Porto

Naast Lissabon is Porto een populaire bestemming voor een stedentrip. Het oude centrum van deze stad aan de Douro staat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst. Aan de oever van de rivier ligt een van de oudste wijken van de stad, Ribeira, met de Praça da Ribeira als centrale punt. Een beroemd kunstwerk in Porto is de Luis I-brug. Maar ook de Torre dos clérigos behoort tot een van de topattracties van de stad. Het bekendst is Porto echter vanwege de herkomst van de port(o)wijn.

Informatie over Porto

Beste foto's & tips van Porto

'457353' door ejbaaijens '457353' door ejbaaijens

PortugalPorto

PortugalPorto

Een stukje dagelijks.

ejbaaijens

We hebben heel wat afgewandeld in Porto. Helaas regelmatig in de regen, maar als het opklaarde kwam de stad direct tot leven. Deze dame maakte van het moment gebruik om haar dagelijkse wasje buiten te hangen. En ik maakte er weer gebruik van om dat vast te leggen ;-)

'423598' door agrotewal '423598' door agrotewal

PortugalPorto

PortugalPorto

Onverbetelijk

agrotewal

Sorry maar ik kan het niet laten, ik vind het zo bijzonder om te zien hoe een vrij saaie foto een leuk plaatje kan worden door een kleine bewerking. Dit is een regenachtige dag in Porto.

'454763' door ejbaaijens '454763' door ejbaaijens

PortugalPorto

PortugalPorto

Oud Porto

ejbaaijens

Het mooiste deel van Porto is wat ons betreft het kleurrijke oude deel van de stad. Als je over de karakteristieke brug gaat heb je vanaf de andere kant van de rivier een mooi zicht. Wat ook leuk is om in dit oude deel door de steegjes te lopen.

Laat kaart zien