Kenia image

Kenia


Populaire bestemmingen

Kenia
Afrika
Getty Images

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Kenia

Kenia kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Kenia naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Kenia. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(21)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Jonge leeuw tussen omgevallen bomen
Jonge leeuw tussen omgevallen bomen
Masai Mara NP
Dreamer666
Wie kan zo'n oogjes weerstaan
Wie kan zo'n oogjes weerstaan
Masai Mara NP
Dreamer666
In bedwang houden
In bedwang houden
Masai Mara NP
Dreamer666

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Kenia van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Kenia dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona 

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als je op reis gaat naar Kenia, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Kenia nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Kenia heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Kenia bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Kenia overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Kenia gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd vier opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je kunt een e-visum regelen of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Kenia:

  - Gele koorts 

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Kenia kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: keniaanse shilling. De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  8 maart – Internationale Vrouwendag

  Maart/April – Pasen

  1 mei – Dag van de arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  1 juni – Madaraka Dag
  Herdenking van de dag dat Kenia zelfbestuur in 1963 kreeg na tientallen jaren burgeroorlog. Dit betekende een stap dichterbij de onafhankelijkheid.

  3 juni – Martelaren Dag
  Op deze dag worden de christelijke martelaren herdacht.

  18 juni t/m 17 juli – Ramadan
  Vastentijd voor de moslims en wordt gezien als zuivering van de ziel en als bedanking voor Allah voor hetgeen wat hij gegeven heeft.

  18 t/m 20 juli – Suikerfeest
  Viering van het einde van de Ramadan met allerlei zoetigheid

  23 t/m 26 september - Offerfeest
  Ter nagedachtenis aan Abraham worden er deze dag overal schapen geslacht. Abraham was bereid zijn zoon op te offeren aan God, maar op het laatste moment werd de jongen vervangen door een schaap.

  20 oktober – Kenyatta Dag
  Herdenking van onafhankelijkheidsstrijder Jomo Kenyatta, geboren op 20 oktober 1893.

  12 december – Onafhankelijkheidsdag
  Viering van de dag dat Kenia in 1963 onafhankelijk werd van Groot-Brittannië.

 • Kenia – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Kenia, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Kenia gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type G
 • Tijdsverschil: 2 uur later
  De hoofdstad van Kenia is Nairobi.
  Het oppervlak van Kenia is 90% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Engels, Swahili.