Westkust Mexico

Mexico ligt tussen twee oceanen in; de Grote Oceaan aan de ene kant en de Golf van Westkust Mexico en Caribische Zee aan de andere kant. De Pacifische kustlijn in het westen van het land is ruig. De Pacifische kust kent veel inhammen, kapen en baaien. Vaak rijst direct achter de stranden een gebergte op.

Informatie over Westkust Mexico

Beste foto's & tips van Westkust Mexico

'504969' door Lione Kolsteren '504969' door Lione Kolsteren

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Got you!

Lione Kolsteren

Soms moet je veel moeite doen voor een foto en ook nog eens heel wat porties geluk hebben. Balancerend zo ongeveer tussen de reling en het raamkozijn van de kajuit, mijn echtgenoot die me aan mijn bikinibroekje vasthield en het schip dat flink heen en weer ging over enorme golven. Dan moet je nog door een zoeker speuren en precies inschatten waar een walvis zou kunnen bovenkomen. En dan heb je ongeveer 2 seconden. Got you!!!!!

'282892' door Rsteeghs '282892' door Rsteeghs

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Donderend water

Rsteeghs

Puerto Escondido is een geweldige surfplek. De golven kunnen soms meterhoog worden en donderen met veel geweld naar beneden. Heel gaaf om te zien, dat watergeweld! Geoefende surfers kunnen zich helemaal uitleven. Beginnelingen kunnen beter aan de kant blijven…

'514503' door neretslok '514503' door neretslok

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Naar Mexico

neretslok

Binnenkort vertrek ik maar eens naar Mexico, nee, dit is geen vroegtijdige onthulling over de Reisreporter van 2015, maar een zelf georganiseerde roadtrip :-). We waren er eerder in 2013, aan de westkust. Dit is San Sebastian del Oeste, een mooi koloniaal kleurrijk stadje, in de staat Jalisco. Helaas is die staat ook al op de lijst onveilige gebieden gekomen, voornamelijk omdat drugsstad Guadalajara in die staat ligt, de 2e stad van Mexico. Hopelijk hebben wij een veilige reis, maar eigenlijk heb ik daar wel vertrouwen in.

Laat kaart zien