Italië image

Italië


Populaire bestemmingen

Italië
Europa
Getty Images

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Italië

Italië kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Italië naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Italië. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Ideaal voor

Bergen

Reizen met kinderen

Lekker eten & drinken

Kunst & cultuur

Wat zegt de community

(21)
Bekijk reviews >

1. Wandel van agriturismo naar agriturismo aan de Amalfikust

De dorpjes Positano en Amalfi zijn wonderschoon, maar ook ontzettend druk. Als je de Amalfikust op authentiekere wijze wil ervaren kies je voor een wandeling over Il Sentiero degli Dei.

2. Vermaak je in Turijn

Turijn heeft als hoofdstad van de oude koninkrijken Savoye en Sardinië een rijke geschiedenis en een sfeervolle binnenstad.

3. Ga hiken in Valle d’Aosta

In je vizier: frisgroene alpenweiden en watervallen die van bergen afkletteren. In je neusgaten: de bedwelmende geur van dennenbossen.

Reisinspiratie

Van onze community

Croda del Becco
Croda del Becco
Trentino
MirandaNoomen
De grillige pieken van Cadini di Misurina
De grillige pieken van Cadini di Misurina
Trentino
MirandaNoomen
Val Fiscalina
Val Fiscalina
Trentino
MirandaNoomen

Praktisch

 • Met Ryanair vlieg je vanaf Eindhoven, Brussel en Düsseldorf (Weeze) naar verschillende luchthavens in Italië. Transavia vliegt vanaf Rotterdam of Amsterdam. Wil je het binnenland van Italië verkennen? Huur dan een auto. De grote steden zijn met een uitstekend treinnetwerk verbonden. Je bereikt Sicilië en Sardinië per ferry. 

 • Check het actuele reisadvies voor Italië van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Italië dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association).

 • Munteenheid: euro (eur). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari Capodanno (Nieuwjaarsdag), 6 januari La Befana, maart/april Pasen, 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek, 15 augustus Ferragosto (hemelvaart van Maria), 25 december Kerstmis.

 • Stekker type CStekker type FStekker type L
 • AANTAL INWONERS 60,4 MILJOEN (2019)
  GROOTTE 7X NEDERLAND
  REISDUUR 2 UUR EN 15 MINUTEN