Porto image

Porto


Reisgids

Porto
Portugal
Martijnbodegraven

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Naast Lissabon is Porto een populaire bestemming voor een stedentrip. Het oude centrum van deze stad aan de Douro staat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst. Aan de oever van de rivier ligt een van de oudste wijken van de stad, Ribeira, met de Praça da Ribeira als centrale punt. Een beroemd kunstwerk in Porto is de Luis I-brug. Maar ook de Torre dos clérigos behoort tot een van de topattracties van de stad. Het bekendst is Porto echter vanwege de herkomst van de port(o)wijn.

Wat zegt de community

(4)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Porto - even weg uit de stad: Foz
Porto - even weg uit de stad: Foz
Porto
Arny
Maus Habitos - Porto
Maus Habitos - Porto
Porto
Arny
Porto - even weg uit de stad: Foz
Porto - even weg uit de stad: Foz
Porto
Arny

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type CStekker type F
  • Tijdsverschil: 1 uur vroeger