image
Niki Boomkens

De groene bucketlist van Nederland

Dat momenteel meer dan de helft van de wereldbevolking in steden leeft is bekend. Des te meer behoefte heeft men aan groen. Wij tippen daarom 8 duurzame hotspots voor op je bucketlist. 

1. Duurzaam overnachten in Nijmegen

Het steeds hipper wordende Nijmegen-West heeft er een groene hotspot bij: Hotel Nimma De insteek is duurzaam, van het pand tot het servies.

2. Duurzaam denken in Eindhoven

Duurzame Kost op het Strijp S-terrein produceert en distribueert zijn eigen groente, fruit en vis. Breng een bezoekje op de vijfde etage van ’t Veem.

3. Duurzaam shoppen in Groningen

Het assortiment van warenhuis KOKOTOKO bestaat uit fairtrade, biologische en lokale producten. Houd de website in de gaten voor leuke evenementen.

4. Duurzaam feesten in de Randstad

Stadsdaken zijn hip en worden volop benut. Wij schreeuwen van de daken: de Rotterdamse Dakendagen van 9 tot 11 juni en het Amsterdamse festival ROEF van 8 tot 10 september.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EXPLORE ▵⠀⠀ ⠀⠀ Join the Rooftop Talk @caferestaurantbureau on top of @b.buildingamsterdam by rooftop expert Philip van Traa from @moss and @hrbs. Or any other of the 12 Rooftop Talks!⠀⠀ ⠀⠀ Reserve your spot to explore Amsterdam’s most sustainable, inspiring and next level rooftops at the ROEF day program. Free for all with an evening/weekend ticket! Tickets > #linkinbio⠀⠀⠀ ⠀⠀ More info > https://roefamsterdam.nl/dagprogamma/⠀⠀ ⠀⠀ #saturday #roefamsterdam #greenroof #rooftopfestival #rooftoptalks #sustainable #architecture #garden #city #green #rooftop #archilovers #sustainability #rooftopgarden #architecturelovers #environment #instagood

Een bericht gedeeld door ROEF (@roefamsterdam) op

5. Duurzaam sporten in Nijmegen

Werk jezelf in het zweet tijdens de 024 Running Series in Nijmegen en puf na afloop uit op het gloednieuwe strand.

6. Duurzaam naar de markt in Eindhoven

De spulletjes op de gezellige FeelGood Market in Strijp-S zijn handgemaakt en duurzaam, de hapjes bio en de muziek live. It will make you feel good. Elke derde zondag van de maand.

7. Duurzaam dineren in Utrecht

Al eens gehoord van eikhaas, klaverzuring of roze bossen? De chefs van Héron Petit Restaurant richten zich op het wildplukken van onbekende producten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

***GEZOCHT*** #chefutrecht #chefsareawesome #restaurantutrecht @heronpetitrestaurant In de keuken van Héron is plek voor een creatieve, slimme vogel met lef die hongerig is. Een kok die ‘goesting heeft’ in een uitdagende manier van werken in een klein team en die bereid is te manoeuvreren binnen een concept waarin (soms) door kaders een nieuwe manier van denken nodig. Héron zoekt namelijk een kok die er niet voor terugdeinst om te werken vanaf de basis (lees: het hele dier) en die nieuwsgierig is naar de vele vormen van conserveren. Niet alleen van vlees en vis, maar vooral ook van groentes. Een kok dus die verder durft te gaan (zonder te willen choqueren) en de ballen heeft om out of the box te denken. Bij Héron kom je te werken in een klein team. Een groep waar iedereen zijn/haar toegewezen verantwoordelijkheden serieus neemt. Wij houden namelijk niet van een strakke hiërarchie, maar wel van productief samenwerken en elkaar inspireren. Lijkt deze fulltime baan (38 uur, wij doen niet aan overuren) je wel wat? Neem dan contact op met Victor.

Een bericht gedeeld door Heron Petit Restaurant (@heronpetitrestaurant) op

8. Duurzaam kweken in Rotterdam

RotterZwam vond een oplossing voor de enorme bergen koffieafval die we jaarlijks weggooien: de Growkit, waarmee je oesterzwammen teelt in koffieresten.

Meer lezen over duurzaam reizen >