Duurzaam reizen

REDACTIE
Milieubewust en duurzaam reizen: we staan er allemaal achter, maar hoe begin je eraan en waar kun je naartoe? Op deze pagina geven we je tips om je te helpen iets aan de natuur terug te geven en van een mooie vakantie een onvergetelijke reiservaring te maken. Van de beste ecommodatie tot de meest fantastische wildlife-ervaringen – je zult zien dat je met slechts een kleine aanpassing in je reisleven een grote impact teweeg kunt brengen.
In Eigen Land: de Wadden

101 tips voor de Wadden weg van de massa

In Eigen Land: de Wadden

€ 4,99

Maar liefst 156 pagina’s reisinspiratie voor de Waddeneilanden en de Waddenkust van Noord-Holland, Friesland en Groningen.

Bestel
Columbus editie 103

Ontdek de leukste groene steden van Europa

Columbus editie 103

€ 7,25

Columbus Travel editie 103

Bestel

Must-see video's

Reizen met positieve impact
Actief
Reizen met positieve impact
Actief
Zo ga je om met wildlife
Actief
Plasticvrij op reis: handige tips om plastic te beperken
Actief
Avontuur om de hoek: op safari in de Sallandse Heuvelrug

Te vaak benaderen we reizen vanuit een praktisch oogpunt – ‘Hoe kom ik zo snel en goedkoop mogelijk op mijn gewenste bestemming?’ Maar door deze denkwijze gaan we eigenlijk voorbij aan de essentie van reizen: jezelf verplaatsen tussen A en B, je zintuigen prikkelen en je ontdekkingslust de vrije loop laten terwijl je de mensen en de natuur om je heen in hun waarde laat. Dat is voor ons duurzaam reizen. We gaan daarbij hete hangijzers als CO2-uitstoot en overtoerisme niet uit de weg – klimaatneutraal of zelfs CO2-positief reizen zal in een wereld van klimaatverandering alleen maar aan belang winnen. We geven je graag tips voor verantwoord toerisme, zoals de mooiste natuurreizen en ecolodges of duurzame hotels. Maar ook helpen je op weg als je door de bomen het bos niet meer ziet in de discussies over C02-compensatie, vliegschaamte, natuurbescherming en contact met de lokale bevolking.