Alentejo

Deze regio ten zuiden van Lissabon bevat leuke stadjes, onder andere Alcácer do Sal, met veel kleine restaurantjes en barretjes en een stukje buiten de stad mooie en goed gefaciliteerde stranden. Hoog op de heuvel bij Alcácer do Sal ligt een pousada (= bed & breakfast in het Portugees), waar ooit de Portugese koning zetelde. Ga je naar Alentejo, dan mag je de mooie stad Évora zeker niet overslaan.

Informatie over Alentejo

Beste foto's & tips van Alentejo

'500777' door agrotewal '500777' door agrotewal

PortugalAlentejo

PortugalAlentejo

Parque Natural do S.W

agrotewal

Nog nooit eerder had ik broedende ooievaars gezien op rotsen voor de kust, maar een artikel uit Columbus bracht ons op het idee om dit te gaan bekijken. Wanneer je de foto opent, kun je heel in het klein een ooievaar op een rots zien, ik zal straks nog een broedende ooievaar van dichterbij plaatsen. De ooievaars trotseren het lawaai van de branding voor het grootbrengen van hun jongen. De schitterende kuststrook tussen Sines in de Alentejo en Burgau in de Algarve werd in 1995 uitgeroepen tot natuurpark.Het park, met een oppervlak van ruim 60.000 ha land en bijna 30.000 ha zee, is van belang als doortrekgebied en overwinterplaats voor veel vogelsoorten.

'511947' door agrotewal '511947' door agrotewal

PortugalAlentejo

PortugalAlentejo

Almograve

agrotewal

Na een reportage in het Columbus magazine over ooievaars aan de kust van Portugal zijn we onder andere naar Almograve gereden. Een klein plaatsje aan de westkust. Zoals je op de foto kunt zien heeft het een prachtig uitgestrekt strand en je kunt daarvandaan wandelen naar Cabo Sardao, waar meerdere ooievaars nestelen op uitstekende rotsen in zee. De wandeling is zeker in het voorjaar prachtig omdat er heel veel bloemen in de duinen staan. Maar het hoogtepunt zijn natuurlijk de ooievaars, die je tijdens je wandeling kunt zien.

'501021' door agrotewal '501021' door agrotewal

PortugalAlentejo

PortugalAlentejo

Tot slot de jonge...o

agrotewal

De miniserie over de broedende ooievaars op de rotsen voor de woeste kust, zou niet compleet zijn zonder jonge ooievaars. Er was één nest te zien waar jongen in zaten, bij de andere nesten lagen er alleen nog eieren in.

Laat kaart zien