Alicante

'408457' door Moraimavdf '408457' door Moraimavdf

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Les fonts de l'algar.

Moraimavdf

Gelegen op slechts 15 km van Benidorm en op 3 km van het centrum van Callosa d'en Sarria, zijn een natuurlijke omgeving met een hoge mate van instandhouding van de ecologische rijkdom Bron: lasfuentesdelalgar.com

'426656' door Alberdien '426656' door Alberdien

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Het stuwmeer van...Gu

Alberdien

Ruim een half uur noordelijk van Alicante ligt het bergstadje Guadelest (of Guadalest). De route er naar toe is al prachtig, maar ook dit stadje is een bezoek waard. Het heeft o.a. een mooi kasteel, stadhuis en een aantal musea. Ook veel winkeltjes met toeristische prullaria, maar die kun je voorbij lopen... Bovenop het plein heb je een heel mooi uitzicht op het stuwmeer.

'218231' door nelita '218231' door nelita

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Geweldige boom

nelita

Dit zijn toch geweldige bomen? Deze staat in een park in Alicante. De spaanse steden hebben veel parken waar de lokale bevolking zich treft. Vooral tijdens warme dagen is het fijn vertoeven in deze koele parken. Daar zijn dan ook veel kinderen die heerlijk kunnen spelen, want in de huizen is het veel te warm om al te slapen. Wat zal deze kanjer allemaal wel niet gezien en gehoord hebben??

Laat kaart zien