Turks- en Caicoseilanden image

Turks- en Caicoseilanden


Reisgids

Turks- en Caicoseilanden
Noord en Midden Amerika
Autominded

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

De Turks- en Caicoseilanden liggen ten noorden van de Dominicaanse Republiek in de Cariben. Over wie de eilandengroep rond 1500 ontdekt zou hebben, blijft discussie bestaan. Sommigen zeggen dat het Columbus was, anderen zijn overtuigd van de Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Ponce de Léon. De bevolking van de Turks- en Caicos is door de jaren heen steeds verandert, zo leefden er zoutwinners, indianen, piraten die vanaf grotten Spaanse en Engelse schepen aanvielen, maar ook een grote groep drugshandelaren en geldwitwassers. Interesseert die geschiedenis je weinig, ga dan lekker duiken, snorkelen, bingo spelen met de locals of walvissen en flamingo’s spotten.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Van onze community

Azuurblauw water op het eiland Grand Turk
Azuurblauw water op het eiland Grand Turk
Grand Turk eiland
MaJaTa
Grand Turk Cruise Dock
Grand Turk Cruise Dock
Cockburn Town
Autominded
Gibbs Cay
Gibbs Cay
Turks- en Caicoseilanden
Autominded

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: amerikaanse dollar (USD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Turks- en Caicoseilanden – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Turks- en Caicoseilanden, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Turks- en Caicoseilanden gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type A
 • Tijdsverschil: 6 uur vroeger
  De hoofdstad van Turks- en Caicoseilanden is Cockburn Town.
  Het oppervlak van Turks- en Caicoseilanden is 91 km2.
  De gesproken taal/talen: Engels, Creools.