Portugal image

Portugal


Reisgids

Portugal
Europa
Columbus Travel

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Op vakantie in Portugal (weg van de massa)

Lissabon en de Algarve zijn Portugals visitekaartjes, zodoende worden het Noorden en zelfs Porto minder bezocht. Volledig ten onrechte. Vruchtbare dalen, ruige natuur, weelderige weitjes en vooroorlogse plattelandstafereeltjes kenmerken de streek. De stad Porto staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn schilderachtige baai en kleurrijke huisjes die tegen de heuvel opklimmen verklaren waarom. De Azoren liggen net zo ver van Noord-Amerika als van het Europese vasteland, maar zijn toch de officiële westgrens van Europa. Je vindt hier ruige kusten, vulkanen en het is een perfecte spot om walvissen en dolfijnen te spotten. In de Madeira Archipel kan je op twee eilanden verblijven: het strandloze bergachtige hoofdeiland Madeira en het kleine vlakkere Porto Santo met kilometers ongerept strand. 

Ideaal voor

Reizen met kinderen

Lekker eten & drinken

Kunst & cultuur

Wat zegt de community

(11)
Bekijk reviews >

1. Ga kanoën op de Mira

De rivier Mira meandert van het kustplaatsje Vilanova de Milfontes 145 kilometer landinwaarts en lijkt te zijn gemaakt voor een relaxte tocht op het water.

2. Volg de wijnroute in het noorden van Portugal

Skip de grote merken met hun speciale rondleidingen en klop aan bij een idyllisch boerderijtje.

3. Bezoek een onbewoond eiland

Op anderhalf uur varen van Madeira liggen de onbewoonde eilanden ‘Ilhas Desertas’.

Reisinspiratie

Van onze community

Eilandhoppen op de Azoren.
Eilandhoppen op de Azoren.
Azoren
Canipel
Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon
Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon
Lissabon
Dreamer666
Roadtrip door de Douro vallei
Roadtrip door de Douro vallei
Douro
Antwan

Praktisch

 • TAP Portugal vliegt dagelijks vanaf Schiphol naar diverse bestemmingen in Portugal. Om de sfeer van vissersplaatsjes en kronkelige rivieren te kunnen proeven is eigen vervoer een must. Alle Columbus-abonnees genieten via columbustravel.nl/abovoordeel van leuke aanbiedingen en kortingen, zoals bijvoorbeeld autoverhuur. Een boottocht naar van Madeira naar Porto Santo duurt twee uur en is soms wat wild door de deining op de open oceaan. Je kunt online een kaartje bestellen. 
 • Check het actuele reisadvies voor Portugal van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Portugal dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Munteenheid: Euro (eur). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers. Pinautomaten zijn vrijwel overal in Portugal aanwezig. Voor de Azoren is het aan te raden altijd wat cash op zak hebben. Sommige pompstations of kleinere restaurants accepteren geen Nederlandse credit- of debetkaart. Neem je creditkaart mee voor autohuur.

 • 25 april Bevrijdingsdag, 5 oktober Dag van de Republiek.

 • Stekker type CStekker type F
 • AANTAL INWONERS 10,8 MILJOEN (2017) 
  GROOTTE 2X NEDERLAND
  REISDUUR 2 UUR EN 30 MINUTEN